Haberler

AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız Açıklaması

Müstakil Sanayi ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kayseri Şubesi tarafından yabancı işadamları ile yerel işadamları arasındaki ilişkiyi artırmak için program düzenlendi.

Müstakil Sanayi ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kayseri Şubesi tarafından yabancı işadamları ile yerel işadamları arasındaki ilişkiyi artırmak için program düzenlendi.

Kentte bulunan bir otelde düzenlenen programa AK Parti Kayseri Milletvekilleri Taner Yıldız, Mustafa Elitaş, Sami Dedeoğlu ve İsmail Emrah Karayel, Kocaisnan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, Ticaret Odası Yönetim kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, MÜSİAD EXPO fuarına katılan yabancı işadamları ve davetliler katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Kayseri Şube Başkanı Nedim Olgunharputlu, MÜSİAD EXPO'nun bu yıl 16.'sını gerçekleştirdiklerini söyleyerek "EXPO'nun bu yıl 16.'sını gerçekleştirdik. MÜSİAD EXPO bu yıl dünyanın farklı yerlerinden gelen işadamları ile bizim üreticimizi buluşturuyor. İlk EXPO İzmir'de başladı. Onlarca sayılabilecek katılımcı, yüzlerce sayılabilecek ziyaretçiden bugün 700'ün üzerinde katılımcı, 100'den fazla ülkeden ziyaretçi ve 200 binin üzerinde ziyaretçi ile çok başarılı bir organizasyon geçiriyoruz. Bu yıl ikincisini gerçekleştiriyoruz EXPO'ya katılan uluslararası işadamlarını Kayseri'ye davet ettik. Kayseri'de aşağı yukarı bine yakına iş görüşmesi yaptık. Bunların kısa zamanda sonuca ulaşacağına inanıyoruz. Bugün 3 resmi bağlantı gerçekleşti, hatta iki tane fatura kesildi. Çok hızlı sonuç verdi" dedi.

Yıldız: "Siyasi istikrar ile ekonomik istikrar birbirinden ayrıştırılamaz"

Programda konuşan AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, siyasi istikrar ile ekonomik istikrarın ayrıştırılamayacağını kaydederek, "Siyasi istikrarın ekonomik istikrardan ayrıştırılamayacağını, beraberce zikredilmesinin artık zorunlu olduğunu; dünyada ekonominin, bilişimin iletişimin, telekominikasyonun globalleştiği ama politikaların ulusallaştığı bir ortamdayız. Bu paradoksu yönlendirilmesi son derece güç haline geldi. Hele hele içinde bulunduğumuz coğrafyalar, Arap Baharı adı altında gelen bir kısım sıkıntılar, istismarların çoğaldığı ve dünyada kuralların ve kutsalların bir kenara bırakılmaya çalışıldığı bir ortamdayız. O yüzden gerek manevi değerlerimizin gerekse maddi yapılanmanın hiçbir şekilde birbirinin arkasına bırakılamayacağı anlayışıyla beraber bu değişimi yönetmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

Terör saldırısında şehit olan Derik Kaymakamı'nın ailesine de başsağlığı dileyen Yıldız, "Bu ülkede 15 Temmuz'dan sonra salaların hangi anlama geldiğini müftümüz defalarca anlattı. Ama oradaki minarelerden oyun havası çaldılar. Bu aynı ülkede yaşayan bir coğrafyada olabiliyor. O yüzden biz olumlu yönde değişimleri yönetmeye çalışırken olumsuz manada Türkiye'de Türkiye'yi geriye götürmeye çalışanlar oldu. O yüzden isterseniz buna kimlik mücadelesi deyin, isterseniz bir ülkenin mücadelesi deyin mutlaka bulunduğumuz yerlerde niyetlerimiz gayretlerimizden daha iyi olsa da çalışmayı bırakmayacağız" şeklinde konuştu.

"Elitaş: "Türkiye bulunduğu coğrafyada parlayan bir yıldız"

Okyanus ötesinden gelerek Türkiye'nin etrafındaki ülkelerde demokrasi ortaya çıkarmaya çalışan ülkelerin sistemi bozarak coğrafyayı olumsuz yönde etkilediğinin altını çizen AK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, "Bulunduğumuz coğrafyada uzun yıllardır çeşitli hesaplar yapılıyor. Arap Baharı diye başlayıp Türkiye'nin etrafındaki ülkelerde yeni yeni ayrıntılar ortaya çıkarmak için gayret gösterenler, okyanus ötesinden gelip burada demokrasi ortaya çıkarmaya çalışanlar sistemi bozup bulunduğumuz coğrafyayı olumsuz yönlere gidiyorlar. 2008 krizinden başlayıp bugüne kadar geçen sürede toparlanamayan dünya ekonomisinin bulunduğu iç açıcı olmayan durumun Türkiye'de var olduğunu ifade etmek mümkün değil. 2009 yılından bu taraf tam 27 çeyrektir aralıksız büyüyen bir Türkiye ekonomisi. 15 Temmuz hain darbe girişiminin olduğu üçüncü çeyreğin başladığı sürece dahi işadamlarımız gece sabahlara kadar demokrasi nöbeti tuttu, sabahtan akşama kadar da rızkını kazanmak için işyerlerine gitti. İnşallah 2016 yılının üçüncü çeyreği verilerimiz de olumlu bir sonuç verecek diye ümit ediyoruz. Türkiye bulunduğu coğrafyada parlayan bir yıldız. Bütün dünyada ticaret hacmi daralırken muhakkak ki Türkiye'de de bir daralma oldu. 2015 yılında dünya ticaret hacmi yaklaşık yüzde 13 civarında daralırken, Türkiye ekonomisinin ihracatı yüzde 8,2 daraldı. 2016 ıyılı hemen hemen 2015 ihracatının benzeri bir rakamdadır" şeklinde konuştu.

Müslüman ülkeler arasındaki ticaretin gelişmesiyle sıkıntıların bertaraf edilebileceğini kaydeden Elitaş sözlerini şöyle sürdürdü;

"İslam nüfusu dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 22'si. Dünya nüfusunun yüzde 22'si Müslüman. Dünya ticaret hacminden aldıkları pay hemen hemen yüzde 18 civarında. Ama Müslüman ülkelerin birbirleriyle yaptığı ticaret maalesef içler acısı. Müslüman ülkeler birbirleriyle ticareti artırdıkları takdirde bugün yaşadığımız hadiseleri, çektiğimiz sıkıntıları el ele vererek bertaraf edebileceğimizi düşünüyorum." - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Taner Yıldız AK Parti Türkiye Kayseri Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title