Haberler

AK Parti İstanbul İl Başkanı Temurci

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Temurci ve beraberindekilerin Çanakkale Savaşları'nın yaşandığı Gelibolu Yarımadası'ndaki şehitlik ve anıt ziyaretlerinden detay

Temurci'nin açıklaması - "Bugün ülkemizin yaşamış olduğu bütün bu sorunların merkezinde bizim daha fazla kardeş olmamız gerektiği var. Çanakkale aslında bu kardeşliği hangi siyasi görüşe mensup olursa olsun bize çok güzel anlatan bir mekan"

Ak Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, "Bugün ülkemizin yaşamış olduğu bütün bu sorunların merkezinde bizim daha fazla kardeş olmamız gerektiği var. Çanakkale aslında bu kardeşliği hangi siyasi görüşe mensup olursa olsun bize çok güzel anlatan bir mekan" dedi.

Temurci, AK Parti İstanbul İl Teşkilatı tarafından Şehitler Abidesi'nde düzenlediği iftar yemeği öncesi beraberinde bazı milletvekilleri, belediye başkanları, partililer ve vatandaşlarla Çanakkale Savaşları'nın yaşandığı şehitlik ve anıtları ziyaret etti.

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Temurci, "Hamdolsun geçen hafta Diyarbakır Sur'daydık. Bugün aslında Çanakkale'ye gelişimizin bir nedeni de Diyarbakırlı kardeşlerimize, iftar yaptığımız kardeşlerimize bir hafta sonra Çanakkale'de olacağımızı söylemiştik. Onların selamını da burada bizi manevi olarak her anlamda misafir eden şehitlerimize getirmiş olduk. Rabbimize hamdolsun." dedi.

Temurci, yerel yönetimlerin, belediyelerin, öğrencileri ve vatandaşları Çanakkale'ye getirdiğine işaret ederek, "Biz ilk defa dedik ki sadece iftar yapmayalım. Şöyle gidelim, 57. Alay Şehitliği'nden başlayalım Conbayırı'na, Yahya Çavuş'a, burada çok güzel bir tanıtım müzesi yapıldı, bu da 2012 yılında açıldı muhteşem bir çalışma olmuş, dolayısıyla bütün şehitlikleri dolaşacağız en sonunda Şehitler Abidesi'nde inşallah iftarımızı yapacağız." diye konuştu.

Çanakkale'nin bu ülkenin tarihinde çok farklı anlamları bulunduğuna işaret eden Temurci, şöyle devam etti:

"Şimdi çocuklarımız buraya geliyorlar hamdolsun, burada turlar var, bilgilendirmeler var. Çok daha fazla sahip çıkılmış bir Çanakkale var. Onların özellikle Çanakkale'yi yaşadıklarını, geriye döndüklerinde kitaplardan çok daha fazla bilgiye, daha önemlisi ruha sahip olduklarını görüyorum. Bu beni çok mutlu ediyor. Bugün de istedik ki İstanbul teşkilatları olarak arkadaşlara dedim ki şöyle çoluk çocuğu alın hep birlikte gideceğiz ama sadece iftara gitmeyeceğiz. Tek tek şehitlerimizin huzura gideceğiz. Oradaki mezar taşlarına bakacağız. Orada kim savaşmış? Orada her gittiğimiz şehitlikte dualarımızı, Kur'anımızı okuyacağız. Ondan sonra iftarımızı birlikte yapacağız."

Temurci, 57. Alay Şehitliği'ni ziyaret ettiğini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Baktığımızda mezar taşlarına Diyarbakırlısı da var, Rizelisi de var. Üsküplüsü de var, Şamlısı da var. Bütün ümmet coğrafyası burada. Bütün insanlık burada. Bu coğrafyanın çocukları burada. Bugün ülkemizin yaşamış olduğu bütün bu sorunların merkezinde bizim daha fazla kardeş olmamız gerektiği var. Çanakkale aslında bu kardeşliği hangi siyasi görüşe mensup olursa olsun bize çok güzel anlatan bir mekan. Vatan, millet, bayrak, hilal dediğimizde her şeyin durduğu bir mekan burası. Onun için bugün burada olmak, şehitlerimizin tek tek huzura çıkıp onlara burada Fatihalar okumak gerçekten bizi sadece bir iftar için değil manevi anlamda da büyük bir haz yaşatan olay olarak görüyorum."

Çanakkale ve Çanakkale Boğazı'nın İstanbul'un giriş kapısı olduğuna dikkati çeken Temurci, "Bu anlamda Çanakkale teşkilatımızı da ev sahibi olarak iftar soframıza davet ettik. Bugün aslında İstanbul ile Çanakkale'nin kardeşliğini biz Diyarbakır'dan getirdiğimiz selamla birleştirip, biz birlikte Türkiye'yizi Çanakkale'de tekrardan haykırmak istiyoruz." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Politika

Çanakkale Gelibolu AK Parti İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title