Haberler

AK Parti İstanbul Milletvekili Adaylarını Tanıttı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin seçim beyannamesine ilişkin, "Vatandaşlık diyoruz, yeni bir anayasa diyoruz, etkin bir yönetim için başkanlık sistemi diyoruz.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin seçim beyannamesine ilişkin, "Vatandaşlık diyoruz, yeni bir anayasa diyoruz, etkin bir yönetim için başkanlık sistemi diyoruz. Yeni bir dönemde insan odaklı diyoruz, vizyoner ülke Türkiye diyoruz" dedi.

Davutoğlu, Haliç Kongre Merkezi'nde partisinin İstanbul milletvekilleri adaylarının tanıtım toplantısına katıldı.

Konuşmasına katılımcıları selamlayarak başlayan Davutoğlu, "Yassıada'da şehit edilen Adnan Menderes'e selam olsun. Bugün 22. ölüm yıl dönümde kabrini de ziyaret ettiğim 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal'a, ilk sivil cumhurbaşkanımıza selam olsun. Bu kutlu hareketi İstanbul'dan başlatan, halkımız tarafından ilk seçilen cumhurbaşkanı olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a selam olsun" diye konuştu.

Bugün çok anlamlı bir törende birlikte olduklarını vurgulayan Davutoğlu, İstanbul'a her gelişlerinde kentten tekrar tekrar ilham aldıklarını söyledi.

"Eğer AK gençlik, hocasının yanındaysa, ki buna inancım tamdır, hepimizin hocası İstanbul'dur" diyen Davutoğlu, AK gençliğin, hocası ile birlikte İstanbul'da bir zafer destanı daha yazacağını anlattı.

İstanbul milletvekili adaylarına seslenen ve Türkiye'de milletin temsilcisi olmanın bir insanın hayatında yaşayabileceği en büyük şeref olduğunu dile getiren Davutoğlu, "Hep beraber Selçuklu'yu da Osmanlı'yı da Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni de ileriye, geleceğe taşıyacağız inşallah. Siyasette en büyük şeref, bu aziz milletin temsilcisi olmak. Ama burada da açık söylüyorum en ayrıcalıklı olanlar İstanbul'un temsilcileri olanlardır. Payitahtımızın, mimarimizin zirvesi olan İstanbulumuzun temsilcisi olmaktır" ifadelerini kullandı.

AK Parti kadrolarının seçim coşkusuna şimdiden girdiğini ve yola çıkmaya hazır olduğunu aktaran Davutoğlu, "İstanbul'da yüzde 55'e var mısınız? İstanbul'da tekrar bir demokrasi destanı yazmaya var mısınız? Bugün size tanıtacağımız adaylarımızla birlikte İstanbul'u sokak sokak, mahalle mahalle dolaşmaya, her bir semtine selam vermeye, her bir aziz İstanbullu'ya mesajımızı iletmeye var mısınız? Söyleyin var mısızın? Biz de varız Allah'ın izniyle" şeklinde konuştu.

"Etkin bir yönetim için başkanlık sistemi diyoruz"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, çarşamba günü Türkiye genelinde aday tanıtımını yaptıklarını, siyasetlerinin 12 yıllık birikimi üzerinde yeni dönemle ilgili kanaatlerini kamuoyuyla ve milletle paylaştıklarını hatırlattı.

İstanbul aday tanıtımı vesilesiyle vizyonlarını paylaşmak istediğini dile getiren Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Çarşamba günü yeni bir sözleşmeyle vatandaşımızın huzuruna çıktık. Yeni Türkiye sözleşmesi. 2023 sözleşmesi. Bizzat kaleme aldığım bu sözleşmede temel hedefimiz, vatanımızın her köşesindeki bütün vatandaşlarımızla yeni bir ahitleşmenin, Teşkilat-ı Esasi'den 1921'den bu yana daha önceki asırlardan ama en önemlisi Malazgirt'ten bu yana bu aziz vatanda, onurla yaşayan bütün vatandaşlarımızın o kutsal emanetini geleceğe taşıyacak bir sözleşmeyi kamuoyumuza takdim ettik."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye ve HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a çağrıda bulunduğunu anımsatan Davutoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Çok basit bir çağrı. Bizim vizyonumuz burada. Bizim bu ülkeyle ilgili, vatandaşlarımızla ilgili temel ilkelerimiz burada. İnsan onuru diyoruz, özgürlükler diyoruz, tarihdaşlık diyoruz. Vatandaşlık diyoruz, yeni bir anayasa diyoruz, etkin bir yönetim için başkanlık sistemi diyoruz. Yeni bir dönemde insan odaklı diyoruz, vizyoner ülke Türkiye diyoruz. Bu sözleşmenin ana esaslarını kamuoyumuzla paylaştık ve onlara şunu sorduk:  Siz de kendi sözleşmenizi ortaya koyun, kendi taahhüdünüzü ortaya koyun. Ama Kılıçdaroğlu gibi notere giderek değil, milletin huzuruna çıkarak. Sizin bu ülke ve bu  vatanla ilgili gelecek vizyonunuzu ortaya koyun."

(Sürücek)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Adnan Menderes Turgut Özal Haliç Politika Güncel Haberler

title