Haberler

AK Parti Isparta İl Danışma Meclisi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin: "Gelmiş oluğumuz bu noktada da bütün bu gelişmeler karşısında diyorum ki sayın Genel Başkanımız, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanlığına aday olmalıdır ve Çankaya Köşkü'ne çıkmalıdır" "Milletvekili genel seçimlerinde çok güçlü bir şekilde parlamentoya sokmalıyız ki anayasayı değiştirebilsin, referandumlu da olsa yani 330'un üzerindeki bir sayı ile sokabilmeliyiz.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Gelmiş oluğumuz bu noktada da bütün bu gelişmeler karşısında diyorum ki sayın Genel Başkanımız, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanlığına aday olmalıdır ve Çankaya Köşkü'ne çıkmalıdır" dedi.

Şahin, AK Parti Isparta İl Teşkilatı tarafından İpek Mobilya Düğün Salonu'nda düzenlenen İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı. AK Parti Isparta Kadın Kolları teşkilatı üyeleri, salon girişinde Şahin'in boynuna Isparta gülünden yapılma kolye taktı.

Şahin, burada yaptığı konuşmada, siyasetin her kademesinde görev yaptığını ve belli bir tecrübeye sahip olduğunu söyledi. Isparta İl Teşkilatı tarafından hazırlanan slaytlı sunumları eleştiren Şahin, bol slaytlı bir sunum izlediklerini, İl Danışma Meclisi toplantılarının daha farklı olması gerektiğini söyledi.

Teşkilat üyelerinin kürsüde, bir ayda ne kadar üye yaptıklarını, halka yapılan ziyaretlerde vatandaşların neler söylediği, şikayetleri ya da temennilerinin neler olduğunun anlatılması gerektiğini vurgulayan Şahin, İl Danışma Meclis toplantılarında eksikliklerin değerlendirilmesi ve bir sonraki toplantıya kadar eksikliklerin giderilmesi gerektiğini söyledi.

"Muhalefet de Erdoğan'ın ilk turda seçileceğini biliyor"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin, cumhurbaşkanlığı seçimine de değinerek, 30 Ağustos'ta Cumhuriyet tarihinde ilk defa halkın kendi cumhurbaşkanını seçeceğini söyledi. Seçimden çekinilmemesi, gocunulmaması gerektiğine işaret eden Şahin, seçimin demokrasinin işlediği anlamına geldiğini ifade etti.

AK Parti olarak bu ülkede elde etmek istedikleri en önemli kazanımların başında güçlü bir demokrasi geldiğini dile getiren Şahin, bunun için eksikliklerin giderilmesi ve seçmenlerle daima iletişim halinde olunması gerektiğini bildirdi.

Türkiye'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı için aday olup olmayacağının konuşulduğunu anlatan Şahin, muhalefetin de diğer taraftan çatı aday üzerinde çalışma yaptığını kaydetti. Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Muhalefet liderleri turlar yapıyorlar ve 'Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı adayı olmasın' diyorlar. Niye olmasın? Efendim o diktatörce konuşmalarıyla, tavırlarıyla gerginliğe yol açıyor. Ben de Isparta'dan bunu söyleyenlere diyorum ki; siz bu sözünüze gerçekten inanıyor musunuz? Recep Tayyip Erdoğan diktatörce bir anlayışa sahip mi? Sürekli gerginlik peşinde koşan bir siyasetçi mi? İnanıyorsanız bu millet gerginliğe yol açan bir kişiyi cumhurbaşkanı seçmez ama onlar bu söylediklerine inanmıyorlar. Kafalarının içerisinde, arka planda, cumhurbaşkanlığına Recep Tayyip Erdoğan aday olursa ilk turda seçileceğini biliyorlar bunu da peşinen kabullenmişler zaten."

"Kampanyaların amacı Erdoğan'ı yönetimden uzaklaştırmak"

Şahin, cumhurbaşkanı seçilmek için yüzde 51 oy almak gerektiğini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında yürütülen olumsuz kampanyanın tek amacının Erdoğan'ı siyasetten, ülke yönetiminden uzaklaştırmak olduğunu kaydetti.

17 Aralık, 25 Aralık olaylarının amaçlarının da Erdoğan'ı cumhurbaşkanlığından uzaklaştırmak olduğunu öne süren Şahin, milletin 30 Mart'ta sandığa giderek, "Biz Recep Tayyip Erdoğan'ı cumhurbaşkanı olarak görmek istiyoruz" diye oy kullandığını ifade etti.

12-13 yıldır tek başına iktidarda olan bir siyasi partinin genel başkanının eleştirilmesini normal karşıladıklarını ancak Başbakan Erdoğan hakkında çok çirkin kampanyalar yapıldığını anlatan Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"(Canın cehenneme) diye başlık atıyor Tayyip Erdoğan'a. Sayın Başbakanımız çıksa dese ki 'Sevgili vatandaşlarım, yeniden IMF ile hesap anlaşması yapacağız, ilişiği kesmekle hata etmişiz, yeniden borçlanacağız', bir takım dış dünyadaki ekonomik çevreler 'Yahu ne kadar uzlaşmalı bir adam bu Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı' demeye başlarlar. Çıksa sayın Başbakanımız 'Biz üçüncü havalimanını yapmaktan vazgeçtik', 'üçüncü boğaz köprüsünü yapmaktan vazgeçtik', 'Kanal İstanbul'u yapmaktan vazgeçtik' dese sayın Başbakanımızın diktatörlüğü falan ortadan kalkar."

Türkiye'nin bugün sadece ülke içinde değil, Somali'deki vatandaşlara da yardım elini uzattığını anlatan Şahin, ancak bu durumdan rahatsız olanların olduğunu ve Müslümanların birbirine düşürülmeye çalışıldığını kaydetti. Türkiye'yi Somali'den çıkartmak için El-Kaide'nin bir kolu olan Eş-Şebab örgütünün kullanıldığını öne süren Şahin, "Türkiye'de de okyanus ötesi bir örgütü kullanıyorlar, AK Parti'yi iktidardan uzaklaştırmak için. Onlar da taşerondur" diye konuştu.

AK Parti'nin Türkiye için çok iyi hizmetler yaptığını anlatan Şahin, 30 yıldır çözülemeyen sorunların çözüldüğünü ifade etti. Türkiye'nin Ortadoğu'ya açıldığını, Osmanlı İmparatorluğu'nun oralara getirmiş olduğu müspet anlayışı Türkiye Cumhuriyeti'nin getirmeye çalıştığını ve birçok kesimin de bundan rahatsız olduğunu dile getiren Şahin, "Kuzey Irak Bölgesel Kürt yönetimiyle anlaşarak Irak petrollerinin Türkiye üzerinden dünyaya pazarlanması konusunda en son noktaya gelindi. Aracı banka Halkbank. Arkadaşlar, aralık ayındaki operasyonlara dikkatinizi çekiyorum. Bunu Tayyip Erdoğan yapıyor, Tayyip Erdoğan söz dinlemiyor, o nedenle ona 'diktatör' diyorlar" dedi.

Şahin, Başbakan Erdoğan'ın ve AK Parti iktidarının Türkiye, insanlık için yaptığı hizmetlerin doğru olduğuna inandıklarını ve bundan dolayı Erdoğan'ın peşinde olduklarını söyledi.

"Erdoğan, Çankaya Köşkü'ne çıkmalı"

Mehmet Ali Şahin, parti olarak cumhurbaşkanı adayının henüz belli olmadığını kaydetti. Muhalefet partilerinin ve bir takım Türkiye üzerinde hesapları olan odakların Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'de hizmette bulunmasını arzu etmediklerine işaret eden Şahin, şunları söyledi:

"Başbakanımız, cumhurbaşkanı adayı olmazsa bizim parti tüzüğümüz gereği 2015'te milletvekili adayı olamayacak. Kendisi de diyor ki 'Ben bir karar vermişsem, tüzüğümüzde 3 dönem kuralı getirmişsem, bunu değiştirmem. Milletime benim taahhüdümdür. Geri adım atan bir siyasetçi olmam' diyor. O bakımdan şimdi siz kardeşlerimin huzurunda ifade ediyorum. Ben Sayın Başbakanımızın, genel başkanımızın, cumhurbaşkanlığına aday olup olmaması konusunda bir takım tereddütler yaşadım, bunu başbakanımıza ifade ettim. Bizim partimizin yetkili organlarında da ifade ettim. Gelmiş oluğumuz bu noktada da bütün bu gelişmeler karşısında diyorum ki sayın Genel Başkanımız, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanlığına aday olmalıdır ve Çankaya Köşkü'ne çıkmalıdır."

"Başkanlık sistemi gelmeli"

AK Parti olarak 2015 genel seçiminde de çok başarılı bir sonuç elde edilmesi gerektiğine işaret eden Şahin, "Milletvekili genel seçimlerinde çok güçlü bir şekilde parlamentoya sokmalıyız ki anayasayı değiştirebilsin, referandumlu da olsa yani 330'un üzerindeki bir sayı ile sokabilmeliyiz. Anayasayı değiştirerek ya başkanlık sistemine ya yarı başkanlık sistemine veyahut da anayasadaki 'cumhurbaşkanı seçilenin partisiyle ilişiği kesilir' cümlesini anayasadan çıkararak partili cumhurbaşkanı haline getirebilmeliyiz. Böylece biz Tayyip Erdoğan'ı cumhurbaşkanı seçtikten sonra artık Türkiye'nin gidişi orayadır, bundan geri adım atamaz, Türkiye mutlaka bunu gerçekleştirmek zorundadır, başkanlık sistemine de geçmelidir."

Genel Başkan Yardımcısı Şahin, 2015 seçimleri için teşkilatın çok çalışmasını istedi.

Elektriğin sık sık kesilmesi nedeniyle konuşmasını mikrofonsuz yapan Şahin, ses düzeni müsait olsaydı daha başka şeyleri de paylaşacağını ancak ses düzenindeki sıkıntıdan dolayı konuşmasını noktaladığını belirtti.

AK Parti Isparta Milletvekili Bilgiç

AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, 30 Mart'taki yerel seçimde Isparta Belediye Başkanlığını MHP'li Yusuf Ziya Günaydın'ın kazandığını hatırlatarak, sandıklara sahip çıkamadıklarını belirtti. Bu konuda teşkilatın önemli sorumluluğu olduğunu ifade eden Bilgiç, "Belli odaklara hizmet eden emniyeti, belli odaklara hizmet eden seçim görevlilerini aşmakta zorlandık" dedi. Bilgiç, teşkilat üyelerinden ağustos ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde daha fazla çalışmalarını istedi.

Toplantıya AK Parti Isparta Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç, Recep Özel, AK Parti Isparta İl Başkanı Osman Zabun ile teşkilat üyeleri katıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin, Doğancı Mahallesi'nde oturan Mehmet Ali Ege'yi ziyaret etti. Ziyaret, basına kapalı şekilde gerçekleşti. - Isparta

Kaynak: AA / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Mehmet Ali Şahin Ak Parti Isparta Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title