Haberler

AK Parti İl Başkanı Şahin Açıklaması

AK Parti Sivas İl Başkanı Ziya Şahin, "Bu seçimde Sivas halkının AK Parti kadrolarına güvendiği ve hizmeti AK Parti kadrolarından istediği aşikardır.

AK Parti Sivas İl Başkanı Ziya Şahin, "Bu seçimde Sivas halkının AK Parti kadrolarına güvendiği ve hizmeti AK Parti kadrolarından istediği aşikardır. Biz de hizmet için elimizden geleni bakanımızla, milletvekillerimizle, belediye başkanımızla, meclis üyelerimizle ve başbakanımızın koordinesinde ve talimatları gereğince yapacağız" dedi.

Sivas'ta nüfusun büyük bir bölümünün AK Partili belediyelerle çalışmak istediğini ve bunu da sandığa yansıttığını söyleyen Ziya Şahin, "Bizlerin de onlara belediyecilik hizmetini getirmek için hem birikimimiz hem kadrolarımız hem de gerekli desteklerimiz mevcut. Misyonu olan vizyonu olan belediyeler ortaya çıkacak. Marka şehirleri ilimizde kuracağız. İl genel meclisinde de şu anki duruma göre,43 üyeden 31 üyeyi partimiz kazanmış bulunmakta. Belli yerlerde belli itirazlar var. Artması söz konusu ama azalması söz konusu değil. İl genel meclisinde büyük bir çoğunlukla grubumuzu kurmuş bulunmaktayız. Bu da ilimize hizmet getirmek babında AK Parti'nin önemli bir avantajı. Hükümetle beraber il genel meclisimiz de ilimizin her noktasına hizmeti taşıyacak" dedi.

Sivas merkezde oy oranları ve sayısı hakkında da bilgi veren Şahin, "AK Parti 106 bin 887 oy alarak yüzde 58.3 ile birinci parti oldu ve Belediye Başkan adayımız Sami Aydın, belediye başkanı olarak seçildi. Büyük Birlik Partisi 56 bin 601 oyla yüzde 30.8 ile ikinci parti oldu ve seçimi kaybetti. Cumhuriyet Halk Partisi 8 bin 626 oy olarak 4.7 oy alarak üçüncü parti oldu. Milliyetçi Hareket Partisi 6 bin 914 oy alarak 3.8 oranı ile dördüncü parti oldu. Saadet Partisi 3 bin 673 oy alarak yüzde 2 ile beşinci parti oldu. Bu seçim sonuçlarına göre de AK Parti bütün partilerin toplamının iki katı oy almış durumda. Burada dikkat çeken oranlarda özellikle CHP, MHP ve Saadet Partisi'nin oy oranlarının ve sayısının çok düşük olması. Bu seçimde Sivas halkının AK Parti kadrolarına güvendiği ve hizmeti AK Parti kadrolarından istediği aşikardır. Biz de hizmet için elimizden geleni bakanımızla, milletvekillerimizle, belediye başkanımızla, meclis üyelerimizle ve başbakanımızın koordinesinde ve talimatları gereğince yapacağız. AK Parti ve Başbakanımız için Sivas çok önemli. Mitinglere Sivas'tan başlaması, 2003 yılında Bakanlar Kurulu'nu Sivas'ta toplaması Başbakanımızın Sivas'a verdiği önemi arz etmekte. Bu öneme layık olmak için Başbakanımızın Sivas'ta ki temsilcileri olarak hizmeti Sivas'a getirmek için çalışacağız" diye konuştu.

Ulaş'ta seçim sonrası yaşanan gelişmeler hakkında da bilgi veren Şahin, "AK Parti olarak ilçe seçim kuruluna itirazımız olmuştu. Oyların sayılması noktasında bir değişiklik olmadı. Ancak Cumhuriyet Halk Partili seçmenin 'seçimle yeterliliği olmadığı' noktasında karar verildi. İlgililerin il seçim kuruluna yaptığı itirazda il seçim kurulu da adayın seçilme yeterliliğinin olmadığı noktasında karar verdi. Diğer taraftan bu gelişmeler sürerken diğer 2 parti Ulaş'ta ki seçimlerin iptali noktasında ilçe seçim kuruluna müracaatta bulunmuşlardı. İlçe seçim kurumu bu talebi reddetmişti. Ancak bugün İl Seçim Kurulu'ndan dosya geldikten sonra 1 Haziran'da Ulaş'ta belediye başkanlığı seçiminin yenilenmesine karar verildi. Dolayısı ile ilçe seçim kurulunun seçimlerin yenilenmesi hususunda 2 kararı var. Birincisi 02.04.2014 tarihli seçimlerin yenilenmesine gerek olmadığı hususunda ancak 03.04.2014 tarihinde ise Ulaş Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenmesi hususunda bir gün sonra kararı var. Her iki karar birbiri ile çelişmekte. Bir adayın seçilme yeterliliği yok ise ondan sonra en fazla oyu almış olan aday o göreve gelir. Muhtarlıkta da, milletvekilliğinde de, meclis üyeliğinde de, belediye başkanlığında da bu böyledir. Nitekim ilimizde bir muhtarın seçilme yeterliliğin olmaması nedeniyle ikinci sıradaki muhtar adayı göreve getirilmiştir. Buna rağmen seçimlerin yenilenmesine karar verilirse buna göre de biz seçim çalışmalarına başlayıp 1 Haziran'da Ulaş'ı yerel hizmetle devlet hizmetini buluşturmak için gerekli çalışmayı yapacağız. Ulaş uzun zamandır muhalefette kaldı ve artık devlet hizmeti ile yerel hizmetinin birlikte uyum içerisinde yürümesi için bir imkan, bir fırsat olmuş olacak" diye konuştu.

Şahin, Büyük Birlik Partisi'nin Sivas merkezdeki 8 sandığa itiraz ettiğini bu yüzden mazbata töreninin geciktiğini sözlerine ekledi. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ziya Şahin Ak Parti Ak Parti Sivas Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Çanakkale Boğazı gemi yangını SON DURUM! Çanakkale Boğazı gemi trafiğine açıldı mı? Brighton Manchester City maçı CANLI izle! 25 Nisan Brighton M.City maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title