Haberler

AK Parti İzmir'de Yıldırım Liste

İzmir'de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar liste başı aday oldu.

İzmir'de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar liste başı aday oldu. Yıldırım, 7 Haziran'da 8. sıradan aday gösterilen Atilla Kaya'yı 2. sıraya, liste dışı kalan Necip Kalkan'ı ise 4. sıraya taşıdı. İzmir milletvekillerinden Cemil Şeboy liste dışı kaldı.

İzmir'den Meclis'e her 2 bölgeden 4'er milletvekili gönderen AK Parti'de aday listesi değişti. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım, İzmir'de liste başı aday oldu. Yıldırım'ın adaylığı liste sıralamasını değiştirdi. AK Parti'nin mevcut sekiz milletvekilinden yedisi yeniden listeye girdi. Sadece Buca Belediyesi eski Başkanı Cemil Şeboy liste dışı kaldı. Yıldırım'ın adaylığı ile 7 Haziran'da 8. sıradan aday gösterilen Atilla Kaya, 2. sıraya yükseldi. Yıldırım, kendisine yakın olan Necip Kalkan'ı da dördüncü sıraya taşıdı. Kalkan, 7 Haziran'da liste dışı kalmıştı. 2. bölge 2. sıradan aday olan Nesrin Ulema ise 5. sıraya geriledi. Kerem Ali Sürekli, yine aynı yerden 4. sıradan aday oldu.

DİNAMO ADAY

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, Binali Yıldırım'ın İzmir'de dinamo adayı olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Binali Bey'in yeniden adaylığı ile çok büyük sinerji yakalayacağız. Yeni bir süreç başlıyor. Adaylarımızla birlikte çok büyük bir başarı elde edeceğiz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Binali Yıldırım'ın adaylığının İzmir'de oyumuzu artırmayacağını söylemiş. Onlar kendi işlerine baksınlar. Halkın üstünde tahakküm kurmasınlar. Seçim akşamı yeniden görüşeceğiz. Hodri meydan diyorum. Yıldırım bakanımızla yüzde 36 oyla büyük başarı yakalamıştı. Yıldırım'ın dinamo göreviyle bu listeler çok büyük başarılara imza atacaktır."

58., 59., 60. ve 61. hükümetlerde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yapan Yıldırım, 22. dönemde İstanbul, 23. Dönemde Erzincan, 24. dönemde İzmir milletvekili seçildi. 2014 Mart yerel seçimlerinde Gemi inşa ve deniz bilimleri eğitimi alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilen Yıldırım, yüzde 36 oy oranı ile 946 bin 941oy almıştı. AK Parti 7 Haziran'da oylarını yüzde 26'ya geriletmişti. Üç dönem kuralı nedeniyle geçen dönem aday gösterilmeyen Yıldırım, 1 Kasım seçimleri için liste başı oldu.

İZMİR'İ ÖZLEMİŞTİM

İzmir 1. bölge 1. sıradan aday gösterilen Yıldırım, İzmir adaylığını şu sözlerle değerlendirdi:

"İzmir'i bir dönem milletvekili olarak mecliste temsil ettim. Bakanlığımın her döneminde İzmir'den ilgimi, sevgimi eksik etmedim. Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak her sokağına girdim, her kahvehanesinde çay içtim. Köyünü de bilirim, kent merkezini de. Tüm sorunlarına, dertlerine, vizyonuna, kapasitesine, potansiyeline hakimim. İzmir'de yaklaşık 1 milyon kişinin oyunu şeref madalyası gibi boynumda taşıyorum. Bu kentten yeniden milletvekili seçilmek benim için şereftir. İzmir'i özledim, İzmir bana heyecan veriyor. Seçimde teşkilatımızın en üst kademesinden sade üyesine, 1. sıra adayımızdan 13. sıra adayımıza bölge ve sıraya bakmadan birlik ve beraberlik içinde çalışacağız. Bizim derdimiz hizmet. Yapacaklarımızı görmek isteyen yaptıklarımıza baksın."

Öte yandan 7 Haziran'da İzmir 2. Bölge 7. sırada aday gösterilen Savcı Sayan da bu kez İzmir listelerinde yer bulamadı. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Binali Yıldırım Nükhet Hotar Ak Parti İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title