Haberler

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Bayramlaşma Töreni

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Özellikle dargınlıkların, bu güzel günde, bu anlamlı bayram gününde son bulmasını, kalıcı bir helalleşmenin gerçekleşmesini, dostluğun, muhabbetin, kardeşliğin hiç yıpranmayacak şekilde tesis edilmesini kalpten arzu ediyoruz" dedi.

Başbakan Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde, partisinin İstanbul il başkanlığının Ramazan Bayramı nedeniyle düzenlediği bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, "başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan" ramazan ayının geride kaldığını belirterek, Ramazan Bayramı'nın coşku içinde İstanbul'da ve tüm Türkiye'de kutlandığını aktardı.

Ramazan Bayramı'nın Türkiye, İslam alemi ve insanlık için kutlu ve mübarek olmasını, barışa, huzura ve kardeşliğe vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ettiğini vurgulayan Erdoğan, "Bizi bir kez daha Ramazan-ı Şerif'in bereketi, Kadir Gecesi'nin ulviyetiyle buluşturan, ardından bizi bir kez daha bayrama yetiştiren Allah'a hamd ediyor, hep birlikte nice ramazanlar, nice bayramlar görebilmeyi bizlere nasip etmesi için dua ediyorum. Bu güzel bayram gününde vatanı için, bayrağı için, milleti için toprağa düşmüş tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle yad ediyor, gazilerimizden Rahmeti Rahman'a kavuşanlara minnet duygularımızı sunarken, yaşayan gazilerimize hayırlı, uzun ömürlerr niyaz ediyorum" diye konuştu.

Erdoğan, Ramazan Bayramı'na ilişkin duygularını şu sözlerle ifade etti:

"Bayram, kuşkusuz, en çok da çocuklar için bayramdır. Bayram, çocuklar tebessüm edince, çocuklar sevinince, çocuk cıvıltıları semayı kaplayınca gerçekten en güzel bayramdır. Ülkemizin tüm çocuklarının, dünyanın tüm çocuklarının Ramazan Bayramı'nı bugün özellikle tebrik ediyorum. Yeni elbiselerini giymiş, kapı kapı dolaşıp şeker toplayan, parklarda, oyun bahçelerinde doyasıya eğlenen, o minik kalpleriyle bayramın hiç bitmemesini isteyen çocuklarımıza buradan selamlarımı gönderiyor, ben de onların o minik ellerinden öpüyor, hayatları boyunca her günlerinin bayram gibi olmasını yürekten arzu ediyorum. Anne babalarından, çocuklarının bayramı bayram gibi yaşayabilmeleri için özellikle bugün onlara ayrıca bir ihtimam göstermelerini rica ediyorum. Bu anlamlı günde anne babası olmayan, yetim, öksüz, mazlum ve mağdur çocukları özellikle hatırlamanızı, onlara bayramın sıcaklığını özellikle hissettirmenizi sizlerden, tüm teşkilatımızdan, vatandaşlarımızdan rica ediyorum. Elbette, çocuklar kadar yaşlılar da bayramı hissetmeyi en çok hak edenler arasındadır. Başta kendi aile büyüklerimiz olmak üzere gözleri yollarda, kulakları kapı zillerinde, telefon zillerinde olan tüm yaşlıları bugün sevindirmenizi, onları mutlu ve bahtiyar etmenizi arzuluyorum."

Bayramın, kardeşlik, dayanışma, barışma ve helalleşme olduğunu belirten Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Bugün kardeşlik hukukunun tüm gereklerinin yerine getirilmesini, dayanışmanın her boyutuyla yüceltilmesini, dargınların barışmasını, özellikle dargınların barışmasını, helalleşmesini yürekten temenni ediyoruz. Müslümanlar, tüm insanlarla aralarındaki dünyevi meseleleri ahirete taşımadan burada çözmekle, burada helalleşmekle mükelleftir. Hiçbir mesele aslında çözümsüz değildir. Özellikle dargınlıkların, bu güzel günde bu anlamlı bayram gününde son bulmasını, kalıcı bir helalleşmenin gerçekleşmesini, dostluğun, muhabbetin, kardeşliğin hiç yıpranmayacak şekilde tesis edilmesini kalpten arzu ediyoruz. Bir yönüyle baktığımızda her birimiz üç günlük dünyada saman alevi gibi yanıp geçen bir hayatı, göz açıp kapanıncaya kadar tükenen bir ömrü yaşıyoruz. Bu kısacık hayatı kalp kırarak değil kalpler yaparak,  gönülleri inciterek değil fethederek geçirmek hepimizin asli hedefi, asli ideali olmalıdır. Zira geride kalan, kazanılmış kalpler, feth edilmiş gönüller olacaktır. Geride kalan miras bıraktığımız eserler, ülkeye, millete, insanlığa kazandırdığımız hizmetler olacaktır. Bu dünyadan göçüp gittiğimizde arkamızdan bir çift güzel sözün söylenmesi, bir kez olsun 'Allah ondan razı olsun' denilmesi, inanın en büyük kazancımız olacaktır. Her meselemizde, her işimizde, attığımız her adımda gönüller kazanmak, hayır duaları kazanmak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bizim ayırt edici vasfımız olacaktır. Böyle olmalıdır. Ülkenin idaresinde, özellikle de siyasette, artık farklı gündemin, farklı bir üslubun, yapıcı, olumlu, birleştiren bir tavrın olmasını biz her zaman istedik. Bunun gereğini yaptık, bundan sonra da elimizden geldiğince yapmaya devam edeceğiz. Ramazan ayı boyunca her fırsatta bunu ifade ettik."

- İstanbul

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Ramazan Bayramı Kadir Gecesi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
title