Haberler

AK Parti Kars Milletvekillerinin Seçimler, Lojistik Merkez ve Btk Açıklaması

AK Parti Milletvekili Ahmet Arslan ve Prof. Dr. Yunus Kılıç, bir takım ziyaretler ve incelemelerde bulunmak üzere geldikleri Kars’ta açıklamalarda bulundular.

AK Parti Milletvekili Ahmet Arslan ve Prof. Dr. Yunus Kılıç, bir takım ziyaretler ve incelemelerde bulunmak üzere geldikleri Kars'ta açıklamalarda bulundular.

Milletvekilleri Lojistik Merkez ve Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu hattı projelerinin her aşamasını yakından takip ettiklerini belirttiler. Milletvekilleri Ahmet Arslan ile Prof. Dr. Yunus Kılıç, Kars'ta kaybedilen seçimden de ders alınması gerektiğine dikkat çektiler. Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, bir gazetecinin, 'Kars Belediyesi'nin kaybedilmesi ile şehre bakanlar eskisi gibi yoğunlukta gelecek mi? Başbakan'ın Kars'a bakış açısının değiştiği ifade ediliyor, bu doğru mu?' sorusunu cevapladı.

Kılıç, "Siyasetçi akıllı ise buradan ders alır. AK Parti kendisinden olan olmayan belediye ayrımı yapmıyor. Ülkenin neresinde bir vatandaşın bir sıkıntısı var ise bu tamamen Hz. Ömer mantığıyla Başbakanımızın, bizim omuzlarımız üzerindedir. Biz bu hizmeti vermeye devam edeceğiz. O manada yeni belediye başkanımızla hiçbir sıkıntımız yok. Biz onunla beraber hangi ölçüde katkı yapabileceksek hepsine varız. Amaç AK Parti veya Murtaza Karaçanta değil Kars halkının ihtiyaçlarıdır" dedi.

Gazetecilerin 'Belediye İktidar Partisi'nden değil, ödenekler kesiler mi? Sorusuna Kılıç, "Bunu hangi belediye olursa olsun zaten almaya devam ediyor. Ama şudur, belediyeler daha uyumlu oldukları takdirde gerek partinin kendi belediye başkanı da olabilir başka partilerden belediye başkanları da olabilir, kendilerinde bir keramet varsa, kendinde proje yapabilme kabiliyeti varsa, ekipleri varsa, uyumlu bir adamsa, öyle kafatasçı bir manada particilik yapmıyorsa bu adamlar daha çok hizmet edebilirler. Bunun bu süreçte Kars iyi örneklerini yaşar. Kötü örneklerini değil, bizim temennimiz desteğimiz gayretimiz hep bu yönde olacak" diye cevapladı.

"KARS'A GETİRDİĞİMİZ HİZMETLERİ GETİRMEYE DEVAM ETMELİYİZ Kİ, AK PARTİ 12 YILIDIR OLDUĞU GİBİ BÜYÜMEYE DEVAM ETSİN, YİNE BU ÜLKEYE UZUN VADELİ HİZMET ETSİN"

Milletvekili Ahmet Arslan, Kars'a getirdiğimiz hizmetleri getirmeye devam etmesi gerektiğini belirtti.

Arslan, "Birincisi tabi ki merkezi hükümetin getirdiği hizmetler, özellikle milletvekillerinin takip etmesiyle farklı, belediyenin yaptığı hizmetler farklı, belediyeler nüfus oranında bir para alıyorlar. O parayı nasıl değerlendirecekleri onların kabiliyetine kalmış. Bir belediye başkanımız bizden yararlanmak isterse il adına biz her zaman destek veririz. Başka partiden olması önemli değil. İki merkezi hükümet marifetiyle Kars'a getirdiğimiz hizmetleri getirmeye devam etmeliyiz ki, AK Parti 12 yılıdır olduğu gibi büyümeye devam etsin, yine bu ülkeye uzun vadeli hizmet etsin. Biz hiç bir zaman hizmetimizi bir seçim sonucuna göre kurmuyoruz. Adeta buradan sanki hiç oy almamışız bir sonraki seçimde en fazla oyu nasıl alırız diye bakıyor AK Parti. Bizde onun milletvekilleri olarak bu düstur üzerine hareket ediyoruz. Bu konuda hiç kimsenin şüphesi olmasın. Mihralibey Köprüsü'nde bu yoğunlukta bir iş yapılıyorsa bilinsin ki belediyenin içinde, belediyenin yapması gereken bir iş. Ama merkezi hükümet bizimde özellikle devreye girmemizle yapıyor. ve yapmaya devam ediyor" diye konuştu.

"LOJİSTİK MERKEZ KARS'IN OLMAZSA OLMAZIDIR"

Lojistik Merkez'in Kars'ın olmazsa olmazı olduğunu ifade eden Milletvekili Ahmet Arslan, "Lojistik Merkezi ile ilgilide zaman zaman laflar duyuyoruz. Biz her zaman söyledik lojistik merkez Kars'ın olmazsa olmazıdır. Merkezi hükümetin Kars'ta yapmayı düşündüğü en önemli projelerden biridir. Proje ile ilgili sondaj çalışmaları, proje çalışmaları devam ediyor. Biraz zaman olarak uzayınca insanların aklına başka şeyler gelebilir. Bu konuda hiç kimsenin hiç bir tereddüdü olmasın. AK Parti her zamanki gibi Kars'a daha büyük hizmetler getirmeye devam edecek. ve inşallah Kars'ta da çok değil, iki ay sonra Cumhurbaşkanlığı seçiminde, bir sene sonra genel seçiminde Karslı görecek ki merkezi hükümet her türlü desteği veriyor. Karslı da bunun kıymetini biliyor. Bilmeye devam edecek buna hiç şüphemiz yok. Bizde bunun gereğini omuzlarımıza aldığımız sorumluluk çerçevesinde yapmaya devam edeceğiz. Bu konuda herkes müsterih olsun" şeklinde konuştu.

"BTK DEMRYOLU HATTI 1 KATRİLYONLUK YATIRIM"

Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu hattının bu yıl sonuna yetiştirilmesi için yoğun çaba sarf ettiklerinin altını çizen AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, özetle şunları söyledi:

"BTK ile ilgili 2,5 kilometre tünel varken, 10 kilometreye çıktı. Tabi insanlar yavaşladı derken, bir şeyin farkında değiller. İş miktarı çok fazla. 450 Trilyonluk bir yatırımken, özelikle tünellerin çıkması, zeminin bozuk çıkması nedeniyle bir milyarlık, yani eski parayla 1 katrilyonluk bir projeuye döndü bir, ikincisi de Gürcistan tarafının ilerlemesine paralel devam ediyor. Bizde hedefliyor ve sıkıştırıyoruz ki bu sene sonuna bitsin inşallah ve Karslının, sadece Karslının değil, Türkiye'nin, bölgenin hizmetine girsin. Bu konuda Karslı rahat olsun. Biz her aşamasını, her noktada sadece Kars'ta değil, Ankara'da da hatta uluslar arası bazda da Azerbaycan, Gürcistan, Türkiye görüşmelerinde de iki milletvekili olarak hep varız. Hep bulunuyoruz ve hep takip ediyoruz. İnsanımız müsterih olsun onlar adına biz gereğini yapıyoruz." - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Arslan Yunus Kılıç Ak Parti Bakü Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title