Haberler

AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin Açıklaması

AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, İstanbul’da 44 kişinin hayatını kaybettiği Atatürk Havaalanı saldırısı öncesi ABD’nin vatandaşlarına gitmemeleri yönünde uyarıda bulunduğunu söyleyerek, “Ey ABD Türkiye’de terör eylemi olacağını ve bunun IŞİD tarafından yapılacağını nereden öğrendiniz.

Ak Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, İstanbul'da 44 kişinin hayatını kaybettiği Atatürk Havaalanı saldırısı öncesi ABD'nin vatandaşlarına gitmemeleri yönünde uyarıda bulunduğunu söyleyerek, "Ey ABD Türkiye'de terör eylemi olacağını ve bunun IŞİD tarafından yapılacağını nereden öğrendiniz. Vatandaş soruyor, yoksa bu eylemlerden sizin doğrudan haberiniz var mıydı?" diye sordu.

Partisinin Karabük İl Başkanlığı tarafından öğretmen evinde düzenlenen bayramlaşma programına katılan AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, kapsamlı bir terör saldırıyla Türkiye'nin karşı karşıya olduğunu söyleyerek, "Aslında bu örgütler Türkiye ile meselesi olan bir takım güçlerin hatta devletlerin piyonu ve maşalarıdır. İstanbul'daki saldırıdan önce ABD vatandaşlarına Türkiye'ye gitmemelerini istedi, terör eylemi olacak dedi. Patlamadan 1 gün önce ABD'nin bağımsızlık günü kutlanacaktı, iptal ettiler. Patlama gerçekleşti henüz bizim güvenlik güçlerimiz ve yargımız eylemcilerin kimler olduğunu tespit etmeden, eylemcilerin IŞİD'çi olduğunu ABD ilan etti. Şimdi vatandaşlarımız soruyor, 'Ey ABD Türkiye'de terör eylemi olacağını ve bunun IŞID tarafından yapılacağını nereden öğrendiniz?' Bu terör örgütün içinde ajanlarınız mı var? Ajanlarınız varsa Türkiye sizin müttefik ülkeniz niye bu konuda kafi miktarda bilgi vermediniz. Vatandaş soruyor; yoksa bu eylemlerden sizin doğrudan haberiniz var mıydı? Bu soruyu soruyor ve bu soruyu bundan sonra daha sık soracaktır. Dolayısıyla başta ABD olmak üzere Türkiye'nin müttefiki durumundaki ülkelere halkımızın vatandaşımızın güveni azalmıştır, sıfır noktasına inmektedir. O nedenle Türkiye şimdi yeni ittifaklar arayışı içindedir. Bundan da hiç kimse rahatsız olmasın. Ramazan ayında bizim dış politikamızda önemli bir takım gelişmeler oldu. Bu gelişmeleri yorumlarken, aklıma güzel bir söz geldi, " Dost olduğunuzla dostlukta çok aşırı gitmeyin, bir gün dost olduğunuzla düşman olursunuz. Düşman olduğunuzla da düşmanlıkta aşırıya gitmeyin. Bir gün o düşman olduğunuzla dost olmak durumunda kalabilirsiniz" dedi.

Bayramlaşma programına AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, İl Başkanı Timurçin Saylar, İlçe Belediye Başkanları ile parti teşkilat kademeleri de katıldı. - KARABÜK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mehmet Ali Şahin AK Parti Türkiye Karabük Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title