Haberler

AK Parti Konya Milletvekili Babaoğlu Açıklaması

AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, "Ben açıkça gördüm ki PKK Ermenistan'la birlikte hareket ediyor.

Ak Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, "Ben açıkça gördüm ki PKK Ermenistan'la birlikte hareket ediyor. Avrupa terörle yüzleşmeye başlayınca Türkiye'yi anlamaya başladı" dedi.

Babaoğlu, AK Parti Konya İl Başkanlığında, Türkiye ve Konya gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Seçimde verilen vaatlerin birçoğunu yerine getirdiklerini ifade eden Babaoğlu, "2016 yılı Eylem Planı, vaatlerimize göre takvimlendirmiş ve bu sayede milletimizin bizi takip edebileceği, sorgulayabileceği bir yaklaşımı ortaya koymuştuk. Sizlere verdiğimiz sözleri tutabilmek için gece gündüz çalışıyoruz. Muhalefetin göstermelik önergelerle Meclis gündemini engelleme çalışmalarına rağmen, gerekirse sabahlara kadar çalışıp bir bir yasal düzenlemeleri yapıyoruz" dedi.

Önceki yıllarda, KOP Bölgesinin Türkiye'nin yeni Marmara'sı olması için çalıştıklarını belirten Babaoğlu, eylem planında yer alan projeleri de takip ettiklerini söyledi.

Yeni Anayasa çalışmalarında, AK Parti'nin kararlı olduğunu belirten Babaoğlu, yeni Türkiye sürecinin reformcu, demokrasiyi geliştiren, hukuk sistemini güçlendiren, kalkınmanın toplumun tüm kesimlerine eşit yayılmasını sağlayacak bir anayasa ile yola devam etmesini sağlayacaklarını aktardı.

Babaoğlu, Türkiye'nin zorlu bir süreçten geçtiğine vurgu yaparak şunları kaydetti:

"Bu saldırılarda başka ülkeler taşeron örgütleri kullanıyor. Eğer siz uluslararsı arenada yeterince var olamazsanız boşluğu birileri doldurur. Bu boşluğu özellikle PKK zihniyeti Avrupayı etkileyerek Ermeni lobileriyle birlikte hareket ederek dolduruyor. Ben açıkça gördüm ki PKK Ermenistan'la birlikte hareket ediyor. Avrupa terörle yüzleşmeye başlayınca Türkiye'yi anlamaya başladı. Eskiden bizi şiddetli eleştiren Avrupa biraz dikkat etsek iyi olmaz mı? şeklinde bir Avrupa oldu. Onlar şu anda bizden daha şiddetli bir şekilde terörle mücadele ediyor. Biz onlara göre daha demokratik bir şekilde mücadele ediyoruz. Fransa'da ellerinde otomatik silahlarla jandarmalar devriye geziyorlar. Bizde böyle bir durum olsa 'savaş ortamında mıyız' diye ortalığı yıkarlar. Avrupa şu anda teröre karşı çok şiddetli mücadele ediyor. Biz o mücadeleyi burada yapsak bizi insan haklarını ihlal ediyorlar diye topa tutarlar. Avrupa bizi şimdi daha iyi anlıyor. PKK'nın DAEŞ'in ne kadar kötü bir örgüt olduğunu anladıkça bizim mücadelemize hak veriyorlar."

Türkiye'de resmi kayıtlı 2 buçuk milyon mülteci olduğunu hatırlatan Babaoğlu, Avrupa'nın bunun üçte birine bile dayanamadığını aktardı.

Bazı milletvekillerini dokunulmazlığının kaldırılmasıyla yönündeki soru için şahsi görüşlerini açıklayan Babaoğlu, "Benim şahsi kanaatim dokunulmazlıkların kaldırılmasından yana değilim. Çünkü dokunulmazlık kaldırılınca ortalığı velveleye verip duygu sömürüsüne başlayacaklar. Onları kahraman edeceğiz. Fakat bu devlet hiç bir şeyi unutmaz onların görev süresi bitince işledikleri suçlar nedeniyle yakasına yapışılır. Hiç kimsenin işlediği suç yanına kalmaz diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Baba oğlu son olarak, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda, Antalyaspor'u mağlup eden Torku Konyaspor'u tebrik etti.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Babaoğlu Ermenistan AK Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title