Haberler

AK Parti Konya'dan Gazze'ye Yardım Eli

AK Parti İl Başkanlığı, Gazze için yardım kampanyası başlattı İl Başkanı Sorgun: "Bölgede yaşanan bu zulüm karşısında il başkanlığımız, yardım kampanyası başlatmıştır.

AK Parti İl Başkanlığı, Gazze'deki Müslümanların yaralarını sarmak amacıyla yardım kampanyası başlattı.

İl Başkanı Ahmet Sorgun, kampanya hakkında yaptığı açıklamada, İslam aleminin, her ramazan ayında olduğu gibi bu yıl da gözyaşı döktüğünü söyledi.

Gazze'nin ateş altında olduğunu, İsrail'in başlattığı işgal ile Gazze'deki Müslümanların vahşice katledildiğini ifade eden Sorgun, bu durum karşısında uluslararası kamuoyu ve birçok İslam ülkesinin susmayı tercih ettiğini belirtti.

İsrail'in işgaline en güçlü tavrın yine Türkiye'den geldiğini vurgulayan Sorgun, "Gerek sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız gerekse de Dışişleri Bakanımız, bölgede ateşkesin sağlanması ve kalıcı barışın tesisi için canla başla çalışıyor. İnşallah en kısa sürede bölgeye huzur hakim olur ve artık Gazzeli kardeşlerimizin de gözyaşları durur" diye konuştu.

"İnsanlık dışı ambargo uygulanmaktadır"

Sorgun, Gazze'de acil ihtiyaçların karşılanabilmesi ve yaraların sarılabilmesi için il başkanlığı tarafından yardım kampanyası başlatıldığını bildirdi.

"Uzun zamandır maalesef küçücük bir kara parçasına tutunmuş olan Gazze'ye, insanlık dışı ambargo uygulanmaktadır" diyen Sorgun, şunları kaydetti:

"En temel ihtiyaçlar da dahil olmak üzere Gazze'ye hiçbir şeyin giriş çıkışına müsaade etmeyen ve bu bölgeyi dünyanın gözleri önünde açık hava hapishanesine çeviren ambargo, şüphesiz Gazzelileri zor durumda bırakmaktadır. Ancak Türkiye, dünyanın her yanındaki Müslüman ve mazlumları yalnız bırakmadığı gibi Gazzeli kardeşlerimizi de asla yalnız bırakmayacaktır. Bölgede yaşanan bu zulüm karşısında il başkanlığımız, yardım kampanyası başlatmıştır. İl teşkilatımız bünyesinde oluşturulan komisyon da her türlü yardımı kabul etmeye başlamıştır. İl başkan yardımcılarımızdan oluşan komisyonumuz, tüm sivil toplum kuruluşlarımızla koordineli çalışarak yardımların daha etkili ve verimli olmasına büyük gayret edecektir. Amacımız bir nebze de olsa Gazzeli kardeşlerimizin yaralarını sarabilmek. Bu konuda tüm Konyalı hemşehrilerimizi Gazze'ye yardım etmeye çağırıyoruz." - Konya

Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

Ahmet Sorgun Ak Parti Konya Gazze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title