Haberler

AK Parti Konya İl Başkanlığı Seçim Sürecini Değerlendirdi

AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, Konya Büyükşehir belediye Başkanı Tahir Akyürek, 26 ilçe belediye başkanı ve basın yayın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelerek seçim sürecini değerlendirdi.

AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, Konya Büyükşehir belediye Başkanı Tahir Akyürek, 26 ilçe belediye başkanı ve basın yayın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelerek seçim sürecini değerlendirdi.

Bera Otel'de düzenlenen toplantıda konuşan AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, çok önemli gördükleri Mahalli İdareler Seçimi'ni geride bıraktıklarını belirterek, "Özellikle 17 Aralık'tan sonra 30 Mart'ın önemi bir kat daha artmış oldu. Bunun en önemli delili de aslında milletimizin 30 Mart günü sandığa gösterdiği ilgidir. 30 Mart'ta sandığa gitme oranı yüzde 90'ın üzerinde oldu ve sanıyorum bu güne kadarki en yüksek oranlı katılım oldu" diye konuştu.

KONYA'DA 1 MİLYON 265 BİN 224 KİŞİ SANDIĞA GİTTİ

Konya'da 1 milyon 402 bin 283 seçmenin bulunduğunu hatırlatan Başkan Sorgun, sandığa giden Konyalı sayısının ise 1 milyon 265 bin 224 olduğunu ifade ederek, "5 bin 108 sandıkta oyunu kullanan seçmenin 1 milyon 206 bin 372 oyu geçerli sayıldı. Geçersiz oy sayısı ise 58 bin 852, oran olarak yüzde 4,65'e denk geliyor. Resmi seçim sonuçlarına göre Konya'da AK Parti 775 bin 96 oy ile yüzde 64,25, MHP 222 bin 661 oy ile yüzde 18,46, SP 90 bin 139 oy ile 7,47, CHP 69 bin 272 oy ile 5,74, BDP 23 bin 472 oy ile yüzde 1,95 oy oranıyla bu seçimi tamamladı" dedi.

30 Mart seçimlerinde belde bazında oylarını artırdıklarını vurgulayan Sorgun, 2009 Yerel Seçimleri'nde yüzde 45,7 olan belde oylarının, 2014 Yerel Seçimleri'nde yüzde 51,5'e yükseldiğini söyledi. İlçe, belde ve köylerde en yüksek ve en düşük oy oranlarını da açıklayan Başkan Sorgun, 30 Mart'ta ilçeler bazında en yüksek oyu 77,40 ile Karatay, en düşük oyu ise yüzde 46,77 ile Ereğli ilçesinin aldığını kaydetti. Beldeler bazında ise en yüksek oyu, 329 geçerli oyun 207'sini AK Parti'ye veren Meram ilçesine bağlı Sefaköy beldesi yüzde 90,8 ile, en düşük oyu ise 759 geçerli oyun 125'ini AK Parti'ye veren Kuşçalı beldesi yüzde 16,4 ile destek vermiş oldu. Köyler bazında ise, en yüksek oyu Meram ilçesine bağlı Çukurçimen köyü 263 geçerli oyun 257'sini AK Parti'ye vererek yüzde 97,7 oy oranı ile, en düşük oyu da Ereğli ilçesine bağlı Özgürler köyü, 440 geçerli oyun yalnızca 5'ini AK Parti'ye vererek yüzde 1,1 oy oranı ile destek vermiş oldu.

"SANDIKTAN ÇIKAN SONUCA SAYGI DUYDUK"

30 Mart'ta temel hedeflerinin 32 belediyenin tamamını almak ve bu bağlamda "Birlikte Konyayız" sloganı ile hareket ettiklerini anlatan Sorgun, "Tüm ilçeler için ayrı ayrı çalışmalar ve stratejiler belirledik. Bu noktada da başarılı çalışmalara imza attığımızı düşünüyorum. Tabii 30 Mart günü de sandıktan çıkan sonuca da hepimiz saygı duyduk. Zira bu milletimizin kararıydı" şeklinde konuştu.

30 Mart seçimlerine kaybedilen 5 ilçenin muhasebesini kendi aralarında yaptıklarını da dile getiren Başkan Sorgun, "Neden kaybettik, nerede hata yaptık her yönü ile ve etraflıca ele alınacak, bu konuda ne gerekiyorsa yapılacak. Biz bu konuda kabahati kendimizde görürüz. Ancak maalesef muhalefet aynı muhasebeyi yapamıyor. Zira muhalefet kaybettiği yerlerde sorumluluğu kendi üzerinden atıyor ve 'Onlar, vatandaşı kömür-makarna ile kandırdı' diyor. Bunu söyleyenler bu milleti tanımıyor. Dahası, muhalefet bu tür saçmalıklarla milletin zekası ve kararı ile adeta alay ediyor. Bunu söyleyenler bu milleti tanımıyor. Dahası muhalefet bu tür saçmalıklarla milletin zekası ve kararı ile adeta alay ediyor" ifadelerini kullandı.

CHP'NİN SUÇ DUYURUSU

CHP'nin 28 Mart'ta Konya'da düzenlenen mitingde "Görevi kötüye kullanmak" gerekçesiyle bulunduğu suç duyurusuna da değinen Sorgun, "CHP'nin iddiasına göre 28 Mart'taki mitingimizde 15 ile 18 yaş arasında çocuklara pankart ve afiş taşıtmışız. Bir kere CHP şunu çok iyi bilmelidir ki, hiç kimse zorla hiçbir yere götürülmemiştir, götürülemez de. Onlar, özgür iradeleri ile gönül verdikleri Başbakanlarına sahip çıkmışlardır. Ancak bu mesnetsiz iddialarda bulunan CHP, Gezi Olayları'nda etrafı yakan yıkan, polise taş atan, banka ve dükkanları yağmalayan küçük yaştaki çocukları zorla o meydanlara kim veya kimler getirdi önce buna yanıt versin. Suç duyurusunda AK Parti'nin toplumda ayrışmaya yol açtığını iddia eden CHP, bu ülkenin daha ileriye gitmesi, kitleleri birleştirici ne gibi bir çabası olmuştur önce bunun cevabını versin" dedi.

KAYBEDİLEN İLÇELER

30 Mart seçimlerinde Akören ilçesini 41, Doğanhisar'ı 101, Halkapınar'ı 134, Emirgazi'yi 274 ve Tuzlukçu'yu 33 oy ile kaybettiklerini belirten Sorgun, toplam 46 bin 107 oy nüfusu olan kaybedilen 5 ilçede yalnızca 441 oy daha alabilmeleri durumunda, seçimler öncesinde İl Teşkilatı olarak ortaya koydukları 32'de 32 hedeflerini gerçekleştirmiş olacaklarını da aktardı.

30 Mart Seçimleri neticesinde ortaya çıkan Belediye Meclis Üyelikleri dağılımları hakkında da bilgi veren Sorgun, seçim sonuçları ile 545 belediye meclis üyesi seçilmiş olduğunu ifade etti. Buna göre partilere göre meclis üyeliklerinin dağılımı şöyle: "AK Parti 392 (83'ü Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi), MHP 107 (12'si Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi), CHP 15 (1'i Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi), SP 15 (Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Yok), BDP 14 (3'ü Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi) ve DP 2 (Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Yok).

"KİRLİ TUZAK VE OPERASYONLAR TERS TEPTİ"

Yeni dönem ile birlikte ilk defa bütün il sınırının Büyükşehir sınırı, belde ve köylerin ise mahalle olduğunu dile getiren Sorun, "Halkımız da bu sistemi kavradı ve 30 Mart'taki desteği ile onaylamış oldu. Muhalefetin 'Hizmet edemezler, bu sistem uygulanamaz' gibi tavırları da milletimiz tarafından reddedildi. Örgütlü oldukları için sesi çıkanların, tapecilerin, şantajcıların, montajcıların, kayıt dışı siyaset yapmak isteyenlerin, merdiven altı siyaset yapmak isteyenlerin, seçime girmeden ve parti kurmadan iktidar olmak isteyenlerin halkta bir karşılığı olmadığı görüldü. Nasreddin Hoca'nın bir fıkrası var, 'Eğer muhalefete verilen oylar sizin ise muhalefetin oyu nerede; yok oylar, söz konusu partilerin ise sizin oylar nerede? Şu bir kez daha ortaya çıktı ki millet, kimin daha çok bayrak, poster veya afiş açtığına değil, kimin daha çok hizmet ettiğine bakarak oy verdi. Hatta o kadar ileri giden patiler oldu ki, bizim bayraklarımızı kesecek kadar, MOBESE kameranı kapatacak kadar da işi abartıp ileri gittiler. Biz, 'Bu bir hizmet yarışıdır' dedikçe onlar bayrak asma yarışı anladılar. Ama onlar şimdi yoklar. Ne de güzel söylemiş Yunus Emre; 'Eğer bir dervişlik olsaydı bir taş ile hırka, ben dahi alırdım otuza kırka'. Millet, yolsuzluk ve rüşvet isnatlarının arkasına saklanarak milli iradeye ipotek konulması tezgahına 'Hayır' dedi. Milleti tanımadıkları için milletin ferasetini ve basiretini hesap edemediler. Millet, kendi oyuna sahip çıkarak kendine tezgahlanan oyuna gelmedi. 'Bizim için önemsiz hiçbir yer yoktur' dedik. Hiçbir yere küçük, büyük, uzak, yakın ayrımı yapmadan 31 ilçede mitingler yaptık. Konya, şehir tarihinin gördüğü en büyük mitingi 28 Mart'ta AK Parti yaptık. Bütün köylerimizi milletvekillerimizle ziyaret ettik. Büyükşehir Başkanımız Sayın Tahir Akyürek 168 beldeyi tek tek ziyaret etti. Her bölgede yeni Büyükşehir Sistemini anlatan çalıştaylar yaptık. Yeni oy kullanacak 97 bin gencimize Sayın Başbakanımızın mektubunu ulaştırdık. Hiçbir yeri garanti görmedik. 'Çalışarak kazanılmayacak, ihmal edilerek kaybedilmeyecek hiçbir şey yoktur' prensibi ile çalıştık" diye konuştu.

Türkiye'de oyun tezgahlayanlar, kirli hesap içine girenlerin her zaman kaybettiğini, kazananın ise hep milletin olduğunu belirten Sorgun, "Şimdi bir kez daha 'Hizmet Zamanı' diyoruz. 11 milletvekilimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tahir Akyürek ile 26 belediye başkanımız ve 392 belediye meclis üyemizle milletimizin hizmetinizdeyiz. Yeni dönem ile birlikte Büyükşehir Sistemi, Konya'nın dört bir yanına daha kaliteli, daha hızlı ve o yöreye has özellikleri içinde barındırarak hizmet hedefliyor. Dolayısıyla AK Parti kadroları, kendisine oy versin veya vermesin her bireyi eşit sayarak hizmet edecektir. Bundan kimsenin en ufak şüphesi olmasın" şeklinde konuştu.

"AK PARTİ TEŞKİLATLARI BAŞBAKANIN ARKASINDADIR"

Konuşmaların ardından soru cevap bölümüne geçildi. AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, Başbakanın 26 Nisan tarihinde Konya'da yapacağı mitinge Cumhurbaşkanı adayı olarak mı yoksa Genel Başkan olarak karşılanacağı sorusu üzerine, "Biz Genel Başkanımız, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı karşılayacağız. O arzu ederse Cumhurbaşkanı adayı da olur. Teşkilatlar Sayın Başbakan'ımızın arkasındadır. İster Cumhurbaşkanı adayı olsun ister Başbakan olsun ne olursa olsun gerçekten teşkilatlarımızla, Konyalılar Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasındadır. Onun makam ve mevkiine bakmaksızın arkasındadır. O bakımdan daha sonrası için bugünden bir şey söyleyemeyiz. Ama biz onun arkasındayız ve onu coşkuyla karşılayacağız" dedi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tahir Akyürek Ahmet Sorgun Ak Parti Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title