Haberler

İpek: AK Parti Kazanmasın Üzerinden Siyaset Basitliktir

Güncelleme:

MÜMİN ALTAŞ - AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, "Sadece 'AK Parti kazanmasın' üzerinden siyaset basitliktir. Hatta muhalefet partileri bu basit siyasi öngörülerini bir araya gelerek yapmaktalar" dedi.

İpek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin bölgesinde sürekli yükselen, bölgedeki ülke ve insanların umudu bir ülke olduğunu söyledi.

Mazlum ve mağdur milletlerin hepsinin gözünün Türkiye'deki gelişmelerde olduğunu ifade eden İpek, ülkenin güçlenerek yoluna devam etmesi gerektiğini belirtti.

İpek, iktidar partisi olarak büyük sorumluluklarının bulunduğunu, bundan dolayı kesinlikle tökezlememeleri gerektiğini, diğer siyasi partilerin de bu sorumluluk içinde hareket etmeleri gerektiğini aktardı.

Sürekli güçlenen Türkiye'nin, polemiklerden kaçınan güçlü bir muhalefete ihtiyacı olduğunu vurgulayan İpek, şunları kaydetti:

"Muhalefet geride kalan seçimlerdeki yenilgilerden sonra kendini yeniden gözden geçirmek zorundadır. Yalnızca AK Parti karşıtlığı, yalnızca 'AK Parti kaybetsin' üzerine kurulu bir muhalefetin Türkiye'ye bir faydasının olmadığını, en son yerel seçim ve cumhurbaşkanı seçimlerinde anlamış olmaları gerekir. Onlar da kim olduklarını, neyi vadettiklerini, nasıl bir çözüm önerilerinin olduğunu, kendi siyasi kimliklerinin ve duruşlarının ne olduğunu halka sunmak zorundadır. Siyasi partilerin kuruluş amacı da budur."

Siyasi partiler kanununa bakıldığında partilerin belli bir programla halkın huzuruna çıkıp oy isteyen tüzel kişilikler, sivil toplum örgütleri olduklarına değinen İpek, "Sadece 'AK Parti kazanmasın' üzerinden siyaset basitliktir. Hatta muhalefet partileri bu basit siyasi öngörülerini bir araya gelerek yapmaktalar. Son yerel seçimlere baktığımızda kendileri kazanamayacakları yerlerde AK Parti karşısındaki en güçlü adaya oy vermeye çalışmışlardır. Cumhurbaşkanlığı seçimine baktığımızda 'biz kazanamıyoruz o zaman 14 parti bir araya gelelim o şekilde kazanalım' demişlerdir ama yine siyasi öngörüleri tutmamıştır" ifadelerini kullandı.

"Biz işimizi iyi yapmaktayız"

İpek, AK Parti karşıtlığı kazansın diye üretilen bir siyasi düşüncenin hiç kimseye fayda getirmeyeceğini dile getirdi.

Türkiye'nin demokrasisine katkısı olan bir muhalefeti arzuladıklarını anlatan İpek, şöyle konuştu:

"Biz işimizi iyi yapmaktayız. Bunu nereden biliyoruz? Her seçimden sonra yoğun destek alıyoruz. Bu bizim yenilenip güçlenmemizi ve yola devam etmemizi sağlıyor ancak aynı zamanda demokrasilerde muhalefetin de güçlü olması, kendi kimliğini ortaya koyması gerekir. Son cumhurbaşkanlığı seçimine bakınca sosyalist düşünce ile MHP, CHP ve bir kısım oluşumlar bir araya geldi. Fikir olarak bakınca bunların bir araya gelmemesi gerekir. Sadece AK Parti karşıtlığı siyasi partiler için siyasi düşüncelerini halka sunma açısından acizliktir. Bu acizlik onlara herhangi bir şey sağlamamıştır. Bunu son yerel seçimlerde de görmüşlerdir. Biz karşımızda duruşu ve fikri olan muhalefet beklemekteyiz. Bir kısım düşünceleri olursa bu, iktidara da bazı konularda yön verebilir. Toplumun gelişmesine katkıları olabilir." - Amasya

Kaynak: AA / Politika

Haluk İpek Ak Parti Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti? OY SAYIMINDA İFTAR MOLASI OLACAK MI? YSK iftar arası kararında ne dedi? Vatandaşa yumruk atan Belediye Başkanı kim? Vatandaşa neden yumruk attı? Mustafa Oktay Aksu kimdir? Halk Tv konuğu Mustafa Oktay Aksu kaç yaşında, nereli? Mustafa Oktay Aksu biyografisi! 1 NİSAN 2024 PAZARTESİ ÜNİVERSİTELER TATİL Mİ? Seçimden sonraki gün resmi tatil mi, kimlere tatil? Oy sayımında iftar molası olacak mı? YSK açıklama yaptı mı, ne dedi? Yunanistan'da deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title