Haberler

AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım: "Türkiye'de ilk defa milletin bağrından, milletin oylarıyla bir cumhurbaşkanı seçilecek" "Yolsuzluğun hiç bir zaman arkasında olmadık hiç bir zaman da desteklemedik"

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, " Türkiye'de ilk defa milletin bağrından, milletin oylarıyla bir cumhurbaşkanı seçilecek" dedi.

Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da katılımıyla Kaya Termal Otel'de düzenlenen AK Parti il danışma meclisi toplantısında, 30 Mart'ta Türkiye'nin en dinamik seçimini geçirdiğini, artık herkesin bu ülkede bir şeyler değişecekse mutlaka ve mutlaka halkın iradesiyle değişeceğini bilmesi gerektiğini belirtti.

Milli iradeye rağmen, hak etmeden, bir şeyler elde etme döneminin AK Parti ile tarihe karıştığını, böyle bir rüya görenlerin boşuna enerji sarf ettiğini vurgulayan Yıldırım, "Biz alıştık, her şey sakin giderse canımız sıkılır. Yine gelecekler, gelsinler 3'ü 5'i bir arada gelsinler. Yeter ki millet arkamızda olsun. Millet arkamızda olduğu sürece hepsine gereken cevabı veririz" dedi.

Türkiye'nin son yılların en dinamik, siyaseten en sert geçen seçimini geride bıraktığını ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:

"Öyle bir seçim ki hiç kimse bu seçimin bir yerel seçim olduğunu bir türlü farkına varamadı. Yattık kalktık 17 Aralık'ı konuştuk. Türkiye'ye yönelen alçakça saldırılara karşı mücadele etmek mecburiyetinde kaldık. Böyle bir saldırı ki saldırgan belli olsa çıkar mücadele edersiniz ama maalesef yaşadığımız süreçte kardeşlerimizin arasından bu ülkeye ihanet edenleri kullandılar. Millet iradesine ihanet edenleri kullandılar. Bu oyunlar masum oyunlar değildir, bu oyunlar dershane meselesi değildir. Bu oyunlar yolsuzluk meselesi hiç değildir. Maksat ülkede güven ve istikrarı sona erdirmektir. Yolsuzluğun hiç bir zaman arkasında olmadık hiç bir zaman da desteklemedik. Yolsuzluğun olduğu ülkede 18 bin kilometre yol yapılabilir mi?"

"Teşkilat üzerine düşeni yaptı"

Cumhurbaşkanlığı seçimini de değerlendiren " Türkiye'de ilk defa milletin bağrından, milletin oylarıyla bir cumhurbaşkanı seçilecek" dedi.

Bunun Türkiye için bir ilk olduğunu ve seçime 100 günden az kaldığını dile getiren Yıldırım, artık yerel seçimin geride kaldığını, tüm güçleriyle tekrar yola devam edeceklerini kaydetti.

AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu da 30 Mart seçimlerinde alınan sonuçlarla ilgili öz eleştiri yapılması gerektiğini bildirdi.

AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay ise yerel seçimlerinden İzmir teşkilatı olarak başarıyla çıktıklarını söyledi.

İl Kadın Kolları Başkanı Özen Kızılırmak da yerel seçimlerde partinin başarısı için İzmir'de yaptıkları çalışmalar sırasında çeşitli zorluklarla karşılaştıklarını bundan sonra daha fazla çalışacaklarını belirtti.

Toplantının sonunda 12 yaşındaki Sarp Aslan, otizmliler ile ilgili yazdığı "Kör Nokta" isimli kitabı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a göndermek için hazırladığı mektubu AK Parti İzmir milletvekili Binali Yıldırım'a verdi.

Toplantıya, AK Parti İzmir milletvekilleri, belediye başkanları ve partililer katıldı. - İzmir

Kaynak: AA / Yerel

Binali Yıldırım Ak Parti Türkiye İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title