Haberler

AK Parti'li Aday Adayı: Mardin'e Adeta Deniz Getireceğiz

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na Ak Parti'den aday adayı olan Mehmet Vejdi Kahraman, projelerini 3D teknolojisiyle anlattığı basın toplantısı düzenledi.

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na Ak Parti'den aday adayı olan Mehmet Vejdi Kahraman, projelerini 3D teknolojisiyle anlattığı basın toplantısı düzenledi. Mardin'de belediye başkanlığını kazanacağına yürekten inandığını söyleyen Kahraman, "Uzman bir ekiple hazırlanıyoruz. 3D tasarımlarına, görsellerinden tutun da yaklaşık maliyetlerine kadar bütün yönlerini en ince ayrıntısına kadar düşünerek hazırladık. Projelerimiz arasında en iddialı olduğumuz, Mardin Mezopotamya Ovası'nı sulayacak sulama kanalları üzerinde kuracağımız KanalMardin projesi ile Mardinimiz'e adeta deniz getirmiş olacağız. GAP sulama kanalları üzerinde yapılacak yeni bent kanal yolları ile oluşturulacak mesire ve dinlenme alanları oluşacak, böylece Mardinimizi bir dünya kenti yapacağız. Mardin-Kızıltepe-Nusaybin üçgeninde yapacağımız raylı sistemlerle ulaşım ağını güçlendireceğiz. Göreve geldiğimizde ilk önceliğimiz tarihi kenti UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne almak olacak. Bununla birlikte Mardin Kalesi'ni turizme açarak kaleden eşsiz güzellikteki Mezopotamya Ovası'ndan uzanacak teleferik hattı döşeyeceğiz" diye konuştu.

Mardin'de potansiyeli bulunan yenilenebilir enerji ve biyogaz tesisi kurma projesi hazırladıklarını söyleyen Kahraman, şöyle dedi:

"Büyükşehir belediyemizin mücavir alanları içerisinde bulunan ve yeni düzenleme ile mahallelere dönüştürülen bütün köylerimizin altyapı ve içme suyu şebekeleri tamamlanacak. Parke taşlarının döşenmesiyle birlikte, köylerimiz modern bir görüntüye kavuşturulacak. Büyükşehir beledimizin sorumluluk alanı içerisinde bulunan alanlarda ak belediyeciliğin, ak parkları oluşturulacak. Çocuk oyun parkları, yayalaştırma projeleri ve yeşil alanlar oluşturulacak. Mevcut park ve yeşil alanların bakım ve onarımı gerçekleştirilecek. Şehrin estetiği için çiçeklik, süs havuzları gibi süsleyici materyaller uygulanacak. Mardinli gençlerin beden ve ruh sağlığını korumak, sosyo-kültürel gelişimlerine katkıda bulunarak, gençlerimiz arasındaki iletişim ve dayanışmayı artırmaya yönelik, her ilçemize modern bir gençlik merkezi ve spor tesisi kuracağız. Yöremizin gelenek ve göreneklerinde oldukça önemli bir yere haiz olan taziye kültürü göz önünde bulundurularak, her ilçemize taziye evleri kurulacak. Mağdur ve ihtiyaç sahibi ailelerimize de her gün 3 çeşit sıcak yemek verilcek aşevleri kurulacak. Şehrimizdeki katı atıkların kaynaktan toplanması, kurulacak olan bertaraf sahasına kadar taşınması ve söz konusu atıkların yeniden geri kazanımını sağlanması ve değerlendirilmesi amacıyla, büyükşehir belediyesi katı atık ve biyogaz tesisi kuracağız."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mezopotamya Ak Parti Mardin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title