Haberler

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda Bayramlaşma Töreni

Başbakan Davutoğlu: (3) "İnşallah bayramı müteakip yapacağımız bir yasal düzenlemeyle akademisyen kadrosunda çalışan araştırma görevlilerimizle, Maliye'de, Hazine'de, Dışişleri'nde, diğer yerlerde göreve başlayanlar arasındaki fark tamamıyla kapatılacak ve yaklaşık yüzde 35'lik bir zam ile genç akademisyenlerimiz de diğer bütün akranları gibi aynı haklara sahip olacaklar" "İlmi çalışmayı teşvik etmek için akademik teşvik primiyle buna ek olarak ayrıca yüzde 20'ye varan bir teşvik katkısı yapılacak" "Hiç kimsenin şüphesi ve tereddüdü olmasın, Türkiye önümüzdeki dönemin yükselen küresel gücüdür.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bayramın ardından yapılacak yasal düzenlemeyle akademisyen kadrosunda çalışan araştırma görevlileriyle, Maliye'de, Hazine'de, Dışişleri'nde, diğer yerlerde göreve başlayanlar arasındaki farkın tamamıyla kapatılacağını ve yaklaşık yüzde 35'lik bir zamla genç akademisyenlerin de diğer bütün akranları gibi aynı haklara sahip olacağını bildirdi.

Davutoğlu, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nca Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen bayramlaşma törenindeki konuşmasında, bayram namazının ardından Süleyman Şah Türbesi'nde görev yapan askerleri aradığını dile getirerek, kendi ailesiyle bayramlaşmadan tarihin ve vatanın bekçiliğini yapmak için her türlü riski göze alan o askerleri aradığını ve herkesin selamını ilettiğini kaydetti.

Süleyman Şah Türbesi'nin Komutanı Binbaşı Oğuzhan Şimşek ile görüştüğüne değinen Davutoğlu, diyaloglarını, "Vakur bir sesle 'Buyurun Sayın Başbakanım' dedi. 'Allah'a emanet olun' dedim. 'Allah razı olsun Sayın Başbakanım' dedi. 'Bütün kardeşlerimize selam edin, onlarla iftihar ediyoruz' dedim. 'Vazifemiz Sayın Başbakanım' dedi" şeklinde aktardı.

Bir kez daha orada görev yapanları alınlarından öptüğünü belirten Davutoğlu, "Allah onları muhafaza eylesin, gazalarını mübarek eylesin. Onların izzetini daim eylesin" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir gazeteye verdiği demeçte "alabildiğine siyasi polemik yaptığını" söyleyerek, "Ben burada ona cevap vermeyeceğim. Şahsıma dönük de Cumhurbaşkanı'na dönük de birçok sözler sarf etti. Ama şunu hatırlatacağım kendilerine; bari bayramı bayram olarak idrak etmeyi bilin. Bari millet sevinirken, milletle sevinmeyi bilin. Herkes bayram sabahında, bayram namazında saf tutmuş, 'Sen hangi partidensin, hangi siyasi görüşe sahipsin?' demeden kucaklaşırken, o gün dahi siyasi polemik yapmak, gerçekten ancak kendisine yakışır. Biz yapmayacağız" diye konuştu.

Hiçbir şeyin karşısında eğilmediklerine son iki günün de şahit olduğunu vurgulayan Davutoğlu, dün kendisine gazetecilerin ABD Başkan Yardımcısı Biden'ın ifadelerini sorduğunda "Haddi değil" dediğini hatırlattı. Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Bir kez daha söylüyorum. Bu aziz milletin yaptığı fedakarlıkları görmeyerek, Türkiye'yi eleştirmek kimsenin hakkı da haddi de değildir. Biz eğer Suriyeli, Iraklı kardeşlerimizin yanında duruyorsak, bu aziz bayramı bir gün onlar için de yaşanır kılmak içindir. Sayın Cumhurbaşkanımız da gerekli tepkiyi gösterdi. Biliyorsunuz, özür dilendi. Bu milletin hakkını vermeyen herkes özür dileyecek ve hak teslim edilinceye kadar başımız dik, tarihte yürümeye devam edeceğiz. Biz bunlarla uğraşırken, ülkemizin itibarını korumaya çalışırken, gönlümüzle, yüreğimizle bu bayramı 77 milyonla yaşamaya çalışırken, bayram günü dahi siyasi polemik yapmaya çalışanları millete havale ediyoruz. Onlar, bu milletle sevinmeyi de bilmediler, üzülmeyi de bilmediler. Ümit ediyoruz, zamanla bunu öğrenirler inşallah. Ama öğreninceye kadar biz sabırla öğretmeye devam edeceğiz. İzzeti, vakarı, edebi, hayayı göstererek, öğretmeye devam edeceğiz."

Araştırma görevlilerine müjde

Başbakan Davutoğlu, müjde bekleyen birçok kişi olduğuna işaret ederek, bir televizyon programında akademisyenlere yönelik müjdeleri olacağını ifade ettiğini söyledi.

Arife gününden bir gün önce ilgili bakanlarla son düzenlemeler için toplantı yaptıklarını ancak o gün ilan etmeyi düşünmediklerini anlatan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Genç akademisyen arkadaşlarımızdan, araştırma görevlilerimizden o kadar çok talep geldi ki 'Bize iki bayram yaşatın' diye, buradan bir müjdeyi de onlarla ve sizlerle paylaşmak istiyorum. Çünkü kendi ilim adamlarına sahip çıkamayan bir ülke, geleceğe de damga vuramaz, sahip çıkamaz. Uzun zamandır da aslında bunun çalışmaları başlamıştı. İnşallah bayramı müteakip yapacağımız bir yasal düzenlemeyle akademisyen kadrosunda çalışan araştırma görevlilerimizle, Maliye'de, Hazine'de, Dışişleri'nde, diğer yerlerde göreve başlayanlar arasındaki fark tamamıyla kapatılacak ve yaklaşık yüzde 35'lik bir zam ile genç akademisyenlerimiz de diğer bütün akranları gibi aynı haklara sahip olacaklar. İlmi çalışmayı teşvik etmek için akademik teşvik primiyle buna ek olarak ayrıca yüzde 20'ye varan bir teşvik katkısı yapılacak."

Davutoğlu, gençleri yetiştiren üniversitedeki öğretim üyelerinin, akademisyenlerin huzur içinde ve gelecek kaygısı içinde olmadan çalışmalarının elzem olduğunu vurgulayarak, "İnşallah bütün diğer kamu çalışanları da aynen akademisyenlerimiz gibi bu ülkenin geleceği için alın teri döken kardeşlerimizin çabalarıyla bu ülke yükselmeye devam edecek. Üniversitelerimizde bu anlamda geleceğe dönük olarak daha kapsamlı adımlar atmaya da kararlıyız. Bu müjdemizi bütün akademisyen kardeşlerimize bayram hediyesi olarak takdim ediyorum" dedi.

"Türkiye dünyanın en zengin ülkesi değil ama en fazla insani yardım yapan ülkesi"

Bayramın manevi atmosferine dikkati çeken Başbakan Davutoğlu, "Şahsi olarak bayramı idrak etmek, bayram üzerinden şahsi muhasebede bulunmak, aile atmosferini ve AK Parti üzerinden dava ailemizin o derin irfanını idrak etmek, İstanbul şehri üzerinden, İstanbul üzerinden bayramı ve o kültürel derinliğimizi idrak etmek, ülkemizdeki huzur ortamını idrak etmek ne kadar önemliyse, bayram bize aynı zamanda bütün dünyadaki mazlumlarla, bütün dünyadaki Müslümanlarla ve beşeriyetin her bir bireyiyle aynı kaderi yaşama şuuru veren bir vesiledir" diye konuştu.

Davutoğlu, gayrisafi milli hasıladaki oranı itibariyle dünyadaki en yüksek oranda insani yardım yapan ülkenin Türkiye olduğunu belirterek, bunun, çocukluktan itibaren alınan bayram kültürünün devamı olduğunu söyledi.

Türkiye'nin dünyanın en fazla insani yardım yapan ülkesi olduğunun altını çizen Davutoğlu, "Onun için iftihar ediyoruz. Buradan sınır vilayetlerimiz başta olmak üzere, İstanbulumuzda, Ankaramızda, İzmirimizde, Türkiye'nin her bir köşesinde Türkiye'ye sığınılacak bir ana kucağı gibi bakan Suriyeli, Iraklı, Filistinli, Somalili kardeşlerimize kucağını açan aziz milletimize, vatandaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Özgür bir Suriye'de, özgür bir Gazze'de buluşmak üzere"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriyeli 1,5 milyon insanın yönlerini Türkiye'ye döndüğünü kaydederek, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Çünkü zulüm vardı. Çünkü bayram yapacak şartlar yoktu. Fatih'te bayram namazını müteakip musafaha yaptığımızda önümüzden geçen kardeşlerimizin önemli bir kısmı Suriyeli, Iraklı, Taylandlı, Endonezyalı öğrenciler ve oradan buraya gelenlerdi. Aslında bu bile İstanbul'un hani başta selamlarken söylediğim 7 iklimin, yani dünyanın 7 bölgesinin, 7 kıtasının merkezi olduğunu gösteren bir işarettir. Eğer başı sıkışanlar Türkiye'ye, İstanbul'a geliyorlarsa, eğer ilim arayanlar Türkiye'ye, İstanbul'a geliyorlarsa, eğer helal rızk arayanlar Türkiye'ye, İstanbul'a geliyorlarsa, eğer bayramı bayram gibi yaşamak isteyenler Türkiye'ye, İstanbul'a geliyorlarsa bizim istikbalimiz parlaktır. Çünkü onların duaları, onların istikbale dönük bu beklentileri bizi daha fazla çalışmaya sevk edecektir. Hiç kimsenin şüphesi ve tereddüdü olmasın, Türkiye önümüzdeki dönemin yükselen küresel gücüdür. İstanbul da bu yükselen küresel gücün merkezi ve bir dünya başkentidir inşallah. Bir kez daha sizleri, mübarek bayramınızı tebrik ediyorum. Sizlerin şahsında bütün milletimizin, bütün İslam dünyasının ve insanlığın bayramını tebrik ediyor, inşallah gelecek bayramda özgür bir Suriye'de, özgür bir Gazze'de buluşmak üzere Allah'a emanet olun diyorum."

- İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Davutoğlu İstanbul Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title