Haberler

AK Parti İstanbul Milletvekili Kan Açıklaması

AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan, 16 Nisan'da gerçekleştirilecek halk oylamasının partiler üstü bir seçim olduğunu belirterek, "16 Nisan'da önümüze bir sandık geliyor.

AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan, 16 Nisan'da gerçekleştirilecek halk oylamasının partiler üstü bir seçim olduğunu belirterek, "16 Nisan'da önümüze bir sandık geliyor. Sizlerin, milletin seçimi. Milletimiz ne derse o. Bu değişiklik ülkemizin geleceği için. Bu değişiklik çocuklarımız, onların torunları için. O sebeple biz siyaset üstü bir bakış açısıyla değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz." dedi.

Uluslararası Gençliği Topluma Kazandırma ve Eğitim Derneğince (UKTE-DER) düzenlenen toplantıda konuşan Kan, Türkiye'de son 15 yılda önemli bir zihniyet değişimi yaşandığını söyledi. Başörtülü kadının milletvekili olarak hizmet etmesi önündeki ayrımcılığın kalktığını hatırlatan Kan, şöyle devam etti: "Şimdi farklı bir 'Devlet Baba' var. Şimdi vatandaşını hakir görmeyen, ona hizmetkar olduğunu defaatle söyleyen, gece gündüz çalışan ve haksızlığa karşı dimdik duran, mazlumun karşısında göz yaşı döken, Rabbinin huzurunda son derece boynu bükük, zalimin karşısında dimdik, 'Dünya 5'ten büyüktür' diyen ve kimsenin söylemediğini söyleyen, mazlumlara kanat açan bir 'devlet baba' var. İşte Türkiye'de bu değişti. Tabii aralarda bu kadrolarla beraber kanunlar da zihniyet de değişti."

Kan, bazı haksızların muhakkak olabileceğini ama onların da ortadan kalkması için mücadele ettiklerini aktararak, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin bilgi verdi.

Yaklaşık bir ay sonra gerçekleştirilecek halk oylamasının partiler üstü bir seçim olduğunu, bunda A ya da B partinin kazanmayacağını ifade eden Kan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"16 Nisan'da önümüze bir sandık geliyor, sizlerdin, milletin seçimi. Biz bu değişikliği Meclis'ten geçirmek için de çok büyük mücadele verdik. Ama bundan sonrası milletimiz ne derse o. Ben yüksek oranda kabul göreceğine inanıyorum ancak aksi takdirde ne olur? Bu sistem olduğu şekilde bir sonraki duvara toslayana kadar devam eder. Onun için ne karar verirse versin milletimizin kararı başımızın tacı. Onun bizim aramızda herhangi bir ayrıma sebebiyet vermesi söz konusu değil. Ama bu değişiklik ülkemizin geleceği için. Bu değişiklik çocuklarımız, onların torunları için. O sebeple biz siyaset üstü bir bakış açısıyla değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz."

"İnsan hakları mücadelesi konusunda önemli bir seviyeye gelindi"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ayşe Kardaş da Otizm Eylem Planı'na ilişkin sunum yaptı.

Kardaş, insan hakları mücadelesi noktasında önemli bir seviyeye gelindiğini, devlet ve hükümet olarak bu mücadelenin çok farklı ayaklarında çeşitli çalışmalar yapıldığını söyledi.

Bu kapsamda gerçekleştirilen Otizm Eylem Planı'nı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla hayata geçirdiklerini dile getiren Kardaş, "Biz büyük bir aileyiz' anlayışıyla yola çıktığımız bu yolda, sevgiyi, hoşgörüyü, bir olmayı, beraber olmayı düşünerek ilerledik ve ilerliyoruz. Bu büyük ailemizin içinde üzerinde daha fazla titizlikle durmamız gerektiğini, daha fazla ilgi göstermemiz gereken bireyler olduğunu biliyoruz." diye konuştu.

Kardaş, otizimli bireylerin de bu grup içerisinde yer aldığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Toplumsal yaşama entegre olmak, neredeyse hepimizin fark etmeden sahip olduğu bir özellikken, otistik evladımız ya da kardeşimiz için bu durum farkındalıkla oluşmak zorunda. Sayı olarak çok fazla, hepimizin başına gelebilir. Otizm, erken çocukluk döneminde başlayabilen, bir ömür boyu sürebilen, sosyal etkileşim, iletişim, birlikte yaşama ve davranış alanlarında çoklu temel fonksiyonların gelişmesinde gecikmeleri içeren bir spektrum bozukluğudur. Otizm bir hastalık değildir. Daha önce ruhsal ve zeka hastalıkları sınıfında görülen otizm son yıllarda yapılan çalışmalar neticesinde hastalık sınıfından çıkarılmıştır."

Otizmin bir farklılık olduğunu dile getiren Kardaş, otizmli çocukların okulda, sosyal hayatta karşılaşabildiği sorunlara, sıkıntılara işaret ederek, Bakanlığın bu konuya ilişkin yürüttüğü çalışmalara dair bilgi verdi.

UKTE-DER Yönetim Kurulu Başkanı Handan Yenigün'ün ev sahipliğinde, dernek yöneticileriyle üyelerinin de katılımıyla gerçekleştirilen toplantı, hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.

Bu arada toplantıdan elde edilen gelirin, ihtiyaç sahibi öğrencilere burs olarak verileceği öğrenildi.

Kaynak: AA / Güncel

Ayşe Kardaş AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe UEFA Konferans liginden elendi mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 19 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title