Haberler

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Akşit Açıklaması

"Bizim en kıymetli kurumumuz aile, Türk toplumu olarak aile çok önemli. Dolayısıyla kadınımız, bir yandan dışarıda varlık gösterirken, siyaset alanında, eğitimde, tıpta, hukuk alanında çalışmalar yaparken diğer taraftan da hem evinin hanımı hem çocuğunun annesi hem iyi bir eş olma yolunda en iyi temsili.

YILDIZ NEVİN GÜNDOĞMUŞ - AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit, "Bizim en kıymetli kurumumuz aile, Türk toplumu olarak aile çok önemli. Dolayısıyla kadınımız, bir yandan dışarıda varlık gösterirken, siyaset alanında, eğitimde, tıpta, hukuk alanında çalışmalar yaparken diğer taraftan da hem evinin hanımı hem çocuğunun annesi hem iyi bir eş olma yolunda en iyi temsili yapıyor" dedi.

Akşit, seçim çalışmaları dolayısıyla geldiği Eskişehir'de AA muhabirine yaptığı açıklamada, 30 Mart yerel seçime kadar kadın belediye başkan adaylarını ziyaret ederek, yetişebildikleri zamana kadar destek vereceklerini söyledi.

Belediye başkan adaylıklarında, kadın aday sayısında bugüne kadar ulaşılmayan bir sayıyı yakaladıklarını ancak yeterli bulmadıklarını dile getiren Akşit, "Çok daha fazla olmalı bu sayı diyoruz ama yavaş yavaş bu başarıyı elde edeceğiz. Anadolu'da bir söz vardır 'sabırla koruk, helva olur' derler. Biz de kadınlar olarak siyasette daha kalıcı, daha yaygın bir şekilde yer almaya devam edeceğiz. Biz arkadaşlarımıza güveniyoruz en iyi şekilde çalışma sergileyeceklerine inanıyoruz. Seçimlerde göreceğiz. Bugün meydanlarda da Sayın Başbakanımızın mitinglerinde de en coşkulu ve en çalışan kesimi kadınlar oluşturuyor. Erkekler kusura bakmasın ama kadınlarımız gerçekten özveriyle çalışıyor" diye konuştu.

Akşit, 17 kadın belediye başkan adayıyla yola çıktıklarını, kadınların siyasete daha fazla temsilinin gurur verici olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki kadın milletvekili sayısı, en çok kadını taşıyan biziz ve AK Parti dönemine kadar TBMM'deki kadın oranları o kadar düşüktü ki 4.6 oranı ilk seçimlerde, 1935'te yakalanmış ve 18 kadın vekil Meclis'e girmiştir. Ondan sonra 2002 seçimlerine kadar bu oran bir daha yakalanamamış ta ki 2002 seçimlerinde yüzde 4.6 oranı tekrar yakalanmış ve Meclis'e giren kadın vekillerin 13'ü AK Parti'den ki onlardan biri bendim, 11'i CHP'nindi. O zaman denge var gibiydi. Bir sonraki seçimlerde bu oran yüzde 9.1'e yükseldi yani 50 kadın milletvekili oldu ama bu 50'ye bakıyorsunuz 30'u AK Parti, geri kalanı diğer partiler arasında dağılır oldu. 2011 seçimlerinde oran yüzde 14.1'e ulaştı. 79 kadın milletvekilinin 46'sı AK Parti geri kalanı diğer partilerden."

AK Parti'nin kadınlara yönelik tavrını anlatan Akşit, şöyle devam etti:

"AK Parti, kadının her alanda olduğu gibi siyasette de yolunu açan, başı örtülüsüyle, biliyorsunuz o yasakta bertaraf edildi, o kısıtlamada anlamsız bir yasaktı. Kanuni bir yasak değildi, zihinsel bir yasaktı o da bertaraf edildi. Bugün aramızda, başı kapalı vekillerimizden tutun, öğretmenlerimiz, doktorlarımız, memurlarımız her alanda çalışanlarımız mevcut. Hiçbir yasaklama yok. Keza okullarda bile okuyamıyorlardı, üniversiteye bile gidemiyorlardı başı örtülü kardeşlerimiz, o yol açıldı. Şimdi kimse, 'AK Parti, kadınların yolunu kapatıyor, kesiyor, eve kapatıyor' diyemez. Ama şu bir toplumsal bir gerçek. Bizim en kıymetli kurumumuz aile, Türk toplumu olarak aile çok önemli. Dolayısıyla kadınımız, bir yandan dışarıda varlık gösterirken, siyaset alanında, eğitimde, tıpta, hukuk alanında çalışmalar yaparken diğer taraftan da hem evinin hanımı hem çocuğunun annesi hem iyi bir eş olma yolunda en iyi temsili yapıyor. Yani 'ben kadın olarak meclisteyim ama diğer görevlerimi bertaraf ettim' böyle bir şey yok bizim için aldığımız terbiye, geleneğimiz, göreneğimiz onu gerektiriyor. AK Parti belki geleneği, göreneği, aileyi vurguluyorsa, kadını eve kapatmak için değil, bizim değerlerimizin önemini ortaya koymak içindir. Ben bunu özellikle vurgulamak istiyorum."

Akşit, 30 Mart seçimlerinin ülke için huzur, getirmesini ve partileri içinde başarılı sonuçlanması temennisinde bulundu. - Eskişehir

Kaynak: AA / Politika

Güldal Akşit Eskişehir Ak Parti Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 25 Nisan günün maçları nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title