Haberler

AK Parti İl Başkanı Sümer'in Ansiad Ziyareti

AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Erdoğan'ı ziyaret etti.

Ak Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Erdoğan'ı ziyaret etti.

ANSİAD'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Başkanı Sümer, ziyarette, Erdoğan ile yönetim kurulu üyelerine, 15 Temmuz'daki darbe girişimine karşı aldıkları tavırdan dolayı teşekkür etti.

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin sadece AK Parti'yi değil, ülkenin bütünlüğünü hedef aldığını belirten Sümer, "İlk başta hepimiz bu kalkışmanın sadece partimizi hedef aldığını düşünmüştük. Milletin üstüne tank süren, ateş edenleri görünce bu darbe girişiminin milletin iradesine karşı olduğunu hepimiz anladık. O dakikadan sonra hiçbir siyasi ayrımı gözetmeksizin bütün milletimiz meydanlara koştu." değerlendirmesinde bulundu.

Darbe girişimiyle Türkiye genelinde siyasette bir yumuşama olduğunun altını çizen Sümer, iktidar partisi olarak tüm siyasi partilerden gelen Antalya için "bir arada olalım" önerisi için yakın zamanda bir çerçeve çizerek bir araya geleceklerini ifade etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ANSİAD Başkanı Erdoğan da Türkiye açısından 15 Temmuz'un bir milat olduğunu ve yaşanan kötü olaydan sonra Türkiye'de önemli bir birliktelik ve beraberlik sağlandığına dikkati çekti.

Darbe girişiminin hayırlı bir olaya vesile olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Biz ANSİAD olarak geçtiğimiz aylarda siyasetin tansiyonunun çok yüksek olduğu günlerde siyasi dilin yumuşaması, parti yöneticilerinin birbirlerine diyalogla yaklaşması yönünde çağrıda bulunarak siyasi ateşkes istediğimizi ifade etmiştik. Darbe girişimi bu ılımlı ortamın oluşması için zemin hazırladı. Bu birliğe, beraberliğe çok ihtiyacımız vardı. Hep birlikte memleket sevdasına, Antalya sevdasına ön yargısız, şartsız sorunları çözeceğimiz bir ortam yaratmamız lazım. Bağırıp, çağırdığımız zaman sorunları çözme şansımız kalmıyor."

Kaynak: AA / Güncel

Abdullah Erdoğan Rıza Sümer AK Parti Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title