Haberler

AK Parti İstanbul Milletvekili Saral'dan Öğretmenler Günü Açıklaması

AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral, “Öğretmen, toplumumuzda hususi bir saygınlığa sahiptir.

AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral, "Öğretmen, toplumumuzda hususi bir saygınlığa sahiptir. Çünkü onlar toplumları eğitmek için gönderilen peygamberlerin misyonuna mirasçıdırlar" dedi.

AK Parti'li Saral, Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, "Mürebbi veya mürebbiye sıfatıyla eğitimci olarak vasıflandırılan öğretmen, toplumumuzda hususi bir saygınlığa sahiptir. Çünkü onlar toplumları eğitmek için gönderilen peygamberlerin misyonuna mirasçıdırlar. Kendi varlık aynasında alemi seyrederek 'züpte-i alem' olan insan sırrına ulaşan ve toplumsal alanda bu sırrı tecessüs ettirerek, insanın fıtratı üzerinden yükselecek bir medeniyete mimarlık edecek muallimlerimizin memur olduğu misyona nispetle vasıf kazanmalıdır. Bu sebeple ki eğitim sistemimizin bir medeniyet tasavvuru çerçevesinde yeniden gözden geçirilerek, insan hakikatini alem bünyesinde, alem hakikatini ilim bünyesinde, ilim hakikatini de kendi bünyesinde mezcedecek bir sistemin kurumsallaştırılması gerekliliğine inanıyorum" ifadesini kullandı.

"Gençliğini eğitemeyen milletlerin gelecekten ümidi olamaz" diyen Saral, şunları kaydetti:

"Bu topraklarda kimliğimizle, kültürümüzle var olmak istiyorsak bizi biz, bizi millet eden kıymet ve kuvvetlere nispetle bir eğitim sistemini inşa etmek zorundayız. Daha doğrusu eğitim sistemimiz aracılığı ile bu milletin çocuklarını kendi medeniyet değerlerine intisap ettirmek zorundayız. 'Bize bir insan mektebi lazım' diyordu Nurettin Topçu, 'Bir mektep ki, bizi kendi ruhumuza kavuştursun; her hareketimizin değeri olduğunu tanıtsın; hayaya hayran gönüller, insanlığı seven temiz yürekler yetiştirsin; her ferdimizi milletimizin tarihi içinde aratsın; vicdanlarınızda her an Allah'ın huzurunda yaşatmayı öğretsin'. Evet, biz mekteplerimizi insan imal eden, kimlik üreten fabrikalar haline getiremediğimiz müddetçe eğitimde murada eremeyiz. Cahillerin nokta nokta benleriyle çoğalttığı bilimsellik evhamına değil, Hz. Ali'nin (r.a) tek nokta dediği ilim hakikatine matuf bir şuurla ilmin kapısına yönelerek, ilim şehrine girmeye azmetmiş ve bu azimle çocuklarımızı o şehre ulaştırmak için çile çeken, ter döken eli öpülesi öğretmenlerimizin 24 Kasım gününü tebrik ediyor; istikbalimizin teminatı olan çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerimize aziz eğitim davasında gayret ve başarı diliyorum." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title