Haberler

AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız Açıklaması

AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, "Almanya, Türkiye-Almanya ilişkilerine yakışmayacak bir karar almıştır.

AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, " Almanya, Türkiye- Almanya ilişkilerine yakışmayacak bir karar almıştır." dedi.

AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Memur-Sen İl Temsilciliği'nin Haziran ayı İl Divan Toplantısına katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Memur-Sen Kayseri İl Temsilcisi Aydın Kalkan, "Özelde medeniyet havzamızı genelde ise dünyayı hizmet alanımız olarak görüyoruz. Bu çerçevede emek örgütleri ve sendika yöneticileri ile tecrübe paylaşımı kapsamında eğitim ve iş birliği ağımızı genişleterek 955 bin üyesi bulunan emek hareketi olarak sadece ücret sendikacılığı yapmıyoruz. İnsana, onuruna ve haklarına dair bütün olaylara müdahil olmak, insan ve onurunu esas alan bütün yapılarla iş birliği yapmak, ümmetin dertlerine çözüm bulmak, mazlum ve mağdurların beklentilerine, yardım ve destek isteklerine cevap vermek istiyoruz." dedi.

Almanya Federal Parlamentosunun 1915 olayları ile ilgili yasa tasarısını onaylamasını kınadıklarını dile getiren Aydın Kalkan, "Yasayı yok hükmünde kabul ediyoruz. 2 ülke arasındaki ilişkilerin daha çok artarak gelişmesi gereken bir dönemde, böyle bir yasanın geçmesi tarihi bir hatadır. Bu tasarıların sömürgeci geçmişleri ile milyonlarca insanı katletmiş ABD ve Fransa gibi ülkelere ilaveten şimdide nazilik ve faşizm gibi yakın geçmişinde acımasız ve despotik yönetim şekli ile insanlığa sayısız ölümler armağan etmiş Almanya'dan gelmesi çelişkinin de ötesinde gülünçtür." ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'DE KİMLİK TARTIŞMASI OLUŞTURULMAYA ÇALIŞILIYOR

AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız da, "Bugün Türkiye'de, Türkiyenin büyümesinin, gelişmesinin ve Türkiye'de ki asıl gücün, milletin ver sandığın gücünün artık bütün yönleriyle beraber yansımasının mücadelesi verilmektedir. Türkiye'de bir kimlik problemi, bir kimlik tartışması zemini oluşturulmaya çalışılıyor. Bizim herhangi bir ayrımız ve gayrımız yok. Kardeşliğimize zede getirecek bir başlık yokken, sürekli bu konular taşınmak isteniyor. Bizler Türkiyenin birliğine, Türkiyenin beraberliğine, büyümesine ve gelişmesine olan katkımızı koymaya devam edeceğiz. Sivil toplum örgütlerimiz, akademisyenlerimiz, siyasetçilerimiz ve sendikalarımız Türkiyenin bu ortak hedefi doğrultusunda çalışmalarına devam edeceklerdir. Bu çalışmalar daha da yoğunlaşacak. Türkiye güçlendikçe başına çorap örmeye çalışıyorlar ama Türkiyenin idaresine konan irade her zaman ki gibi sıradan bir irade değil. Güçlü bir iradedir. Türkiye bu kamburundan mutlaka ama mutlaka kurtulmak durumundadır. Terör belasına, bu regal hale getirmek isteyenlere ve bunları meşrulaştırmak isteyenlere asla biz müsaade etmeyeceğiz. Terörist cenazesine yalnızca onları yüreklendirmek ve cesaretlendirmek adına gidenler, bunun tabi ki bedelini ödeyecekler. Biz bu vesile ile en fazla şehit veren illerimizden biri olan Kayseri'de şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Kendi bedenlerini bu ülkeye feda etmek için hazır olan gazilerimize de şükranlarımızı bildiriyoruz. Onların yanı başındaki aileler bize olan emanetlerdir. Biz o emaneti inşallah sonuna kadar muhafaza ederiz. Her birimizin de canının o şehitlerimiz kadar hazır olduğunu bu vesile ile belirtmek isteriz" diye konuştu.

Almanya Federal Parlamentosunun 1915 olayları ile ilgili yasa tasarısını onaylamasını değerlendiren Yıldız, sözlerini şöyle tamamladı:

" Almanya, Türkiye- Almanya ilişkilerine yakışmayacak bir karar almıştır. Almanya Türkiye için, Türkiye'de Almanya için sıradan bir ülke değildir. Herhangi bir ülkede değildir. 2 ülkenin birbiri üzerinde çok ciddi bıraktığı izler vardır. bu yalnızca ekonomik açıdan değil, idari ve sosyal açıdan da iç içe geçmiş 2 ülkedir. Ne yazık ki bizim yüz karamız olan orada bulunan Türk milletvekilleri de tam tersi şekilde sözde Ermeni soykırımını tanımışlardır ve onlara katkı koymuşlardır." - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Taner Yıldız AK Parti Almanya Kayseri Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title