Haberler

AK Parti Konya Milletvekili Akış, Gazetecilerle Buluştu

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Beyşehirli basın mensuplarıyla bir araya geldi.

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, Konya'nın Beyşehir ilçesinde, Beyşehirli basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Akış, Yaka Manastır Tabiat Parkı'nda düzenlediği basın toplantısında gazetecilerle buluştu. AK Parti Beyşehir İlçe Başkan Yardımcısı Hazım Kesme'nin de katıldığı toplantıya Beyşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Beyşehir Göl Gazetesi Sahibi Şeref Yaşar, Beyşehirin Sesi Gazetesi Sahibi Selahattin Mızrak, Beyşehir İlk Haber Gazetesi Sahibi Adem Mızrak, yerel televizyon ve radyoların sahipleri, ulusal haber ajansı ve bazı ulusal gazetelerin temsilcileri ve Beyşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Bayındır da katıldı. Toplantıda, AK Parti dönemi ve Konya Milletvekili Gülay Samancı ile birlikte göreve geldikleri 2,5 yıllık süreyi ve bu dönemde bölgeye sunulan kazanımları ve hizmetleri rakamlar vererek anlatan Akış, AK Parti iktidarı döneminde bölgeye kazandırılan 161 milyonluk yatırımların 89 milyonluk bölümünün kendi milletvekillikleri sürecinde hayata geçirildiğini anlattı. Akış, "2,5 yılda yaklaşık 161 milyonluk yatırımlardan 89 milyonluk bölümü dönemimizde bölgeye kazandırılmış ama bunun içerisinde hastane ile ilgili, olimpik yüzme havuz ve imam hatip lisesine harcayacağımız paralar yok" dedi.

Gembos yolu daha hiç ortada yokken Beyşehir'de neler konuşulduğu günleri çok iyi bildiğini anlatan Akış, "Yani Gembos yolu üzerinden nasıl siyaset yapıldığını biliyoruz. Artık, Beyşehir halkının 'Bu bir hayal, olmaz. Biz Cevizli yolu ile uğraşalım' denildiği, Gembos yolunun kopma noktasına gelindiği günleri çok iyi hatırlıyorum. İşte, şu an Cevizli yolunu bitirdik, açtık. Bu konuşulmuyor. Bu tarafta bir mekanizma işlemiyor. Dediğim gibi eleştiriye açığız, ama bunu siyaset devşirmek adına, bu memleketin çocuklarını yıpratmak adına konuşuyorlarsa, buna da itirazımız var. Bunu doğru bulmuyoruz" şeklinde konuştu.

Beyşehir-Konya duble yolu çalışmalarından da rakamlar vererek söz eden Akış, "Biz, sırf Konya-Beyşehir yolunda 6 milyonu sadece viyadük için harcadık. Viyadük bitti. Bugüne kadar 20 milyon 853 bin lira yapım ortaya koyduk orada. 60 milyonluk sıcak asfalt ihalesi yaptık, Beyşehir'den Ilgın yol ayrımına kadar. Gülay Hanım'la beraber biz vekil olalı 2,5 yıl olmuş. 2,5 yılda katettiğimiz mesafe bu."

Toplantıda, hayata geçirecekleri bir yeni projeden daha söz eden Akış, Üstünler bölgesindeki İzcilik Tesisleri alanının bulunduğu bölgede bugün 8-10 milyon liralık ödeneği ve projesi de hazır olan bir yatırımı Beyşehir bölgesine kazandırmak için düğmeye bastıklarını söyledi. Bu projenin sit alanı ve kıyı kenar çizgisi nedeniyle yaşanan bir probleminin bulunduğunu, bunu aşmaya çalıştıklarını anlatan Akış, şu bilgileri verdi:

"O iş bitti mi, bu yaz biz oranın da temelini atacağız. Orada halen 97 yatak olan kapasiteyi 236 yatak kapasitesine yükselteceğiz. Bünyesinde spor tesisleri, bungalov evler olan bir kompleksi yapacağız. Burada uluslar arası kamplar yapılabilecek. Proje iki etaplı olacak." - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Akış Beyşehir Ak Parti Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title