Haberler

AK Parti Karabük Milletvekili Şahin Açıklaması

AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, "Süper güç olarak kendisini tanıtan bazı ülkeler ellerini gösterdiler.

Ak Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, "Süper güç olarak kendisini tanıtan bazı ülkeler ellerini gösterdiler. Onların elindeki kağıtta ne yazıyor gördük. O bakımdan, ona göre Türkiye artık yeni bir takım politikalar geliştirmeye karar verdi." dedi.

Şahin, partisinin Karabük İl Başkanlığınca kentteki basın mensuplarına bir restoranda verilen iftarda yaptığı konuşmada, Türkiye'de özellikle dış politikada çok hareketli gelişmeler olduğunu söyledi.

Dış politikayı değerlendiren bazı köşe yazarlarının İsmet İnönü'nün "Dünya yeniden kurulur, Türkiye kurulan bu yeni dünyada yerini alır" sözünü makalelerine sıkça taşıdığını ifade eden Şahin, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin son birkaç gün içerisinde arası sorunlu olan bazı ülkelerle sorunlarını çözmek için atmış olduğu karşılıklı atılan adımlar, rahmetli İnönü'nün o sözünü hatırlattı. En büyük müttefikiniz en büyük muhalifiniz olabilir. Öyle bir dünyada yaşıyoruz ki en büyük müttefik olarak gördüğünüz bir ülke, sizin en büyük muhalifiniz haline gelmiş olabilir. Muhalif kelimesini bilinçli olarak kullandım. Başka bir kelime kullanmayı düşünüyordum ancak diplomatik nezaket gereği daha yumuşak olsun diye muhalif kelimesini kullanmayı yeğledim."

"Geleceğe yürümek birinci tercihimizdir"

Gelecek günlerin hem Türkiye'de hem de bölgede ciddi birtakım gelişmelerin yaşanacağı, önemli adımların atılacağı günler olacağını aktaran Şahin, "Çünkü bölgemizi, coğrafyamızı, Suriye'yi, Irak'ı, Türkiye'yi 100 yıl önce olduğu gibi cetvelle yeniden dizayn etmeyi düşünen birtakım güçlerin hesapları artık ayyuka çıktı, görünür oldu. Dolayısıyla Türkiye olarak bütün bu gelişmelerin farkındayız. O bakımdan birliğimizi, beraberliğimizi Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünü muhafaza ederek geleceğe yürümek birinci tercihimizdir." diye konuştu.

İkinci tercihlerinin ise komşu ülkelerle, onlarında toprak bütünlüğüne saygılı bir şekilde komşuluk ilişkilerini devam ettirmek olduğunu belirten Şahin, şu değerlendirmeyi yaptı. "Çünkü bazı güçler var ki sınır komşularımızda farklı devletçikler oluşturmayı planlamışlar. Bunu hayata geçirmek için bir takım adımlar atıyorlar. Bu bizi de etkileyecektir. 'Komşu ülkede başka konfederasyon kurulsa, başka bir yapı oluşsa bundan size ne?' denebilir ama bize o kadar çok etkileyecek olan bir gelişmedir ki bu. Çünkü Suriye'nin kuzeyinde oluşturulmaya çalışılan bir devletçik bizi çok yakından ilgilendirir. Çünkü bazı terör örgütlerinin amacı da zaten bizde de ona benzer bir yapının oluşmasını sağlamaktır."

Şahin, sözlerini şöyle tamamladı:

"Süper güç olarak kendisini tanıtan bazı ülkeler ellerini gösterdiler. Onların elindeki kağıtta ne yazıyor gördük. O bakımdan, ona göre Türkiye artık yeni bir takım politikalar geliştirmeye karar verdi. İnşallah önümüzdeki süreç hem bölgemizde hem de yakın coğrafyamızda işlerin daha da kötüye gittiği değil, işlerin yavaş yavaş düzeldiği, aklıselimin avdet edeceği günler olacaktır diye düşünüyorum."

İftar programına, AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, AK Parti Karabük İl Başkanı Timurcin Saylar, ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı.

Kaynak: AA / Politika

Mehmet Ali Şahin AK Parti Türkiye Karabük Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title