Haberler

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş Açıklaması

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş, MHP'nin Belediye Başkan Adayı Hayati Hamzaoğlu'nun 30 yıldır Kastamonu sokaklarında gezdikleri yönünde söylemlerinin olduğuna işaret ederek, "Biz de bu sokaklarda gezdik, ama başkaları gibi boş boş gezmedik, hizmet ürettik" dedi.

Tahsin Babaş, Saraçlar Mahallesi Pırlaklar Mevkisinde AK Parti Merkez İlçe İl Genel Meclisi Adayı Mehmet Ataş'ın evine konuk oldu. Burada mahalle sakinleriyle bir araya gelen Tahsin Babaş, vatandaşlara Kastamonu için yapmayı planladığı projelerinden bahsederek yerel seçimlerde destek istedi. 30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri öncesi herkesin aklıselim bir şekilde bu seçimleri doğru algılayıp ve doğru anlayıp bu şekilde sandığa giderek oylarını kullanmasını isteyen Tahsin Babaş, "Halkımızın da bunu doğru bir şekilde değerlendireceğinden hiçbir şüphemiz yok. Bu yüzden sadece belediye başkanını değil, ayrıca ülkemizin geleceğini, kaderini belirleyecek kişileri de seçeceğiz. Bu yüzden halkımızdan 30 Mart'ta destek bekliyoruz" dedi.

Bir belediye başkanının sosyal olması gerektiğine işaret eden Tahsin Babaş, "Bir kişi, önce kendisine hizmet eden ve kendisini dinleyen birisini yanında görmek ister. Belediyede görevde bulunduğum süre zarfında, gecenin yarısında birçok kişi beni arayarak yardım istemiştir. Ben de, saat gözetmeksizin bu vatandaşlarımızın işini çözer, hizmet ederdim. Bundan sonra da halkımıza belediye başkanı olarak aynı şekilde görev yapmak istiyorum" diye konuştu. Pırlaklar mevkisindeki sorunlara da değinen Tahsin Babaş, "Pırlaklar mevkisinde yol, çevre düzenlemesi ve ibadethane gibi bazı eksiklikler bulunuyor. Pırlaklar, sosyal açıdan zayıf bir bölgemiz. İnşallah göreve geldiğimizde acil olarak kısa sürede vatandaşlarımızın bu ihtiyaçlarını gidereceğiz" şeklinde konuştu.

"HERKESİN İRADESİNE SAYGILIYIZ"

Kastamonu'da kentsel dönüşümün mutlaka yapılması gerektiğine dikkat çeken Tahsin Babaş, şöyle konuştu: "Kastamonu'da bir proje yapmak, bir iş yapmak için mutlaka Kentsel Dönüşüm mevzuatından yararlanmak zorundasınız. Kastamonu'da artık birçok bina kullanılmıyor. Aynı zamanda birçok bina da işlevini yitirmiş, yani depreme dayanıksız. Hatta bazı bölgelerde binalar tamamen yıkılmış ve içerisinde kimse oturmuyor ya da oturamıyor. Bu yüzden yeni imar alanları açmak yerine, ilk önce buraları mutlaka değerlendirmemiz gerekiyor. Yeni imar alanlarının açılmasından ziyade mevcut binalarımızı ve bölgelerimizi geri kazanmaya yönelik çalışmalar yapacağız. Kentsel Dönüşüm kapsamında Kastamonu'yu adeta yeniden imar edeceğiz. İnşallah çalışmalarımızla, çarpık yapılaşmanın önüne geçeceğiz. Ayrıca vatandaşlarımızın hayatı bizler için önemlidir. Bu yüzden biz, önce insan hayatını ve sağlığını düşünüyoruz. İnsanımızın depreme dayanıklı, son derece modern ve kullanışlı binalarda oturmalarını hedefliyoruz"

TOKİ Konutlarında oturan ailelerin müsterih olmasını isteyen Tahsin Babaş, şunları söyledi: "Devletin, ihtiyaç sahibi bir aileye verdiği evi, ihtiyaç sahibi ailelerimize sunulan bu imkanı hiç kimsenin geri almaya gücü yetmez. Kimsenin evinde gözümüz de yok. Herkes hür iradesiyle oyunu kullanabilir. AK Parti olarak bizim hiç kimseye bir baskı veya yaptırımımız olmaz da, olamaz da. TOKİ sakinleri ve diğer vatandaşlarımız bu konuda çok rahat olsunlar. Biz herkesin iradesine ve düşüncesine saygılıyız. Çok fazla konuşmaya veya anlatmaya gerek yok, bu vatandaşlarımız zaten hizmeti kendilerine kimlerin yaptığı çok iyi biliyorlar"

"BELEDİYENİN YOLUNU BİLMİYORDU"

MHP'li aday Hayati Hamzaoğlu'nun kendi hazırladığı katalogun aynısını yaptığını iddia eden Tahsin Babaş, şunları kaydetti: "Bizim hazırladığımız katalogun aynısını yapmışlar. Aday adaylığı sürecimde hazırladığım ve bugün de teşkilatımızla birlikte üzerinde karar kıldığımız kataloglarımızdaki projeleri alıp, kendi kataloglarına kopyala-yapıştır yapmışlar. Şehir Parkı projesinde emeği olan benim. 2008 yılından beri bu projeyi takip eden ve bu projeye emek harcayan bizleriz. Uygulama projesi haline getirilen bir projeyi kendi projesi gibi alıp kataloguna koyuyor. Harikalar Diyarı projesinin fikir babası benim. Bu proje de uygulama projesi haline geldi. Çocuk Trafik Eğitim alanı projesi de hazırlandı ve uygulama hazır. Bu projelere biz emek verdik. Bu projelerde benim emeğim var. O dönem Hayati Bey, bırakın belediyede çalışmayı, yolunu dahi bilmiyordu. Sosyal projelerin büyük çoğunluğu yine bizlerden kopyala-yapıştır yapılmış. Bize zamanında proje hırsızı diyen arkadaşlara sesleniyorum. Kimin proje hırsızı olduğu kataloglara bakılınca şimdi çok daha iyi anlaşılıyor. İnsan bir laf söylerken biraz yüzü olur. Devamlı milletin aklını bulandırarak, milletin aklını çelerek, yalan yanlış laflar konuşmakla vebal altına giriyorlar. Daha önce de sorduğum ve cevabını alamadığım bir soru yöneltmek istiyorum. Kendi aklınızın ürettiği, kendinize ait olan bir tane projeniz var mı? Varsa buyurun açıklayın bizlere, bizler de bilelim. Açıklayamazsınız, çünkü yok. Bizlerin hazırladığı projeleri alıp, katalogunuza koyacaksınız, ondan sonra benim hazırlayıp kataloguma aldığım projeler üzerinden siyaset yapacaksınız, benim projelerimi eleştireceksiniz. Bunu kimse yutmaz, halkımız da yutmaz, milletimiz de sandıkta gereken cevabı verir"

Hayati Hamzaoğlu'nun 30 yıldır Kastamonu sokaklarında gezdikleri yönünde söylemlerinin olduğuna işaret eden Tahsin Babaş, şöyle devam etti: "Biz de bu sokaklarda gezdik, ama biz sadece gezmedik, aynı zamanda hizmet ettik. Her sokakta bir eserimiz var. Biz, başkaları gibi boş boş gezmedik, hizmet ürettik. Kastamonu'nun alt yapı ve üst yapısında görevler aldım. Halkımızın işini gördük. Zaten artık milletimiz de bu tür siyasete prim vermiyor. Eski siyaset anlayışı artık yok. Silah ruhsatı alarak, memur tayinleri çıkartarak ya da bir arkadaşınızı karakola düştüğünde kurtararak siyaset olmuyor. Yeni siyaset anlayışında daima millet, daima hizmet anlayışı yerleşti. Halkımız artık hizmet yapanı tercih ediyor, kimin hizmet edip etmediğini sorguluyor. Allah'a çok şükür 25 yıllık belediyecilik hayatımda hizmet noktasında da alnım aktır"

"DEDİKODULARA İNANMAYIN"

Türkiye ve Kastamonu'da AK Parti'nin çok kez seçimlere girdiğini ve şimdiye kadar bu kadar seviyesiz bir seçim çalışması görmediğini belirten AK Parti Kastamonu İl Başkanı Av. Metin Çelik ise, "Şimdiye kadar bu seçimlere kadar daha seviyesiz bir seçim görmedim. Seviye çok fazla düştü. Üslup değişti. Aslı astarı olmayan bir sürü dedikodu yapılıyor. Hiç kimse bunlara itibar etmesin. Aklına bir şey takılan olursa veya bir konuyu merak edenler olursa mutlaka bizleri ziyaret etsinler. Ziyaret edemeyenler telefonla arasınlar. Biz, kendilerine doğru ne ise bunları anlatalım. Bizde, yalan veya yanlış olmaz. Rica ediyorum, aklına bir konu takılan varsa mutlaka bizleri bulsun. Çevredekilerin dediklerine inanmasın. Çünkü onlar yalan söylüyor ve halkımızın aklını çelmeye çalışıyorlar" dedi. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hayati Hamzaoğlu Tahsin Babaş Kastamonu Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title