Haberler

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican Açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun pazar günü gerçekleştirilen İzmir mitingini değerlendiren AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Başbakanlık Ofisinin İzmir’de açıldığını hatırlatarak, “Artık Alsancak’ta, Karşıyaka’da, Göztepe’de, Kordon’da bir sabah Sayın Başbakanımızı eşofmanlarıyla dolaşırken görebilirsiniz.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun pazar günü gerçekleştirilen İzmir mitingini değerlendiren AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Başbakanlık Ofisinin İzmir'de açıldığını hatırlatarak, "Artık Alsancak'ta, Karşıyaka'da, Göztepe'de, Kordon'da bir sabah Sayın Başbakanımızı eşofmanlarıyla dolaşırken görebilirsiniz. İzmir'de bir kahvede gevrek yerken, çay içerken oradaki esnafla görebilirsiniz. Bir sabah namazı çıkışında görebilirsiniz" dedi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun İzmir mitingi ve Başbakanlık Ofisi açılışını değerlendirdi. İzmir'de açılan Başbakanlık Ofisi ile birlikte Davutoğlu'nun her ay iki veya üç kere İzmir'e geleceğini söyleyen Delican, "Artık şuna alışmanızı istiyorum; Alsancak'ta, Karşıyaka'da, Göztepe'de, Kordon'da bir sabah Sayın Başbakanımızı eşofmanlarıyla dolaşırken görebilirsiniz. İzmir'de bir kahvede gevrek yerken, çay içerken oradaki esnafla görebilirsiniz. Bir sabah namazı çıkışında görebilirsiniz" diye konuştu. İzmir adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sahada olmadığını ifade eden Delican, şöyle konuştu: "Kılıçdaroğlu için ilk başta yaratılmaya çalışılan havayı göremiyoruz. Sahada yok. Kılıçdaroğlu nerede? Bahsettiği projelerle ilgili İzmir'de ne var? Hiçbir şey yok. Başbakanımız geliyor ve İzmir'de Başbakanlık Ofisi açıyor ve İzmir'in sorunlarını çözeceğini söylüyor. Geliyor Konak tünelini açıyor ama diğer genel başkan yok hükmünde. İzmir'de bundan sonra iki başkan var ama bir tanesi çok çalışkan bir Başbakan. Onlar ancak hayallerde ancak Başbakanlık yapabilir."

"NE KADAR GÜÇLÜ OLDUĞUMUZU GÖSTERDİK"

Pazar günü yapılan mitingin bugüne kadar gerçekleştirilen en güzel miting olduğunu söyleyen Delican, "AK Parti'nin İzmir'de ne kadar güçlü olduğunu tüm Türkiye'ye göstermiş olduk. İzmir'e nasıl dinamik ve canlı bir yapı olduğunu gösterdik. Planlama sürecinde üyelerimizi arayıp onların gönüllerini aldık. Türkiye'nin gelecekte sivil anayasaysa kavuşması için Gündoğdu meydanında Başbakanımızla İzmir'i buluşmaya davet ettik. İzmir bu sese kulak verdi. Yürüyerek miting alanına geldi. İzmir olarak mitingin nasıl yapılacağını da diğer partilere göstermiş olduk" diye konuştu.

"HDP'Yİ BİR KERE GETİRDİĞİNİZDE NASIL İNDİRECEKSİNİZ"

Mitingde Başbakan Davutoğlu'nun en çok üzerinde durduğu konulardan birinin de seçimde sandıklara gidilmesi olduğunu kaydeden Delican, şöyle konuştu: "Tüm seçmenlerimizin sandıklarımıza eksiksiz gitmelerini istiyoruz. Daha dün Selahattin Demirtaş sanki demokrasi aşığıymış gibi söylemlerde bulunuyor ama ağabeyi bir PKK militanı. İzmir'de bir moda estirilmeye çalışılıyor. Yeter ki AK Parti iktidar olmasın diye HDP'ye oy verilip barajı aşması isteniyor. AK Parti'ye oy verirsiniz, vermezsiniz ama HDP gibi marjinal partilere oy verip bir kere getirdiğinizde nasıl indireceksiniz bu sorgulanmalı. HDP, ilk önce elindeki kanları temizleyecek ondan sonra çıkıp oy isteyecekler. Bunlardan prim yapan bir de MHP var. Bunların ortaklaşa kuracağı hükümetten bu ülkenin 13 yıllık birikimine ne hayır gelir merak ediyoruz. Bugün ilçe başkanlarımıza genel merkezimizden gelen icraatlarımızın bulunduğu ansiklopediyi dağıtacağız. 13 yılda o kadar çok şey yaptık ki, artık ansiklopediler almıyor. Bunlar gelirse üç koalisyonla Türkiye'nin sorunlarıyla ilgili ansiklopedi yaparlar. Devamlı sorun ürettikleri için. Allah göstermesin bu ülkenin geleceği kararır."

"HERHALDE İZMİR'DE MAÇ YAPMAK İSTİYOR"

Mitingde 200 bine yakın kişi olduğunu söyleyen Delican, halk coşkusunun sıcağa rağmen katlanarak arttığını ifade etti. Konuşmasında CHP İl Başkanı Bedri Serter'in AK Parti mitingindeki kalabalıkla ilgili eleştirilerini ve bir gazetede yarısının boş olduğu alan fotoğrafı ile verilen miting haberini değerlendiren Delican, "Nereye bakmak isterseniz onu görürsünüz. Herhalde İzmir'de maç yapmak istiyor. Biz o sahaya da çıkarız maç da yaparız. Yandaş anketçilerine yaptıkları anketler de daha sonra ellerinde patlamasın. Cemiyetin gazetesi saat 14.00'teki görüntüyü alıp 'İçten yanıt' diye saçma sapan bir haber yapmış. O haber çimleri gösteriyor evet ama baksınlar saat kaçta çekilmiş. Bir de Başbakanımızın konuşmaya başladığı sıradaki görüntüyü yayınlasınlar. Yürekleri yetiyorsa kalkıp habercilik yapsınlar. Gazeteyi kınıyorum. Sizi ve bizi kesinlikle temsil etmeyen bir gazete" dedi.

"KATLAMA İŞLERİNİ ORİGAMİDEN BİLİYOR"

Delican, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun "AK Parti'yi ikiye katladık" sözlerine şöyle cevap verdi: "Kendisi origami sanatıyla uğraşıyor oradan kaldı galiba. Katlama işlerinin herhalde iyi biliyor. Sandıkta halk kimi ikiye katlayacak göreceğiz. Tek geçerli olan halktır. Halk da sandıkta gereken cevabı verecektir. Anketler yapıyoruz. Partimiz inşallah en yüksek oyu alacak." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ahmet Davutoğlu Karşıyaka Ak Parti İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title