Haberler

AK Parti'li Aslan'dan Kobani Değerlendirmesi

Güncelleme:

AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, "IŞİD'in adını duyunca Kandil'de saklanacak delik arayanlar Türkiye'nin topraklarını terörize etme girişimindeler" dedi.

AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, "IŞİD'in adını duyunca Kandil'de saklanacak delik arayanlar Türkiye'nin topraklarını terörize etme girişimindeler" dedi.

HDP'Yİ SUÇLADI

Tokat'ta bir dizi programa katılan AK Parti'li Aslan, basın mensuplarının sorularını cevapladı. IŞİD'in Kobani'ye girmesinin ardından Türkiye geneline yayılan protesto eylemleriyle ilgili sorulara cevap veren Aslan, çözüm süreci başarıya doğru ulaşırken çözüm sürecinin başarısızlığından siyasi olarak nemalanacak olan etnik siyaset yapan bir siyasi parti şuanda çözüm sürecinin sonlanması ve bu sürecin Türkiye'ye kazandırdıklarını kaybettirmek için halkı sokağa döktüğünü ileri sürdü.

"IŞİD'İN ADINI DUYUNCA SAKLANACAK DELİK ARAYANLAR..."

Şehirlerin terörize edilmesine müsamaha gösterilmeyeceğini ifade eden Aslan, "IŞİD terör örgütünün Kobani üzerindeki vahşetinden yola çıkarak Türkiye'yi terörize etmek isteyenler aslında geriye baktığımızda 40 yıldır Türkiye ile savaş çığırtkanlığı yapan ve savaştıklarını iddia edenler. İnsana sorarlar bu kadar savaşçı iseniz, bu kadar yürekli iseniz, bu kadar da samimi iseniz inersiniz Kobani'ye o kardeşlerinizle beraber aynı safta IŞİD'e karşı savaşırsınız. Ama IŞİD'in adını duyunca Kandil'de saklanacak delik arayanlar Türkiye'nin topraklarını terörize etme girişimindeler. Bundan da sonuç alamayacaklar. Kobani'den ziyade çözüm sürecini engelleme ve baltalamaya yönelik bir hareket. Ama hükümetimiz bu konuda kararlı, Türkiye'nin ne Suriye, ne Irak'a çevrilmesine kardeşlik hukukumuzun bozulmasına ve buradaki iç barışımızın huzurumuzun engellenmesine müsaade etmeyeceğiz. Ben öyle inanıyorum ki önümüzdeki günlerde bu konu gündemden kalkacaktır" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kandil Dağı Ak Parti Türkiye Kobani Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title