Haberler

AK Parti İzmir İl Başkanı Akay Açıklaması

"Benim Yusuf Kenan Çakar'dan beklediğim ve şahsına yakıştırdığım, sadece partiden istifa etmekle yetinmeyip görevinden de istifa etmesidir"

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, AK Parti'den istifa eden İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Yusuf Kenan Çakar'ın görevinden de istifa etmesini beklediklerini bildirdi.

Akay, yaptığı yazılı açıklamada, Yusuf Kenan Çakar'ı uzun yıllardır tanıdığını, partide beraber çalıştıklarını, yol arkadaşlığı yaptıklarını hatırlatarak şunları kaydetti:

"Benim kendisinden beklediğim ve şahsına yakıştırdığım, sadece partiden istifa etmekle yetinmeyip görevinden de istifa etmesidir. Yıllardır tanıdığım Yusuf Kenan Çakar, siyasi etik kavramını dilinden düşürmeyen bir arkadaşımızdır. Siyasi etik neyi gerektiriyorsa onu yapmalıdır. Bu işi daha fazla uzatmasının, yıllardır birlikte çalıştığı dava ve yol arkadaşlarını daha çok üzmesinin bir anlamı yok. Kendisini bulunduğu makamlara getiren ve uzun yıllar Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekilliği, İl Başkan Yardımcılığı gibi görevlerle onurlandıran partisinden istifa ettiği gibi görevinden de istifa etsin."

Siyasetin, her şeyden önce insani bir eylem olması nedeniyle, ahlaki tutumlarla donanmış bireylerin yürüttüğü bir faaliyet olduğunu ifade eden Akay, siyasette ahlaklı olmanın en büyük erdemlerden biri olduğunu belirtti.

Siyasi ahlakın da bir gerekleri olduğunu anımsatan Akay, "O da şudur, bir partinin seçmenlerinin oylarıyla seçildikten sonra o partiden istifa etmekle kalmamak, o partinin kendisini getirdiği makamdan da istifa etmektir. Arzu ettiği görevlere gelemediği için partisinden istifa eden sayın Yusuf Kenan Çakar'ın bir an önce siyasi ahlaka uygun bir şekilde hareket etmesini bekliyor ve umuyoruz" ifadelerini kullandı.

Partiden istifa ettikten sonra Çakar'ın yaptığı açıklamaları da oldukça "yakışıksız" bulduğunu ifade eden Akay, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sayın Çakar'ın istifa ettikten sonra partimiz ve parti mensuplarımız aleyhinde yaptığı açıklamaları oldukça manidar buluyorum. Kendisini 'Brütüs' konumuna düşürmesi hiç hoş olmadı, ben kendisi adına çok üzüldüm. Dün söylediklerinin tersini söylemesi, beraber çalıştığı, yol arkadaşlığında, dava arkadaşlığında bulunduğu kişiler hakkında menfi açıklamalar yapması çok yakışıksız olmuştur. Bütün bu olanlardan ve söylenen sözlerden sonra aklıma bir söz geliyor. Eskhylos, 'Önemli olan iyi yaşamak değil, yaşamayı iyi bitirmektir' der. Sayın Çakar'ın siyasi finali hiç hoş olmadı, kendisini dava ve yol arkadaşlarına, partisine ihanet eden bir kişi durumuna düşürdü. Şimdi yapması gereken tek şey, onurluca görevinden istifa etmek ve kabuğuna çekilip nerede hata yaptığını düşünmektir. Benim kendisine tavsiyem budur." - İzmir

Kaynak: AA / Yerel

Yusuf Kenan Çakar Ömer Cihat Akay Ak Parti İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title