Haberler

AK Parti'li Adaylardan Çocuk Yuvasına Ziyaret

Yetiştirme Yurdunda Kalan ve Ayrılan Çocukları Koruma ve Geliştirme Derneği (YETKİM) organizasyonuyla, AK Parti 2. Bölge milletvekili adayları Markar Eseyan ve Muharrem Baltacı, Kasımpaşa Çocuk Yuvası’nda çocuklarla bir araya geldi.

Yetiştirme Yurdunda Kalan ve Ayrılan Çocukları Koruma ve Geliştirme Derneği (YETKİM) organizasyonuyla, AK Parti 2. Bölge milletvekili adayları Markar Eseyan ve Muharrem Baltacı, Kasımpaşa Çocuk Yuvası'nda çocuklarla bir araya geldi.

Programa AK Parti milletvekilleri adaylarının yanı sıra AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Harun Muş, YETKİM Başkanı Baki Yazgan katıldı. Çocuklarla birlikte neşeli bir gün geçiren vekiller onlarla sohbet ettiler. AK Parti 2. Bölge milletvekili adayı Muharrem Baltacı, "Biz buralarda kardeşliğin nasıl olduğunu, aile bağlarının nasıl olduğunu ve birbirimize baktığımız da insiyatın, sevginin ne olduğunu öğreniyoruz. Herkes birbirinin tuttuğu takımı biliyor mu? Herkes birbirinin adını soyadını biliyor mu? Herkes birbirinin yükünü taşıyor mu? Taşıyor. İşte bu aile bağı, kardeşlik bağı. Bizler de yurtlarda kaldık. Ben de 4 yıl yurtta kaldım. Ben o hazzı iyi biliyorum. Allah birliğinizi, beraberliğinizi, kardeşliğinizi daim kılsın inşallah" dedi.

AK Parti 2. Bölge milletvekili adayı Markar Esayan ise, "Benim de yatılı ile başlayan bir çocukluğum var. Yatılı okumak gerçekten ayrı bir deneyim. Şimdi burada o günlerim canlandı. Duygusal birkaç saat geçirdik. Buradaki kardeşlerimizle birlikte aynı masalarda yemek yedik, birlikte sohbet ettik. Çok mutlu oldum. Bir kere kurum çok iyi bir kurum. Her şeyi ile tertemiz. Çalışanları son derece profesyonel. Müdüründen tutun bütün kadro gerçekten profesyonel. Zaten mutluluğumdan o belli oluyor. Çocukların hepsi özgüvenli, neşeli gözlerinin içi gülüyor. Bu da beni çok mutlu etti. Yani eski Türkiye pratiklerin de o çocuk esirgeme kurumları, oradaki sıkıntılı durumlar sık sık televizyonlara yansırdı ve içimiz adeta yüreğimiz kopardı çocuklarımızın mağduriyetlerini gördüğümüz zaman. Burada son derece modern, temiz ve pedagojik bir kurumla karşılaştık. İftihar ettim gerçekten, mutlu oldum" diye konuştu.

Dün Yenikapı'da gerçekleştirilen İstanbul'un Fethi'nin 562. Yıldönümü etkinliğini de değerlendiren Esayan, "Dünkü fetih şöleni gerçekten muazzam bir şölendi. Gururlandık, ülkemizle gurur duyduk. Türk Yıldızları'nın, mehteranın, takım bölüğünün daha sonraki gösterilerinin bize hissettirdiği şey gerçekten büyük, güçlü yeni Türkiye oldu. 2 milyona yakın İstanbullu ile fethi ve kardeşliği, aynı zamanda gönülleri de fethetmeyi, hemhal olmayı, kardeşliğimizi hatırlamayı, bunu yüceltmeyi, çoğaltmayı hissettik. Güçlü bir ülkede güçlü bir devletin evlatları olmanın ne kadar önemli bir güvence olduğunu da orada hissettik. Bu hissiyat çok önemli. Eski Türkiye'de yurt dışına çıktığımızda kendimizi iyi hissetmezdik. Çünkü farklı muamelelere maruz kalırdık. Türkiye pasaportunu görünce bize farklı negatif bir davranış sergilenirdi. Şimdi yurt dışına çıktığımızda göğsümüzü gere gere pasaportumuzu gördükleri anda bize bakışları değişiyor" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Muharrem Baltacı Kasımpaşa Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title