Haberler

AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık Açıklaması

AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık, İzmir Mardinliler Federasyonu'nu (İMAF) ziyaret etti.

AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık, İzmir Mardinliler Federasyonu'nu (İMAF) ziyaret etti. Ziyarette, barış süreci ve Gezi Parkı olayları değerlendirildi. Konak AK Parti İlçe Başkanı Yaşar Ötnü'nün de katıldığı ziyarette Mardinlilerle görüş alışverişinde bulunuldu.

AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık, İMAF'ı ziyaretinde Türkiye'nin gündemindeki olayları değerlendirdi. Aşlık, Gezi Parkı olaylarının yürütülen barış sürecini sekteye uğratmayacağını belirterek, hükümetin icraatlarını kararlılıkla yürüttüğünü söyledi. Aşlık, Gezi olayları ile AK Parti iktidarının yapmak istediği icraatların engellenmeye çalışıldığının altını çizerek, "3'üncü havalimanı, Kanal İstanbul gibi projeler birçok ülkeyi geride bırakacak nitelikte projeler. Bunların yapılması bazı çevreleri rahatsız etti. Gezi Parkı olayları bu projeleri engellemek için alet edildi" dedi.

YAVUZ SULTAN SELİM ADI İRAN'A VERİLEN MESAJDI

Aşlık, 3'üncü köprüye verilen Yavuz Sultan Selim ismini de değerlendirerek, "Bu ismin verilmesinin nedeni Ortadoğu'da özellikle İran'a verilen bir mesajdı. Türkiye'deki Alevi vatandaşları işaret eden bir şey söz konusu değil. Ama özellikle CHP bunu kullandı" diye konuştu.

BARIŞ SÜRECİ KESİNTİYE UĞRAMAYACAK

Aşlık, barış sürecinin kesintiye uğramadan yürütüleceğini vurgulayarak, "Bu süreç kesintiye uğramaz. Hükümetimiz de, çok başlı ve karmaşık olan bu yapıda en doğru adresle görüşmeleri sürdürecek" dedi.

2014 yerel seçimleri için İzmir'deki Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlıkları adayları tartışması ile ilgili bir şey söylemenin erken olacağını anlatan Aşlık, "Kasım ayında özellikle kişiler ile ilgili yoklama başlayacak. Tahminen Ocak ayında tamamlanır. İzmir'deki dengeler dikkate alınarak uygun bir aday bulunur" açıklamasını yaptı.

SİYASİLER STK'LARIN GÖRÜŞLERİNE ÖNEM VERMELİ

İMAF Genel Başkanı Mehmet Şakin Irmak da, İMAF'ın bir sivil toplum kuruluşu olmanın sorumluluğu ile hareket ettiğinin kaydederek, "Sadece Mardinlilerin değil tüm İzmir'in ve ülkemizin sorunları ile ilgilenen bir federasyonuz. Bu kentin sorunlarını çözme gücünü ortaya koyabilecek bir yapıdayız. Siyasilerden de beklentimiz STK'lerin görüşlerine daha çok önem vermeleridir" dedi.

Konuşmaların ardından Aşlık, federasyon üyelerinin görüşlerini dinledi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ali Aşlık Ak Parti İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title