Haberler

AK Parti Kars Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Biz, tarihimizi konuşuruz, biz herkesle yüzleşir, oturur, dertleşiriz, acı paylaşırız ama zinhar boşun eğmeyiz.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Biz, tarihimizi konuşuruz, biz herkesle yüzleşir, oturur, dertleşiriz, acı paylaşırız ama zinhar boşun eğmeyiz. Dedelerimiz gibi baş veririz, baş eğmeyiz. Buradan Kars'tan bütün Kafkasya'ya bir selam olarak diyoruz ki 'Gelin aramızdaki ihtilafları çözelim, gelin tarihi konuşalım. Gelin barış olalım, gelin yeni bir Kafkasya kuralım. Ama öbür taraftan da diyoruz, biz bu çağrıyı yaparken Ermenistan da işgal ettiği kardeş, can Azerbaycan'ın topraklarından bir an önce çekilsin ve o topraklar asli sahiplerine dönsün" dedi.

Davutoğlu, partisince Kars Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada iki gün önce Dortmund'da 10 binlerce vatandaşın kendisini al bayraklarla karşıladığını belirterek, "Bu al bayrağa canımız feda, canımız. Kaldırın da fitne çıkartmak isteyenler görsünler. Mitinglerinde al bayrağı dalgalandıramayanlar görsünler" dedi.

İktidara geldiklerinde 163 olan Türkiye'nin dış temsilcilik sayısının 228'e çıkarttıklarını ifade eden Davutoğlu, Türkiye'nin dünyada en çok temsil edilen ülkeler sıralamasında dünya 6'ncısı olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin 2001'de kendi tankını yapamadığını, başka ülkelerden hibe aldığını anlatan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Yakışır mı bize hibe almak? Yakışır mı bize tankı gidip başkasına tamir ettirmek? İşte size soruyorum, şu anda Altay tankını yapıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti kendi tankını yapıyor, memnun musunuz? Dün semalarda Atak helikopterimiz göreve başladı. Bir hayaldi, Türk yapımı Atak helikopterleri, Türk semalarında, memnun musunuz? İşte millilik budur, devletin onurunu korumak budur. 2001'de bir helikopter almak için Amerikan Kongresinde aylarca, yıllarca beklenirdi. Şimdi size söz veriyorum, inşallah yaptığımız planlamalarla 2018'de Hürkuş uçağını, eğitim uçağını da bizim semalarımızda uçuracağız. Memnun musunuz? İnşallah 2018'de kendi uçağımızı, bölgesel uçağımızı 2019'da uçuracağız. 2023'te de yüzde 100 yerli, milli savaş uçağımızı Sarıkamış'ın semalarında uçuracağız. Ta ki şehitlerimizin ruhu şad olsun, ta ki onlar bunu hissetsinler."

Türkiye'nin milli savaş gemisini, milli deniz altısını yaptığını aktaran Davutoğlu, "Her şey milli ve yerli olacak. Bizim gelecek perspektifimiz bu" dedi.

-"Fitne odaklarına karşı inadına Çözüm Süreci diyoruz"

"Türkiye'yi Azerbaycan'la dost ve kardeş kılarken, bütün Asya'da o köklerimizi keşfediyoruz" diyen Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yanlış bir anlayışla geçmiş dönemlerin üstünü kapatıp AK Parti'nin milliyetçiliğimizi sorgulamaya kalktığını ama sorgulayamayacağını söyledi.

Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"O yıllar daha unutulmadı. Bu milletin izzetini, onurunu korumak, bir daha milleti IMF memurlarına borçlu kılmamak, bizim şeref görevimizdir. Duaların en güzeliyle dua edilim de duysunlar; Ya Rab, bizi değil namerde merde dahi muhtaç eyleme. Bizi namerde muhtaç eyleyenlere fırsat verme. Bizi, dimdik, Kars'ın yaylaları gibi, Sarıkamış'ın Allahuekber dağları gibi dimdik duranlardan eyle. İşte gücümüz burada. Bir taraftan bu milliliği bu yerliliği destekliyoruz, diğer taraftan da fitne odaklarına karşı inadına Çözüm Süreci diyoruz. Bu topraklarda 30 yılı aşkın bir süredir 30 bin canımızı kaybettik, her biri bizim canımız, bizim ciğerimiz. Bir daha bu topraklarda terör üzerinden tek bir canın kaybedilmesini istemiyoruz. Bu teröristlere hiçbir şekilde alanı, meydana bırakmayacağız. Onun için Çözüm Süreci dedik."

-"Biz tarihimizi konuşuruz, biz herkesle yüzleşir, oturur, dertleşiriz"

Başbakan Davutoğlu, miting alanındakilerin "Kars'ın oğlu Davutoğlu" sloganı atması üzerine "Biz, Kars'ın oğluyuz, Kars çocuğuyuz, her bir Karslıyla gönül bağımız var" dedi.

Milletle buluştukları zaman gönül diliyle konuştuklarını aktaran Davutoğlu, "Şimdi işte görsünler, Demirtaş görsün, Kılıçdaroğlu görsün, Bahçeli görsün, milletle buluşmak nedir görsünler, Kars'la buluşmak nedir görsünler, öğrensinler" diye konuştu.

Sözde soykırım iddialarına değinen Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Sözde soykırım iddialarıyla bizi kıskaca almaya çalışanlar, ister Papa ister bazı devletlerin başkanları, parlamentoları, şu Kars meydanından bir ses verin ve diyoruz ki bizi tanısınlar ve bilsinler. Biz, tarihimizi konuşuruz, biz herkesle yüzleşir, oturur, dertleşiriz, acı paylaşırız ama zinhar boyun eğmeyiz. Dedelerimiz gibi baş veririz, baş eğmeyiz. Buradan Kars'tan bütün Kafkasya'ya bir selam olarak diyoruz ki 'Gelin aramızdaki ihtilafları çözelim, gelin tarihi konuşalım. Gelin barış olalım, gelin yeni bir Kafkasya kuralım. Ama öbür taraftan da diyoruz, biz bu çağrıyı yaparken Ermenistan da işgal ettiği kardeş, can Azerbaycan'ın topraklarından bir an önce çekilsin ve o topraklar asli sahiplerine dönsün. Biz, barış yolcularıyız. Ülkemizde barış yolcusuyuz, Kafkasya'da, Balkanlar'da, Ortadoğu'da, Orta Asya'da barış yolcusuyuz, dünyada barış yolcusuyuz."

Miting alanındakilerin "Kudüs bizimdir, bizim kalacak" şeklinde slogan atmaları üzerine Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Bütün Kars bunu duymalı, aslında Demirtaş duymalı. Karslı diyor ki 'Kudüs bizimdir, bizim kalacak.' Demirtaş, öğrenemedi. Aziz Karslılar, Demirtaş'a bunu öğretecek misiniz? Buraya gelirse meydana çıkarsa 'Önce Kudüs'ten, Selahattin Eyyübi'den özür dile, sonra huzurumuza gel' diyecek misiniz? Yine geldiğinde 'Önce Sarıkamış'ta, bu aziz topraklar için ve o zaman vatan toprağı olan Kudüs için şehit düşen Kürt dedelerimden özür dile, sonra huzura gel' diyecek misiniz? İşte bu, Kars'ın birinci idraki bu."

(Sürecek)

Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

Ahmet Davutoğlu Kafkasya Ak Parti Kars Politika Güncel Haberler

title