Haberler

AK Parti Kongresinde Pankart Açanların Davası

AK Parti 5. İstanbul Olağan İl Kongresi'nde, "Berkin'in katillerini arıyoruz.

AK Parti 5. İstanbul Olağan İl Kongresi'nde, "Berkin'in katillerini arıyoruz. Dev-Genç" yazılı pankart açan 2 kişinin "terör örgütü propagandası yapma" suçundan yargılandığı davanın ilk duruşmasında, sanıkların tahliyesine karar verildi.

Bakırköy 2. Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Leyla Erdoğan ve avukatları katıldı.

Davanın diğer tutuklu sanığı Hicri Selviler'in, SEGBİS sistemiyle Balıkesir L Tipi Kapalı Cezaevi'nden irtibatı sağlandı.

Duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Leyla Erdoğan, il kongresine adalet istemek için gittiklerini ifade ederek, "Berkin Elvan'ın katilleri halen yargılanmıyor. Yüzleri teşhis edilmesine rağmen korunuyor. Biz de halk olarak buna sessiz kalmadığımızı belirtmek için böyle bir pankart açmaya karar verdik. Bunun dışında herhangi bir eylemimiz olmadı" dedi.

Mahkeme Başkanı Asuman Yetişkin, "SEGBİS bağlantısı için hazırlanan özel odaya alınan sanık Hicri Selviler'in odaya girdiğinde ekrana sırtını döner vaziyette yerde oturup aralıksız "insanlık onuru işkenceyi yenecektir" şeklinde söylemini sürdürdüğü görüldü. Mahkeme heyeti olarak, sanığın avukatıyla bağlantı kurması hususunda imkan tanındı. Sanık Hicri Selviler'in sadece kendi söylemlerini tekrarlamak suretiyle SEGBİS odasında sırtını ekrana dönmüş vaziyette yerde oturduğu mahkeme tarafından tespit edildi. Bu nedenle sanığın kimlik tespiti ve savunmasının alınması, haklarının hatırlatılması mümkün olmadı" dedi.

Duruşmada söz alan sanıkların avukatı Oya Aslan, Hicri Selviler'i, tahliye edilmesi durumunda en kısa sürede hazır edeceklerini belirterek, 2 sanığın tutuklu bulunmasının kendilerini mağdur edeceğinden tahliyesini istedi.

Cumhuriyet Savcısı Metin Şentürk, sanıkların üzerine atılı suçun niteliği, tutuklu kaldıkları süre, delillerin toplanmış olması göz önüne alınarak tahliyelerini talep etti.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Leyla Erdoğan ve Hicri Selviler'in tutuklukta kaldıkları süre, üzerlerine isnat edilen suçun vasıf ve mahiyeti dikkate alınarak, tahliyelerine karar verdi.

Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanıklar Leyla Erdoğan ile Hicri Selviler'in anlaşarak, 8 Şubat'ta kongrenin yapıldığı Sinan Erdem Kapalı Spor Salonu'na gittikleri anlatıldı.

İddianamede, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuşması sırasında sanıkların yanlarında getirdikleri, kırmızı zemin üzerine sarı boya ile "Berkin'in katillerini arıyoruz. Dev-Genç" yazılı bez pankartı açarak, "Berkin'in katillerinden hesap soracağız. Berkin ölümsüzdür. Özgürlük istiyoruz" şeklinde slogan attıkları aktarıldı.

DHKP/C'nin "mevcut anayasal düzeni silahlı halk ayaklanması ile yıkarak, yerine Marksist-Leninist ilkere dayalı düzen kurmak isteyen bir örgüt" olduğu anlatılan iddianamede, "DHKP/C terör örgütü, 1972'de fiilen sona eren THKP/C (Türkiye Halk Kurtuluş Partisi/Cephesi) terör örgütünün tüm örgütsel mirasına sahip çıktığı için bu örgüt yapılanması içerisinde faaliyet gösteren gençlerin de katıldıkları eylemlerde kendilerini Dev-Genç olarak tanımladıkları, eylemlerinde Dev-Genç imzasını kullandıkları bilinen bir gerçektir" denildi.

İddianamede, sanıklar Leyla Erdoğan ve Hicri Selviler'in "terör örgütü propagandası yapma" suçundan 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Leyla Erdoğan Bakırköy İstanbul Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title