Haberler

AK Parti Konak İlçe Başkanı Yıldırım Açıklaması

Ak Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, Konak Belediye Meclisi toplantısında CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak'ın "5 Aralık Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin yıldönümü" nedeniyle konuşma yapmasının "usul ve hukuken hatalı olduğunu", konuya ilişkin İzmir Valiliğine başvuru yapacaklarını bildirdi.

Yıldırım, partisinin Konak İlçe Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak'ın dün akşam yapılan Konak Belediye Meclisi toplantısında, "5 Aralık Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin yıldönümü" nedeniyle konuşma yaptığını hatırlattı.

Parti başkanının belediye meclislerinde konuşma yapmasının etik olmadığını, bu nedenle AK Parti grubunun toplantıyı terk ettiğini bildiren Yıldırım, "İlçe başkanı bilemeyebilir, ama bir hukukçu olan belediye başkanı buna nasıl göz yumabilir, akıl alır gibi değil." ifadesini kullandı.

Konak Belediye Meclisi'nin hiçbir partinin siyasi şov alanı olmadığını dile getiren Yıldırım, şöyle devam etti:

"Konak Belediye Meclisi'nin toplantısında, CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak'ın '5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı verilmesinin yıldönümü' nedeniyle konuşma yapması, usul ve hukuken hatalı olduğu için valiliğe başvuru yapacağız. Meclis toplantısında siyasi etkinlik yapmak, bir ilçe başkanına yakışmaz, buna izin vermek de belediye başkanına hiç yakışmaz, kınıyoruz. İlçe başkanının belediye başkanı olmak gibi bir rüyası olabilir, hakkıdır da ama keşke bu sevdası için 23 Nisan'ı bekleseydi. Başkan Sema Hanım o meclisi, Konak'ı nasıl yöneteceğini bilmiyorsa, o koltuğu daha fazla işgal etmesin. Tavsiyemiz, avukatlık yapmaya devam etsin, Konak'ın geleceğini çalmasın."

Yıldırım, Konak'ın yol, kaldırım, hava kirliliği, trafik, otopark, imar gibi önemli sorunlarının bulunduğunu savunarak, "Şu şehre yazıktır, günahtır. Kadınların en temel haklarından olan 'topuklu ayakkabıyla yürüme hakkını' kadınların elinden alan bir Konak Belediyesi var. Bu ucuz şovları bırakın ve sokakları, caddeleri topuklu ayakkabıyla yürünebilir hale getirin." ifadelerini kullandı.

CHP'nin Adana mitingi

Temel Yıldırım, gazetecilerin CHP'nin Adana mitinginde FETÖ'den tutuklanan bazı kişilerin alkışlatılmasına ilişkin sorusu üzerine, "CHP, Türkiye'nin ana muhalefet partisidir, köklü bir partidir. O yüzden, CHP'nin kendi deyişleriyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu CHP'ye dönmesini, fabrika ayarlarına dönmesini ve hangi ad altında olursa olsun, bölücü yapılarla arasına mesafe koymasını istiyoruz." dedi.

Siyasette 15 Temmuz sonrası oluşan mutabakatı ve Yenikapı ruhunu devam ettirme arzusunda olduklarını ancak süreç içinde CHP'nin bu ruhu terk ettiğini savunan Yıldırım, şunları söyledi:

"Bir gün genel başkanları, Amerikan Büyükelçisiyle görüştü ve Yenikapı ruhu rafa kaldırıldı. FETÖ'nün, bölücü, ayrıştırıcı terör örgütlerinin savunucusu haline geldi. 15 Temmuz işgal girişimine götüren süreçte imzası olanları alkışlatmak, bölücü, işgalci girişime cesaret vermektir, yakışmamıştır. CHP yönetimi işgal altındadır, bundan kurtaracak olan da CHP'lilerdir. Kendi bahçelerinde temizlik yapmalarını öneriyoruz."

"Çiçek dağıtmasına değil, konuşmasına karşı çıktık"

Konak Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Ömür Şanlı da meclis toplantısında CHP Konak İlçe Başkanı Başak'ın konuşma yapmasına ilişkin, CHP temsilcilerinin, "ilçe başkanının meclis oturumu açılmadan önce kadınlara çiçek dağıtıp konuşma yaptığı, dolayısıyla meclis kurallarına aykırı olmadığı" yönündeki sözlerinin gerçeği yansıtmadığını iddia etti.

Bu konuda "Sema Hanım 'meclis başlamamıştı" denildiğini, oysa bizzat Belediye Başkanı Pekdaş tarafından söz vererek konuşma yaptırıldığını belirten Şanlı, "Biz, Başak'ın kadınlara çiçek vermesine değil, konuşmasına karşı çıktık ve meclisi terk ettik." dedi.

Grup sözcüsü Abdullah Siyahkoç da böyle bir şovun parçası olmak istemedikleri için toplantıyı terk ederek meclisin onurunu kurtardıklarını ifade etti.

Kaynak: AA / Politika

AK Parti İzmir Konak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title