Haberler

AK Parti Kahramanmaraş İl Kongresi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "AK Parti ifade özgürlüğünü samimi şekilde savunduğu kadar kaliteli eğitim için mücadele vermiş, Türkiye'de bilimi, sporu, sanatı en güçlü şekilde, en samimi şekilde desteklemiş bir partidir."

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "AK Parti ifade özgürlüğünü samimi şekilde savunduğu kadar kaliteli eğitim için mücadele vermiş, Türkiye'de bilimi, sporu, sanatı en güçlü şekilde, en samimi şekilde desteklemiş bir partidir. Hiçbir zaman yapıcı eleştiriden rahatsız olmadık" dedi.

Erdoğan, 12 Şubat Stadyumu'ndaki AK Parti İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada Kahramanmaraş'ın giderek artan oranlarda AK Parti'ye oy verdiğini, son olarak 12 Haziran seçimlerinde yüzde 70 oy oranına ulaşıldığını ifade ederek, bundan dolayı Kahramanmaraşlılar'a teşekkür etti.

Kahramanmaraş'ın pekçok aydın ve sanatçı yetiştirdiğini anımsatan Erdoğan,

"Kahramanmaraşlı üstad Necip Fazıl Kısakürek, 'birçok eser ortaya koydum, birçok şiir kaleme aldım, düzinelerce yazı yazdım ama hiçbiriyle övünemem. Övünecek bir şeyim varsa o da Maraşlı olmamdır' diyor. Bu vesileyle Kahramanmaraşlı üstad Necip Fazıl Kısakürek'i, Erdem Beyazıt'ı, Cahid Zarifoğlu'nu, Bahattin Karakoç'u, Aşık Mahsuni Şerif'i, onlar gibi nice Kahramanmaraşlı kalem erbabını, söz ustasını rahmetle, minnetle yad ediyorum. Sütçü İmam gibi, Rıdvan Hoca gibi Kahramanmaraş'ın kahraman evlatlarına bugün bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, tedavi görmekte olan şair Abdürrahim Karakoç'a da şifa dileğinde bulundu.

-"Provokasyonlarını gördük ve bunları altüst ettik"

Kahramanmaraş'ın düşüncenin, düşünenlerin, kalemşorların odak merkezi olduğunu dile getiren Erdoğan, "3 Kasım seçimlerinden zaferle çıktığımız günden itibaren yurt içinde, yurt dışında belli kesim ve çevrelerde bizimle ilgili, AK Parti ile ilgili değerlendirmeler yapıldı, yorumlar ortaya konuldu. Bazıları niyet okuyuculuğu yaparak bizi tanımadan, bizi görmeden, bizim nasıl iş ürettiğimize, nasıl hizmet ürettiğimize bakmadan tamamen ön yargılarıyla hareket etti" dedi.

"9,5 yıl boyunca bizimle ilgili art niyetleri, ön kabulleri, ön yargıları olan herkes hayal kırıklığına uğradı ve bunları hayal kırıklığına uğrattık. Bizimle ilgili olumsuz yorumları, karamsar beklentileri olanların bu beklentilerini 9,5 yıl boyunca boşa çıkardık" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Asılsız iddiaları ve asılsız ithamları kendinden menkul asılsız gerekçelerle bizi millet nezdinde karalamaya çalışanları, senaryolarla kışkırtmalar yapanların provokasyonlarını gördük ve bunları altüst ettik. Bakın biz 9,5 yıl boyunca millet iradesini en güçlü şekilde koruduk. Her türlü demokrasi dışı müdahale, çetelerin, mafyanın, cukkanın kirli girişmelerine göğüs gerdik. AB'ye tam üyelik için en güçlü adımları, en kararlı adımları biz attık ve biz her zaman kararlarımızın, hedeflerimizin arkasında durduk. 9,5 yıl boyunca tavizsiz şekilde demokrasi yolunda kararlılıkla yürüdük. Türkiye'nin 7 bölgesine, 81 iline, 780 bin kilometrekarenin her bir karışına 75 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının her birine hizmet götürmenin mücadelesi içinde olduk. 9,5 yıl boyunca hiçbir ayrımın içinde olmadık. Hiçbir ayrımcı girişime taviz vermedik. İllerimize hizmet götürürken o illerimizin seçimlerde bize verdikleri oy oranlarına hiçbir zaman bakmadık. Hiç kimsenin diline, dinine, mezhebine, etnik kökenine bakmadık. Doğuştan gelen farklılıkları bir üstünlük ya da bir dezavantaj olarak asla değerlendirmedik. Biz sadece şunu söyledik, ne dedik biz- Biz tek millet dedik. Ne dedik- Tek bayrak dedik. Ne dedik- Tek dil dedik. Ne dedik- Tek devlet dedik. Ama asla biz tek din demedik.

14 Ağustos 2001'de yola çıkarken AK Parti milletin partisidir dedik. Milletin fertleri arasında bir ayrım yapmadan bu milletin emrinde olduğumuzu söyledik. ve 'biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik' dedik. 14 Ağustos 2001'den bu yana her fırsatta tekrarladığım gibi bugün buradan, Kahramanmaraş'tan tüm Türkiye'ye bir kez daha ifade ediyorum, AK Parti hiç kimsenin yaşam tarzına bugüne kadar müdahale etmedi, bundan sonra da etmeyecek, edilmesine de müdahale etmeyecek. İşte renkler burada, ayrım var mı- Burada hepsi var. Tribünlerde ayrım var mı- Hepsi burada. Neden- Çünkü biz yola çıkarken böyle çıktık. 75 milyonun yaşam tarzı bizim güvencemiz, bizim teminatımız altındadır. Hiç kimsenin kılık kıyafetine karışmadık, bundan sonra da karışmayız. Kimsenin karışmasına da asla izin vermeyiz. Hiç kimsenin yediğine, içtiğine karışmadık, karışmayız, karışmak isteyenlere de mahal vermeyiz. AK Parti Türkiye'de düşünce özgürlüğünü, ifade özgürlüğünü, eleştiri özgürlüğünü, basın özgürlüğünü, yayın özgürlüğünü 9,5 yıl öncesiyle kıyaslanmayacak ölçüde genişletmiş, ileri standartlara kavuşturmuş bir partidir. Önce bunun benzeri yok. Eksikleri de gidererek Türkiye'yi en ileri demokratik seviyelere kavuşturmaya devam ediyoruz ve edeceğiz. AK Parti ifade özgürlüğünü samimi şekilde savunduğu kadar kaliteli eğitim için mücadele vermiş, Türkiye'de bilimi, sporu, sanatı en güçlü şekilde, en samimi şekilde desteklemiş bir partidir. Hiçbir zaman yapıcı eleştiriden rahatsız olmadık. Biz hakaret içermediği, kutsallarımıza dokunulmadığı, demokrasiyi, aile mahremiyetini, özellikle de başkalarının özgürlüklerini hedef almadığı sürece hiçbir eleştirinin karşısında olmadık."

- KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Bahattin Karakoç Kahramanmaraş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title