Haberler

AK Parti İzmir İl Başkanı Delican Açıklaması

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, kapatılan Gediz ve İzmir üniversitelerinin devlet üniversitesi haline getirilmesiyle öğrencilerin mağduriyetlerinin giderileceğini belirtti.

AK Parti İzmir İl Başkanı Delican, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Binali Yıldırım'ın binlerce genci etkileyen soruna duyarlılıkla yaklaştığını ve süreci başından beri takip ettiğini ve vakıf üniversiteleri sorununu çözerek belirsizliği ortadan kaldırdığını ifade etti.

Delican, şunları kaydetti:

"Vakıf üniversitesi olarak faaliyet gösteren Gediz Üniversitesi'nin adı Bakırçay Üniversitesi, İzmir Üniversitesi'nin ise adı İzmir Demokrasi Üniversitesi olmuştur. Kentimizin değerlerine ve duruşuna uygun olan bu kararın eğitim alanına da bir hareketlilik getireceği kesindir. Bünyesinde kamu ve özel üniversiteler ile gençlerimizin tercih sıralamasında en ön sıralarda yer alan İzmir'imiz için alınan bu kararda emeği geçen başta Başbakanımız Binali Yıldırım ve milletvekillerimize teşekkür ediyorum. İzmir'e verdiği değeri her zaman gösteren ve ilgisini bizden hiç eksik etmeyen başbakanımızın bu tavrı tüm hemşehrilerimizi de mutlu etmiştir."

Kaynak: AA / Güncel

Binali Yıldırım AK Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title