Haberler

Ak Parti, İstanbul Milletvekili Adaylarını Tanıttı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP'nin meselesinin Türkiye'de yeni bir demokratik dönemin başlamasının önünü açmak olmadığını belirterek, "Doğu'da başka, Batı'da başka dil kullanarak Türkiye'de kaosu tetiklemeye çalışıyorlar.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP'nin meselesinin Türkiye'de yeni bir demokratik dönemin başlamasının önünü açmak olmadığını belirterek, "Doğu'da başka, Batı'da başka dil kullanarak Türkiye'de kaosu tetiklemeye çalışıyorlar. Dikkat ediniz, MHP, CHP, HDP ve onları destekleyen üst akıllar, içeride ve dışarıda AK Parti iktidarını engellemeye çalışıyorlar. Biz ise içeride ve dışarıda hiçbir güce dayanmıyoruz" dedi.

Davutoğlu, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen partisinin İstanbul milletvekili adaylarının tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, ülkenin, büyük enerji projeleriyle, Karapınar Enerji İhtisas Bölgesi'yle, Tuz Gölü'nün altındaki büyük doğalgaz depolama projesiyle, Ilısu ve Yusufeli barajıyla artık kendi enerjisini Türkiye içinde en üst düzeyde üretme kapasitesini gösterecek durumda olduğunu söyledi.

Bu projelerin hepsinin tamamlanacağını vurgulayan Davutoğlu, "Barajlardan bahsetmişken bir şeyi daha zikretmek istiyorum. Bu terör unsurları hani Ağrı'da dağdan inip vatandaşlarımıza seçim için baskı yapan, seçimde kendi zihniyetlerine sahip olan parti lehinde oy kullanma yönünde baskı yapanlar var ya, onlar çözüm sürecini engellemek, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun kalkınmasını engellemek için Silvan Barajı'nı hep sabote etmeye kalktılar. En büyük sulama projesini engellemeye kalktılar" diye konuştu.

Hakkari'deki havalimanının da engellenmeye çalışıldığını ifade eden Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Şimdi İstanbul'a gelip demokratik bir Türkiye projesinden bahsediyorlar. Aynı projeyi Hakkari'de, Şırnak'ta, Ağrı'da savunsanıza. Oralara giderek terör örgütünün orada Silvan Barajı'na, havalimanı inşaatlarına çıkardığı engeller karşısında da aynı tavrı sergilesenize. Hayır. Bunların meselesi, kesinlikle HDP'nin meselesi Türkiye'de yeni bir demokratik dönemin başlamasının önünü açmak değil. Doğu'da başka, Batı'da başka dil kullanarak Türkiye'de kaosu tetiklemeye çalışıyorlar. Dikkat ediniz, MHP, CHP, HDP ve onları destekleyen üst akıllar, içeride ve dışarıda AK Parti iktidarını engellemeye çalışıyorlar. Biz ise içeride ve dışarıda hiçbir güce dayanmıyoruz. Tek dayandığımız güç, Rabbimiz ve milletimizdir. Yine ilk milli nükleer enerji santrallerini kurmamız yanında Akkuyu'da, Sinop'ta, inşallah üçüncü nükleer santrali de yüzde yüz Türk ürünü, milli bir nükleer enerjiye kavuşacağız. Bunlar bizim milletimize taahhütlerimizdir."

17 Mayıs'ta Maltepe Meydanı'nda miting

Davutoğlu, insan onurunun gerektirdiği sağlık, eğitim, ulaştırma ve tarım politikalarının AK Parti'yle birlikte 2023'e doğru giderken dünyanın çağdaş standartlarının üstünde bir niteliğe kavuşacağını vurgulayarak, 12 yıllık başarılarının bundan sonra yapacaklarının teminatı olduğunu kaydetti.

Bu inançla 88 adayı bir kez daha kutlayan Davutoğlu, İstanbul'u temsil etmek üzere milletvekili adayı olmak gibi büyük bir onuru taşıdıkları için her birini tebrik ederek, adayları kentin AK Parti kadrolarına emanet ettiklerini belirtti.

Davutoğlu'nun, "Evet, AK Gençlik, AK Parti kadroları 88 adayımıza sahip çıkmaya hazır mısınız? 7 Haziran'da İstanbul'da yeni bir destan yazmaya hazır mısınız? İnsan onurunu korumak için yola çıkan AK Parti kadrolarına destek vermeye hazır mısınız? Millileşme için her türlü çabayı gösteren bu kadroların, bu hedeflere ulaşması için meydanları doldurmaya hazır mısınız? 17 Mayıs'ta, saat 17.00'de Maltepe Meydanı'nda büyük mitinge hazır mısınız?" sözlerine katılımcılar, "Evet" yanıtını verdi.

İstanbul'un her zaman en zor şartlarda bile AK Parti'ye sahip çıktığını belirten Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde Davos'tan geldiklerinde on binlerce İstanbullunun sabaha doğru saat 03.00'te kenti nasıl ayağa kaldırdığını bildiğini kaydetti.

İstanbul'a güvendiklerini vurgulayan Davutoğlu, "İnşallah Maltepe Meydanı'nda milyonları toplayacağız. Öyle Kartal Meydanı'nda dar alanlarda kısa paslaşmalar yapmaya gelmez AK Parti kadroları. Meydana çıktı mı, o meydanı doldurur, kükretir. Bir ders alsınlar. İstanbul konuştu mu ne der? Onu ders alsınlar, örnek alsınlar" dedi.

Davutoğlu, kutlu yolculuğun hayırlı olmasını dileyerek, davalarını İstanbul'a, İstanbul'u AK Parti kadrolarına, AK Parti kadrolarını da millete emanet ettiklerini söyledi.

Adayların tanıtımı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasının ardından İstanbul milletvekili adaylarının tanıtımına geçildi. İsimleri tek tek okunan adaylar kürsüye geldi. Adaylar, Davutoğlu ve AK Parti İl Başkanı Selim Temurci'yle el sıkıştı. Bu esnada, kürsünün arkasına kurulan iki dev ekranda, isimleri anons edilen adayların resimleri ve öz geçmişleri gösterildi.

Tanıtımın ardından Davutoğlu ve Temurci, tüm adaylarla aile fotoğrafı çektirdi. Adaylar, ellerindeki Türk bayrağı ve AK Parti flamalarıyla, kendisi de milletvekili adayı olan sanatçı Uğur Işılak'ın söylediği "Söyle var mısın?" adlı seçim şarkısına eşlik etti.

Toplantıdan notlar

Salona girişte yoğun sevgi gösterisiyle karşılanan Davutoğlu, katılımcılara el sallayarak karşılık verdi. Davutoğlu konuşurken partililer zaman zaman "Başbakan Ahmet Davutoğlu", "Sen bize reisin emanetisin", "AK Gençlik burada, hocasının yanında" sloganları attı.

Salonun değişik yerlerine, Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun posterleri, Türk bayrakları ve AK Parti flamalarının yanı sıra "Birlikte daha güçlü", "Yeni Türkiye yolunda ikinci yarı başlıyor" yazılı pankartlar asıldı.

Aday tanıtım toplantısına, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile aralarında Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AK Parti genel başkan yardımcıları Mustafa Şentop, Mehmet Muş ve Ekrem Erdem'in de bulunduğu milletvekili adayları ve partililer katıldı.

(Bitti)

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Davutoğlu Ak Parti İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title