Haberler

AK Parti İzmir Milletvekili Sürekli Açıklaması

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin Türkiye için tarihi bir fırsat olduğunu ifade ederek, referandumla kabul edilmesi halinde Türkiye'de vesayet döneminin sona ereceğini belirtti.

Sürekli, Sağlık-Sen 2 Nolu Şube Başkanlığı Genişletilmiş İl Divan Toplantısına katılarak bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi hakkında bilgi veren Sürekli, 2003 yılında sağlıkta memnuniyet oranının yüzde 39,5'ten 2016 yılında yüzde 75,5'e yükseldiğini ve bu yükselişte sağlık çalışanlarının özverili çalışmalarının etkili olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle vesayet sisteminin tamamen tasfiye edileceğini, yasama ve yürütmenin daha da güçleneceğini bildiren Sürekli, şunları kaydetti:

"Bu değişiklik ülkemiz için tarihi bir fırsattır. Güçlü yönetim sayesinde Türkiye'de artık vesayet dönemi, güç odakları dönemi, darbe dönemleri tarih olacak, inşallah bu ülkenin gündemine de bir daha gelmeyecek. Hiç kimse, hiçbir şekilde milletin seçtiklerine, yani millete ayar vermeye kalkamayacak. Vesayet sistemi tamamen tasfiye edilecek, yasama ve yürütme güçlenecek. Devletin gerçek sahibi millet olacak. Yönetimde çift başlılık ortadan kalkacak. Hükümet icraat yapacak, meclis kanun yapacak ve hükümeti denetleyecek. Meclis ve hükümet gerçek anlamda ayrılacak. Yeni sistemle ekonomi daha güçlü, daha sağlam ve daha sağlıklı bir zeminde ilerleyecek. İstikrar sayesinde yatırımlar, üretim artacak, istihdam, yeni iş ve AŞ alanları sağlanacak."

Kaynak: AA / Güncel

Kerem Ali Sürekli AK Parti Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title