Haberler

Gizli Tanık: FETÖ, AK Parti Kaybetsin Diye 20 Milyon Lira Harcadı

Güncelleme:

FETÖ soruşturmasında ifade veren gizli tanık, örgütün AK Parti'nin kazanmaması için tahmini 20 milyon lira civarında gayri-resmi olarak para harcadıklarını söyledik.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında tutuklanan eski Bursa Valisi Şahabettin Harput ile 59 kişi hakkında hazırlanan ve mahkemece kabul edilen iddianamede 30 Mart 2014 yerel seçimlerine ilişkin çarpıcı detaylara yer verildi.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca, Harput'un da aralarında bulunduğu 34'ü tutuklu, 13'ü tutuksuz ve 12'si firari sanık hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

"AK PARTİ'NİN SON ÇIRPINIŞLARI" DİYEREK BİZİ MOTİVE ETTİLER

Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, özellikle 30 Mart yerel seçimlerinde Ak Parti'nin kaybetmesi için örgütün yaptıklarına dair detaylar dikkati çekti.

"Orhan" adlı gizli tanık, iddianameye giren ifadesinde, 17 Aralık 2013'ten sonra örgütün kendi içindeki işlerini daha sıkı tutmaya başladığını anlatarak, şunları kaydetti.

"Bank Asya ile ilgili olarak soruşturma başlatılacağı duyumları alınınca firarı il imamı Cansun Sarıyıldız'ın başkanlığında pek çok defa toplantılar yapıldı. Cansun Sarıyıldız, bizlere hitaben ilk konuşmasında, 30 Mart 2014 mahalli seçimlerine 1,5 ay kala 'Mahalli seçimlerde AK Parti kaybedecek, birlik, beraberliğimizi bozmayalım. Bunların son çırpınışları, rahat olun.' diyerek bizleri motive etmeye çalıştı. 30 Mart 2014 yerel seçimleri ile ilgili belediye başkan adayının kim olacağı hakkında tüm çevrelerce yorumlar yapıldığı dönemde Bank Asya Bölge Müdürü, Yıldırım Şube Müdürlüğünde banka çalışanlarına hitaben toplantı yaptı."

"DESTEK VERMEYENİN EKONOMİK HAYATINI FELCE UĞRATIYORLARDI"

Cansun Sarıyıldız'ın örgüte ait kolejde istişare toplantısı yaptığını belirten gizli tanık, şunları ifade etti:

"Örgüte yakın firmalar mutlaka BUGİAD (Bursa Girişimci İşadamları Derneği) üyesi yapılır. Dernek yöneticisi, örgütün prensiplerine aykırı hareket eden firmayı tespit ederek, mal aldığı ve sattığı firmaları arayıp firmanın ekonomik hayatını felce uğratabilirdi. Bu firmalar da ekonomik olarak hayatlarını devam ettirebilmek için mecburen örgüt mensuplarının istediği gibi AK Parti'nin dışında bir partiyi destekleme vaadinde bulunuyorlardı. Bu şekilde örgüt mensubu kişilerin, AK Parti'nin kazanmaması için tahmini 20 milyon lira civarında gayriresmi olarak para harcadıklarını tahmin ediyorum."

"AK PARTİ KAYBEDECEK" DİYE İDDİAYA GİRMİŞLER

İddianamede ifadesine yer verilen tutuksuz yargılanan iş adamı F.K. ise evinde 17-25 Aralık 2013'ten sonra eski Vali Şahabettin Harput'un davetiyle toplantı gerçekleştirdiklerini anlattı.

F.K, şu bilgileri verdi:

"Biz bu toplantıda Cansun Sarıyıldız'a 17-25 Aralık'ın ne olduğunu sorduk. O da bizlere ellerinde tapeler bulunduğunu belirtti ve '30 Mart 2014 mahalli seçimlerinde AK Parti'nin adayları dışındakileri destekleyeceğiz.' dedi. O anda iş karıştı. Ben ve iki kişi, karşı çıktık. Toplantı maksimum yarım saatte bitti. İlk çayları içtik. İkinci çayları servis edemeden toplantı dağıldı. Kapı önünde bazı kişiler arasında konuşma oldu ve Sarıyıldız'ın söylediklerinin doğru olduğu söylendi. Ben yanlış olduğunu söyledim.

Bir iş adamı, 30 Mart 2014 mahalli seçimlerinde AK Parti'nin kaybedeceğine dair en az 8-10 kişi ile takım elbise ve gömleğine iddiaya girdi. Ateşli bir şekilde AK Parti aleyhine propaganda çalışması yürüttü."

Kaynak: AA / Güncel

Şahabettin Harput Bank Asya AK Parti Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title