Haberler

AK Parti Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Arif Uğurlu Açıklaması

AK Parti Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Arif Uğurlu Kemalpaşa’nın köy ve mahalle muhtarlarıyla kahvaltıda bir araya geldi, sorunları birinci ağızdan dinledi.

AK Parti Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Arif Uğurlu Kemalpaşa'nın köy ve mahalle muhtarlarıyla kahvaltıda bir araya geldi, sorunları birinci ağızdan dinledi. 5 yıl önce yaşanılan sorunların halen çözülemediğini aktaran muhtarlar, Uğurlu'dan çözüm için söz istedi.

AK Parti Kemalpaşa Belediye Başkan adayı Arif Uğurlu, Kemalpaşa'nın mahalle ve köy muhtarlarıyla kahvaltı programında bir araya geldi. Uğurlu'ya İlçe Başkanı Yaşar Kırkpınar ve meclis üyesi adayları eşlik etti. Muhtarların özellikle altyapı ve sulama suyu konularında sorunlarını dinleyen Arif Uğurlu, "Muhtarlarımız mahallelerimizin, köylerimizin gözü, kulağı. Bu nedenle onlarla istişarelerimiz 30 Mart'tan sonra da devam edecek. Onların tespitleri bizler için çok önemli. Bugün de konuştuğumuz sorunlar aslında Kemalpaşa'da sürekli dile getirdiğimiz sorunlar. Görünen o ki Kemalpaşa'da son 5 yıl kayıp yıl olarak geçmiş. İşte biz bu kayıp yılları telafi için 30 Mart'ta halkımızdan yetki istiyoruz. 2009'dan bugüne yıllar çabuk geçti. O yıllardaki sorunlarınızın bugün de aynı olduğunu görüyorum. Bu yüzden 30 Mart'ta çok iyi düşünmemiz gerekiyor. 2019 da çabuk gelecek. Sonra yine 'başkan neredeydin' diye sormayın" şeklinde konuştu.

"VAATLER BOŞ ÇIKTI"

Uğurlu, "Size çok şeyler vaat ettiler ama bugünlere geldiğimizde hiçbir şeyin yapılmadığını görüyoruz. Büyükşehir belediyesi Hatay'da İnönü mahallesine kaldırım taşı döşedi. Mutfakta kullandığımız granitlerden yapılma. 20 trilyon harcadılar. Getirsinler 20 trilyonu Kemalpaşa'nın bütün büyük sorunları çözülürdü. Bir keresinde Halilbeyli'de kahvede çay içiyoruz, bir anda trafo yanmaya başladı. İtfaiyeyi arıyoruz. Turgutlu'dan gelen itfaiye söndürdü yangını. Bu bölgeye (Ören, Bağyurdu, Halilbeyli) itfaiye merkezi lazım. Hayvan pazarı yapacağız dediler, yapmadılar, biz yapacağız. Sayın Binali Yıldırım'ın projeleri arasında var. Bu dönem, köylerimiz için, beldelerimiz için, Binali Yıldırım'a önem verin, hizmet gelsin" ifadelerinde bulundu.

"ALTYAPI VE SULAMA SUYU KÖYLERİN ORTAK SORUNU"

Mahallelerinin ve köylerininin sorunlarını AK Partili Arif Uğurlu'ya aktaran muhtarlar, özellikle alt yapı ve sulama suyu temini konularında sorunlar yaşadıklarını belirttiler. Kemalpaşa Vişneli köyü muhtarı, "2005'ten beri sulama suyu için baraj peşinde kouşuyorum. Baraj olmayacaksa bizim oraya 2 sondaj kuyusu açın. Bize su verin size hayat verelim. Su bizim için çok önemli. Biz Kemalpaşa'da kiraz üretiminde 3. köyüz. Kiraz üretimine sahip çıkın, aracıyı aradan çıkarın, kiraz için su gerekli" dedi.

"KANALİZASYON DEREYE VERİLİYOR"

Eski belde olan Ören'in bir muhtarı da, "Pazar yerinin altından mezarlığa kadar olan derenin suyu açık. Kanalizasyon dereye veriliyor. Yaz günleri koku sıkıntı çıkarıyor. Mezarlığa birini gömmeye gitsek o koku herkesi rahatsız ediyor. Alt yapı sorunu var. 1930 - 1940'lardan kalan borularla içme suyu taşınıyor. Çeşmeyi açtığımızda su küf kokuyor" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yaşar Kırkpınar Arif Uğurlu Kemalpaşa Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title