Haberler

AK Parti Kadın Kolları: Şeytanın Bacağını Kıracağız

Güncelleme:

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit, "İnşallah 30 Mart seçimleriyle bir anlamda şeytanın bacağını kıracağız." dedi.

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit, "İnşallah 30 Mart seçimleriyle bir anlamda şeytanın bacağını kıracağız, bundan sonrasında daha fazla sayıda kadınımız, listelerde yer alacak, yönetimlere talip olacaktır" dedi.

Akşit, partisinin kadın belediye başkan adaylarına destek vermek için Eskişehir ve ilçelerine bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

İlk olarak, Mahmudiye'de kadınlara seslenen Akşit, daha sonra AK Parti il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, seçime kısa bir süre kaldığını anımsatarak, AK Parti'nin seçime bu dönemde 17 kadın belediye başkan adayıyla gireceğini söyledi.

Geçmiş dönemlere göre, kadın aday sayısının fazla olmasının büyük bir adım olduğunu dile getiren Akşit, bunu yeterli bulmadıklarını ifade ederek, "Hedefimiz çok daha fazla sayıda kadın belediye başkanımızın olmasıdır. Meclis üyelikleri konusunda da 16 bin 827 belediye meclis üyesi adayı içerisinden, bin 811 kadın adayımız bulunmaktadır. Bunların büyük çoğunluğu seçilebilecekleri sıralarda yer alan adaylardır. 49 da il genel meclis üyemiz var" diye konuştu.

Meclis üyesi adayları içerisinde 45 kadın il kolu başkanının, 251 de ilçe kadın kolu başkanının bulunduğunu belirten Akşit, şunları kaydetti:

"Listelerde olan bütün kardeşlerime başarılar diliyorum. İnşallah seçim sonuçları çok güzel olacaktır ve seçildikten sonra da ben en güzel hizmeti kadın eli değmenin farkını ortaya koyacaklarına inanıyorum. Çünkü kadınlar gerçekten belediye hizmetlerini en iyi anlayabilecek, dolayısıyla da yaşayan olarak en iyi verebilecek kesimi oluşturmaktadır. Bu anlamda kadının siyasette daha yaygın bir yelpaze içerisinde yer almasını sağlayabilecek, en önemli unsurlardan birisi de işte bu, yerel meclisler ve yerel yönetimlerdir. Zaten Türkiye'nin uluslararası bazı istatistiklerde alt sıralarda yer almasının sebebi yerel meclislerde, yerel yönetimlerdeki kadın sayısının azlığıydı. İnşallah 30 Mart seçimleriyle bir anlamda şeytanın bacağını kıracağız, bundan sonrasında daha fazla sayıda kadınımız listelerde yer alacak, yönetimlere talip olacaktır."

"Adaylar demokratik olarak belirlendi"

Başı kapalı, açık diye ayırt etmeden üye ve başkan adaylarını seçtiklerini vurgulayan Akşit, adayların demokratik bir şekilde belirlendiğine dikkati çekti. Akşit, "Genel merkezde bir üst kurul oluşturuldu. Yaklaşık 3 ay süreyle belediye başkanları tek tek özgeçmişleriyle o ilin vekillerinin, teşkilatlarının görüşü alınarak, anketler, kamuoyu araştırmalarıyla, geçmiş performansları değerlendirilerek, en doğru aday tespit edilmeye çalışıldı ve belediye başkanları bu şekilde belirlendi" ifadelerini kullandı.

Meclis üyeliklerinde ise illerde oluşturulan komisyonlarda belirlenen meclis üyelerinin, genel merkezde 6 alt komisyonda değerlendirildiğini anlatan Akşit, şöyle devam etti:

"Bu şekilde listeler kesinleştirilmeye çalışıldı. Tabi ki hatalar olabilir ya da 'keşke şu olsaydı, bu olsaydı' diye beklentiler karşılanmamış olabilir, kişisel beklentiler nedeniyle küskünlükler dargınlıklar olmuş olabilir. Siyasette küskünlüğe, dargınlığa yer yok, neticede bu bir bayrak yarışıdır. Bugün siz koşarsınız, yarın o bayrağı sizden alan bir başka arkadaşınız koşmaya devam eder ama geride kalan asla küsüp, alanı terketmez. 'Ben bundan sonra ne yapabilirim' diye başka gayretler içine girer ya da aday adayı olup, aday olamayan kardeşlerimiz de 'şimdi ben nerede partime faydalı olabilirim' diye çalışmaya devam etmesi gerekir. İstisnaların da kaideyi bozmayacağını düşünüyorum."

-"Oyunuzu kullanın"

Daha sonra, İnönü, Mihalgazi, Sarıcakaya ilçelerinde, ilçe belediye başkan adayları ve kadın partililerle buluşan Akşit, düzenlenen programlara katılarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Seçim sandıkta kazanılır, sandıkta kaybedilir" sözünü anımsatarak, kadınlara, "oyunuzu mutlaka kullanın", sandık görevlilerine de "sandıklara sahip çıkın" uyarılarında bulundu.

İlçe ziyaretlerine, AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Ülker Can ve Salih Koca, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları üyeleri, il ve ilçe kadın kolları yöneticileri ve partililer katıldı. - Eskişehir

Kaynak: AA / Yerel

Güldal Akşit Mahmudiye Eskişehir Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title