Haberler

AK Parti Karabük Milletvekili Şahin Açıklaması

AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, "Türkiye yeniden bilim ve teknoloji alanında da Müslümanlara önderlik yapabilecek bir konuma doğru hızla koşuyor." dedi.

Şahin, Ramazan Bayramı dolayısıyla partisinin Yenice İlçe Başkanlığı tarafından Celal Atıl Parkında düzenlenen bayramlaşma programına katıldı.

Kendisini karşılayan vatandaşlarla teker teker bayramlaşan Şahin, burada yaptığı konuşmada Müslüman coğrafyasında bu bayram günlerinde bile kan aktığını anlattı.

Bu çağda güçlü olmanın, devlet ve millet olarak dünyada etkin bir konuma bulunmanın, bilim ve teknolojinin ilerlenmesine bağlı olduğunun altını çizen Şahin, "Bilim ve teknolojide önde olan ülke haline gelmiş olmanız gerekiyor. Bilim ve teknolojide önderliği başkalarına kaptırmışsanız onların adeta tahakkümü altına girmiş bir durumda kalırsınız." diye konuştu.

Kur'an-ı Kerim'de namazla ilgili ayet ve tavsiyelerin ardından en çok "Düşünmüyor musunuz? Aklınızı kullanmıyor musunuz?" sorularının geldiğini ve Allah'ın Müslümanlara namazdan sonra en çok tavsiyesinin düşünme ve aklını kullanılması olduğunu dile getiren Şahin, Müslümanların bunu ihmal etmediklerinde hep lider olduklarını, şimdi ihmal ettikleri için bu hala düştüklerini kaydetti.

"Bilim adamlarımız çok önemli çalışmalar yapıyor"

Şahin, Avrupalıların dünya dönüyor diyenleri astığı dönemlerden asırlar önce Urfa'da yaşamış olan astronom, astrolog ve matematikçi Muhammed Battani'nin dünyanın 365 gün, 5 saat, 46 dakika ve 24 saniyede kendi etrafında döndüğünü hesapladığını belirterek konuşmasına şöyle devam etti:

"Muhammed Battani diye bir Müslüman. Şu anda dünyanın sayılı 20 astronomi adamından biri sayılıyor. Matematik ilminin de babasıdır. 12 asır önce yaşamış İslam bilgini diyor ki 'Bilimle uğraşma sebebim Kur'an-ı Kerim'de ki Ali İmran Suresi'nin 190 ve 191. ayetinden dolayıdır.' Bir an önce Müslümanlar düşünmeli, kardeş olduklarını düşünmeli. Türkiye yeniden bilim ve teknoloji alanında da Müslümanlara önderlik yapabilecek bir konuma doğru hızla koşuyor. Bir takım kurumlarımız, TÜBİTAK, ASELSAN gibi yerlerde bilim adamlarımız çok önemli çalışmalar yapıyor."

Geliştirilen bir silahın projesini Amerikalılara satarken yakalanan ve hapse atılan Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu Müdüründen de bahseden Şahin, "Demek ki artık bizim fabrikalarımız da dünyada örneği olmayan silah yapılmaya başlandı. Onlarda böyle bir proje yok." sözlerine yer verdi.

"Bilim ve teknolojide de elimizden geleni yapağız"

Türkiye'nin geleceğinin parlak olduğunu belirten Şahin, "Türkiye yeniden bilim ve teknoloji alanında da Müslümanlara önderlik yapabilecek bir konuma doğru hızla koşuyor. Sözü geçen bir ülke haline gelmek için bilim ve teknolojide üzerimize düşeni yapacağız." dedi.

Silahlı kuvvetlerin Güney Doğu'da terör örgütlerinin yanı sıra uyuşturucuları da imha ettiğini ifade eden Şahin, "Mehmetçiğimiz oralarda güveliği saylıyor ve direnenlerin hepsi imha edildi. Bu topraklar içinde bir kişi Yenice'ye nasıl elini kolunu sallaya sallaya nasıl geliyorsa, Doğu ve Güney Doğu'da insanlar ellerini kollarını sallaya sallaya her yere gidebilecek. Bunu sağlayacağız. Bunu yaparken, diğer taraftan da bilim ve teknolojide de elimizden geleni yapağız." diye konuştu.

Şahin, daha sonra Ovacık Kaymakamlığı ve belediyesi tarafından kent meydanında düzenlenen bayramlaşma programlarına katıldı.

Kaynak: AA / Politika

Mehmet Ali Şahin AK Parti Türkiye Karabük Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title