Haberler

AK Parti İstanbul 5. Olağan İl Kongresi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu: (6) "MHP, CHP şimdi savundukları parlamenter demokrasiye vaktinde sahip çıktılar mı? Parlamenter demokrasiyi hiçbir zeminde korumadılar.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, MHP ve CHP'nin şimdi savunduğu parlamenter demokrasiye vaktinde sahip çıkmadığını ve hiçbir zaman korumadığını belirterek, "Bunlar parlamenter demokrasiye, milli iradeye hiçbir zaman sahip çıkmadılar" dedi.

Davutoğlu, Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti İstanbul 5. Olağan İl Kongresi'nde partililere hitap etti.

Başbakan Davutoğlu, başkanlık sistemi tartışmaya açıldığında, gündeme geldiğinde rahatsız olanlara, MHP'ye, CHP'ye, HDP'ye sorduğunu belirterek, "MHP, CHP şimdi savundukları parlamenter demokrasiye vaktinde sahip çıktılar mı? Parlamenter demokrasiyi hiçbir zeminde korumadılar. Parlamenter demokrasinin Türkiye'de kurulduğu 1950'li yıllarda CHP ordu içindeki cuntacılarla birlikte Türkiye'de darbe kışkırtıcılığı yaptı. Darbe kışkırtıcılığı üzerinden şehit Başbakanımız Adnan Menderes'i idam sehpasına götüren bir zilleti yaşattılar" diye konuştu.

Daha sonra aynı dönemde İsmet İnönü'nün darbe kışkırtıcılığı yaptığını, MHP'nin öncülerinin Milli Birlik Komitesi'nde yer aldığını, 12 Mart muhtırası yapıldığında eski CHP Genel Sekreteri Nihat Erim'in başbakan olduğunu ifade eden Davutoğlu, 12 Eylül yaşandığında Bülent Ecevit'in dahi CHPlilerin kendilerine ihanet ettiğini söylediğini, MHP'nin ise o zaman "Biz hapisteyiz, düşüncelerimiz iktidarda" dediğini aktardı. Davutoğlu, 28 Şubat'ta milli iradeye darbe vurulduğunda bu kesimlerin seslerinin çıkmadığını kaydederek, daha sonra 2007'de TBMM'nin kendi iradesiyle cumhurbaşkanı seçmek istediğinde e-muhtıraya desteğin CHP'den geldiğini anlattı.

Başbakan Davutoğlu, "Bunlar parlamenter demokrasiye, milli iradeye hiçbir zaman sahip çıkmadılar" ifadesini kullandı.

-"İstanbul'da yüzde 60 demeye hazır mısınız?"-

Salondakilere, sorular soracağını, net ve açık taahhüt istediğini belirten Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Birlik siyasetini yüceltmeye hazır mısınız? Milli beraberliği, birliği tahkim etmeye hazır mısınız? Özgürlükleri, yeni sivil anayasayla güçlendirmeye hazır mısınız? Güvenliğimizi tehdit eden odaklara karşı saf saf, omuz omza durmaya hazır mısınız? Devletimizde adaleti hakim kılmaya hazır mısınız? Dünyada adaleti hakim kılmak için mücadele vermeye hazır mısınız? Devletimizi ve milletimizi kudretli, izzetli kılmaya hazır mısınız? Bütün bunların olabilmesi için milli iradeyi mutlak şekilde bu topraklarda egemen kılmak için 7 Haziran'da İstanbul'da bir destan yazmaya hazır mısınız? İstanbul'da 'yüzde 60' demeye hazır mısınız? İstanbul'da Sayın Cumhurbaşkanımızın belediye başkanlığından bu yana yücelttiği bayrağı daha da yükseklere taşımaya hazır mısınız? Allah İstanbul'u bizim yanımızdan hiçbir zaman eksik etmesin. İstanbul'dan her zaman feyz, güç aldık. Allah yolumuzu açık eylesin."

Davutoğlu, kongrede seçime tek aday olarak giren Selim Temurci'ye başarılar diledi, Aziz Babuşcu'ya teşekkür etti.

Davutoğlu, konuşmasını "Allah yolumuzu açık eylesin. Birliğimizi, özgürlüğümüzü, güvenliğimizi, adaletimizi, izzetimizi, kudretimizi ve emanetimizi daim ve kaim eylesin. Allah'a emanet olun aziz İstanbullular" sözleriyle tamamladı.

-Törenden notlar-

"Yeni Türkiye Yeni Güç" temasıyla Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen kongrede, partililer öğle saatlerinden itibaren tribünlerdeki yerlerini aldı.

Divan başkanlığını AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'nun yaptığı kongrede, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından hazırlanan video klip gösterildi. Kongrede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seslendirdiği Necip Fazıl Kısakürek'in "Canım İstanbul" şiiri dinletildi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile kongrenin yapıldığı salona, partililerin sevgi gösterileri ve alkışları eşliğinde giriş yaptı. Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, partilileri selamladı ve kırmızı karanfil attı.

Başbakan Davutoğlu'nun tribünleri selamlayıp yerine oturmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kongrede, "Adım adım Anadolu" grubu folklor gösterisi" sundu. Başbakan Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu gösteriyi ayakta alkışladı, folklor ekibiyle fotoğraf çektirdi.

Başbakan Davutoğlu'nun konuşması sırasında "Yeni Türkiye'nin mimarı vesayetçilere veriyor ayarı kim diye sorulunca Davutoğlu Ahmet Hoca" ve "Rotamız doğru rabıtamız tam" yazılı pankartlar açıldı. Davutoğlu, konuşması sırasında yapılan tezahüratlar üzerine "İstanbul'u arkasına almış birinin baş eğmesi mümkün mü İstanbullular" diye sordu.

Davutoğlu, konuşmasının ardından AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu ve yeni il başkan adayı Selim Temurci ile el ele partilileri selamladı. Babuşcu, Davutoğlu'na günün anısına plaket verdi.

Kongrede, daha sonra il başkanlığı seçimine geçildi.

Kongreye, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AB Bakanı ve Başmüzarekeci Volkan Bozkır, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Süleyman Soylu, Ekrem Erdem, Mehmet Muş, Nureddin Nebati ve Mustafa Şentop, TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı ve bazı milletvekilleri de katıldı.

- İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Davutoğlu Ak Parti İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
title