Haberler

AK Parti Isparta İl Başkanı Osman Zabun'dan Isparta Valisi'ne Destek Açıklaması

AK Parti Isparta İl Başkanı Osman Zabun, Isparta Valiliği tarafından kamu kurumlarına gönderilen Cumhurbaşkanına hakaret edilmesinin önüne geçilmesi konulu genelgenin bazı medya organlarında çarptırılmasını ilişlin açıklamada bulundu.

AK Parti Isparta İl Başkanı Osman Zabun, Isparta Valiliği tarafından kamu kurumlarına gönderilen Cumhurbaşkanına hakaret edilmesinin önüne geçilmesi konulu genelgenin bazı medya organlarında çarptırılmasını ilişlin açıklamada bulundu. Bu yayın çevrelerini bu tarz haberlerinin ilk olmadığını kaydeden Zabun, gazetecilere yaptığı açıklamada "Özellikle ülke yararına olabilecek, ülkenin güvenliği, selameti huzuru açısından değerlendirilecek hususlarda milli menfaatlerin karşısında duruş göstermişlerdir. Dolayısıyla bu tarza alışık olduğumuz için yaptıklarını çok önemsemiyoruz. Ancak, Sayın Valinin bu süreç içinde, gerçekten üzerine düşen hem hukuki sorumluluğu, hem de görevinin gerekliliğini yerine getirmiştir. Hukuk devletinde, TCK'da devlet büyüklerine, Cumhurbaşkanına kimse hakaret edemez. Hele hele kamu kurumu içerisinde, devlet memurunun böyle bir tavrın davranışın içine girmesi mümkün olamaz. Bunun devlet memurları kanununda da karşılığı bellidir. Bunların hepsi müeyyideye bağlanmıştır" dedi.

VALİ YAPMASI GEREKENİ YAPMIŞTIR

Isparta Valisi Vahdettin Özkan'ın de tüm ilgili birimlere dikkatli olunması ve bu tür tavır davranış içine giren devlet memuru ya da farklı misyon üstlenmiş kimselerle ilgili disiplin ve savcılık soruşturması yürütülmesiyle ilgili talimat verdiğini anımsatan Zabun, " Bundan daha doğal bir şey olamaz. Vali, üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmiştir. Bunun üzerinden fırtına koparmak isteyen malum medyayı şiddetle kınıyoruz" diye konuştu.

MİLLET BUNLARA PRİM VERMİYOR

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu ülkeye sunduğu katkıların, bu millet için verdiği mücadelenin açıkça ortada olduğunu ileten Zabun, " Millet bunu takdir etmiş, tüm girdiği seçimlerden galibiyetle çıkmıştır. Son olarak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilk turda seçilmiştir. Milletin bu kadar destek verdiği Sayın Cumhurbaşkanımızla ilgili bu hazımsızlık, bu ülkede huzursuzluk çıkarmaya çalışan gerek ulusal gerekse uluslar arası düzelmedeki aktörlerin maşalığını üstlenmiş malum medyanın bundan farklı bir tavır göstermesi zaten beklenemez. Biz kim oldukların nereden hareket ettiklerini kimin maşalığını yaptıklarını biliyoruz. Bunu aziz milletimiz de biliyor. Zaten onlara prim vermiyor" görüşünü iletti. - ISPARTA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Isparta Valiliği Osman Zabun AK Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title