Haberler

AK Parti İstanbul Teşkilatından Diyarbakır'a Ziyaret

AK Parti İstanbul İl Teşkilatı, Dürümlü mezrasında, PKK'lı teröristlerce katledilenlerin yakınlarını ziyaret etti, Dürümlü ve diğer köylerde 10 bin 360 çocuğa kırtasiye malzemesi dağıttı.

Ak Parti İstanbul İl Teşkilatı, Dürümlü mezrasında, PKK'lı teröristlerce katledilenlerin yakınlarını ziyaret etti, Dürümlü ve diğer köylerde 10 bin 360 çocuğa kırtasiye malzemesi dağıttı.

Ak Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ve beraberinde teşkilat üyeleri, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar ile köylerdeki okullarda ihtiyaç sahibi öğrencilere çanta ve kırtasiye malzemeleri yardımında bulundu.

Öğrencilerle yakından ilgilenen Temurci, onlarla sohbet etti, ders çalıştırdı.

Dürümlü'de 12 Mayıs gecesi teröristlerin 15 ton patlayıcı yüklü kamyonu infilak ettirdiği saldırıda ölen 16 kişinin yakınlarının yaşadığı Tanışık köyüne geçen AK Parti heyetini, katliamda 2 oğlunu ve torununu kaybeden Tanışık Mahallesi Muhtarı Bayram Yaman karşıladı. Yaman, heyet üyelerine katliamla ilgili bilgi verdi.

Temurci, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, terör saldırıları nedeniyle mağdur olanların yanında olduklarını söyledi.

Terör örgütlerinin amacına ulaşamayacağını belirten Temurci, şöyle devam etti:

"Bu topraklarda eline silah alan, bizim insanımızı öldüren, Türk'ü Kürt'ü ayırmadan herkese zulmeden bizim düşmanımızdır. Bu ülkede öleceksek birlikte öleceğiz, yaşayacaksak da birlikte yaşayacağız. Eğer bu duyguyla hareket edersek bizi ne terör ne de kardeşliğimize kastedenler bize bu toprakları dar edemez. Mutlaka bu zalimleri, bu topraklardan söküp atacağız."

KHK ile bazı belediyelere görevlendirme yapılması

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) gereği bazı belediyelere görevlendirme yapılmasına ilişkin değerlendirmede bulunan Temurci, belediyeler vasıtasıyla terör örgütü PKK'ya yardımda bulunanlara tepki gösterdi.

Temurci, şunları ifade etti:

"Bu bölgenin insanına hizmet etmeden onların duasına talip olmadın sadece devletin göndermiş olduğu parayı alçaklara göndererek bu ülkeye, millete, topraklara hizmet edilmez. Burada yıllarca aynı şey yapılmış. Demokrasi ve özgürlükler hepimiz için vazgeçilmez, ama vazgeçemediğimiz bir şey var o da vatanımızdır. Bu vatanın bir karış toprağını, bu vatana kastedenlere vermeyeceğiz. Bunu da Türk ve Kürt ayrımı yapmadan hep birlikte yapacağız. 15 Temmuz, bunun en büyük göstergesidir."

Dürümlü'deki terör saldırısında hayatını kaybedenlere rahmet dileyen Temurci, Türkiye'nin farklı illerinden Doğu ve Güneydoğu'daki kentler ile gönül köprüsü kurduklarını bildirdi.

Temurci, "Bu çalışmaların merkezinde ülkenin birliği, beraberliği ve kardeşliği var. Bu bir siyasi proje değil, bir insanlık ve kardeşlik projesidir. Bu topraklarda huzur, barış, birlik ve beraberliğimiz çok daha güçlü olsun diye, dua ediyoruz. Bu bölgenin yeni Turgut Özal'lara, liderlere, bu bölgenin değerleriyle insanların yetişmesi lazım. Eğitime katkımız anlamında bu programı gerçekleştirdik." dedi.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Akar ise AK Parti'nin terör mağdurları için bir çok çalışma yaptığına değindi.

İstanbul İl teşkilatı tarafından terörden etkilenen ihtiyaç sahiplerine gıda, battaniye ve giyecek yardımında bulunulduğunu aktaran Akar, Kurban bayramında ise İstanbul'dan gönderilen etlerin Diyarbakır'daki 20 bin aileye ulaştırdıklarını belirtti.

Heyet, daha sonra Sur ilçesinde kanaat önderleriyle bir araya geldi.

Dürümlü katliamı

Bingöl'ün Genç ilçesinde gasbettikleri 15 ton patlayıcı yükledikleri kamyonu 12 Mayıs gecesi Yenişehir ilçesi Tanışık Mahallesi'ne getiren PKK'lı teröristler ile durumlarından şüphelenen köylüler arasında münakaşa yaşanmış, vatandaşların, köylerine almak istememesi üzerine aynı kamyon ile Dürümlü'ye hareket eden ve köylülerce takibe alındıklarını fark eden teröristler, patlayıcı yüklü aracı mezra girişinde infilak ettirmişti.

Patlamada, 16 kişi yaşamını yitirmiş, 23 kişi yaralanmıştı.

Patlamanın şiddeti kentin birçok ilçesinde hissedilmiş, olay yerinde 20 metre genişliğinde ve 4 metre derinliğinde çukur oluşmuştu. Terör örgütü PKK'nın gerçekleştirdiği saldırı 36 çocuğun yetim, 8 kadının da dul kalmasına neden olmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır İstanbul AK Parti PKK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title