Haberler

AK Parti Konya Milletvekili Kabakcı Açıklaması

"2023'e giderken yeni anayasaya, bu milletin önünü açacak bir sistem değişikliğine ihtiyaç vardır.

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, "2023'e giderken yeni anayasaya, bu milletin önünü açacak bir sistem değişikliğine ihtiyaç vardır. Haziran seçimleri bu anlamda kırılma noktası olacaktır" dedi.

Kabakcı, partisinin il başkanlığında düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, AK Parti'nin iktidarda olduğu 12 yıl boyunca Türkiye'ye hizmet etmenin çabası içerisinde olduğunu söyledi.

Türkiye'yi Avrupa ve dünyanın sayılı ülkeleri arasına sokmaya çalıştıklarını belirten Kabakcı, "Durmak yok yola devam" diyerek çalışmalar yaptıklarını, yapmaya da devam ettiklerini dile getirdi.

Sadece Türkiye'nin değil İslam dünyası, Türk coğrafyası ve Balkanlardaki bütün mazlum halkların umudu olduklarını ifade eden Kabakcı, şöyle devam etti:

"Suriye'de katledilen, Filistin'de tecrit edilen, Afrika, Myanmar, Doğu Türkistan'da kıyıma uğrayan kardeşlerimizin umut ışığı olduk. Mavi Marmara'nın katili İsrail'e bütün dünyanın gözü önünde 'one minute' diyen de bizdik. Birleşmiş Milletlerin genel kurulunda 'dünya beşten büyüktür' diye haykıran da bizdik. Güçlünün değil mazlumun yanında olduk. Olmaya da devam edeceğiz. 1 milyar dolar için IMF'nin kapısında bekleyen ülkemizi, dünyanın 15, Avrupa'nın 6. büyük ekonomisi haline getirdik."

2015 seçimleri

Kabakcı, 2015 seçimlerine çok kısa süre kaldığını belirtti.

Yüksek Seçim Kurulu'nun Milletvekili Genel Seçim Takvimi'ni 1 Şubat tarihi itibariyle açıkladığını aktaran Kabakcı, şunları kaydetti:

"Ülkemize ve partimize hayırlı olsun. Her zaman seçimlere hazır bir parti olmuşuzdur. İl kongremizi yaparak bayrak değişimini gerçekleştirdik. Teşkilatlarımız yeni heyecan ve arzuyla Genel Başkanımızın mesajlarını halkımızla buluşturacaktır. Hedefimiz; Konya'nın bütün oylarına talip olmak. Konya'dan Başbakanına yakışır bir sonuç alacağız. Hedef; yeni anayasayı yapacak çoğunluğu elde etmektir. 2023'e giderken yeni anayasaya, bu milletin önünü açacak bir sistem değişikliğine ihtiyaç vardır. Haziran seçimleri bu anlamda kırılma noktası olacaktır. Yeni Türkiye'nin inşası ve ihyası adına, gerçek manada egemenliğin millete ait olduğunun tesisi ve tescili anlamında mutlak surette millete ait olan kapsayıcı, kucaklayıcı yepyeni bir anayasaya ihtiyacımız var. İnşallah yeterli çoğunluğu alarak Türkiye'yi şahlandıracak yeni sivil anayasayı bu güzel ülkeye, bu güzel ülkenin güzel insanlarına hediye edeceğiz."

Çözüm süreci konusunda önemli mesafe kat ettiklerine işaret eden Kabakcı, 2015'te bu süreci olumlu manada sonuçlandırma niyetinde olduklarını vurguladı.

Toplantıya, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Serhan Güngör ile İl Yönetim Kurulu Üyesi Ali Cengiz Kürkçü de katıldı. - Konya

Kaynak: AA / Yerel

Ak Parti Türkiye Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title