Haberler

Ak Parti, Kadına Yönelik Şiddetin Araştırılmasını İstedi

AK Parti, kadına karşı şiddetin önlenmesine yönelik yürütülen hizmetlerin, uygulamaların değerlendirilmesi, eksikliklerinin tespit edilmesi, tespitler doğrultusunda çözüm önerilerin ve önceliklerinin belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırılması açılmasını istedi Gerekçeden: "Bu konuda birçok yasal düzenleme.

AK Parti, kadına  karşı  şiddetin  önlenmesine  yönelik  yürütülen hizmetlerin  uygulamaların değerlendirilmesi, eksikliklerinin tespit edilmesi, tespitler doğrultusunda çözüm önerilerin ve  önceliklerinin  belirlenmesi  amacıyla Meclis Araştırılması açılmasını istedi.

AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç ve milletvekili arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan önergenin gerekçesinde, şunlar kaydedildi:

"Şiddet, dünyanın neresinde olursa olsun, insanların temel hak ve özgürlüklerini kullanmasında  önemli  bir engel  teşkil  eden  ağır  bir insan  hakkı ihlalidir.  Özellikle  kadına karşı fiziksel, psikolojik, cinsel ve ekonomik olarak kendini gösterebilen şiddet, tüm gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin ortak sorunu olduğu gibi Türkiye'nin de en güncel sorunlarından biridir.

Ülkemizde kadınların toplumu ileriye götüren sosyal dinamiğin temel kaynağı olduğu gerçeğinden  hareketle  şimdiye  dek birçok somut politika ve düzenleme hayata geçirilmiştir.

2005  yılında  hazırlanan  Yeni  Türk  Ceza  Kanunu'nda, kadının  mağdur olduğu  birçok  suç, topluma karşı işlenen suçlar kapsamından çıkarılıp, kişilere karşı işlenen suçlar kapsamına alınarak, cezaları ağırlaştırılmıştır. Ayrıca, töre cinayetleri  faillerinin  kanunda  öngörülen en ağır ceza olan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası  ile cezalandırılması  hükmü  getirilmiştir.

Töre ve namus cinayetleri ile kadınlara ve çocuklara yönelik şiddetin  sebeplerinin araştırılarak, alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla 2005 yılında kurulan Meclis Araştırması  Komisyonu'nda önemli  çalışmalara  imza atılmıştır.

Yine buna paralel olarak 'Çocuk ve Kadınlara Yönelik Şiddet Hareketleriyle Töre ve Namus Cinayetlerinin Önlenmesi İçin Alınacak Tedbirler'  konulu Başbakanlık Genelgesi  yürürlüğe girmiştir.

24  Kasım  2011 tarihinde İstanbul'da  imzalanan,  alanında  ilk  ve  bağlayıcı  olma özelliğine sahip 'Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi  Sözleşmesi'ni onaylayan  ilk ülke Türkiye'dir.  Yine, 8 Mart 2012 tarihinde,  'Ailenin  Korunması  ve Kadına  Karşı Şiddetin  Önlenmesine  Dair Kanun' TBMM'de kabul edilmiştir. Bu kapsamda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından, gerekli uzman personelin  görev yaptığı, şiddetin önlenmesi ve koruyucu ve önleyici tedbirlerin etkin olarak uygulanmasına yönelik  destek  ve hizmetlerin verildiği,  çalışmalarını  24 saat esasına  göre yürüten şiddet  önleme  ve izleme merkezleri kurulmuştur. 2012 yılında ise 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planı (2012-2015)' yürürlüğe  girmiştir.

Bu konuda birçok yasal düzenleme yapılmış ve önlemler alınmış olmasına rağmen şiddet olgusu halen  toplumun  kanayan bir yarası olarak varlığını devam  ettirmekte olup kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin azalması noktasında hala istenen seviyeye gelinememiş olmasının nedenlerinin araştırılması ihtiyacı doğmuştur. " - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Ak Parti Antalya Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title