Haberler

AK Parti İl Başkanı, Diyarbakırlı Ailelere Kürtçe Deyimle Destek Verdi

Diyarbakır’da çocukları dağa kaçırılan ailelerin yaptığı eylemi değerlendiren Şanlıurfa AK Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez, ‘yeter’ anlamına gelen Kürtçe ‘edi bese’ diyerek, ailelere destek verdi.

Diyarbakır'da çocukları dağa kaçırılan ailelerin yaptığı eylemi değerlendiren Şanlıurfa AK Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez, 'yeter' anlamına gelen Kürtçe 'edi bese' diyerek, ailelere destek verdi.

İl Başkanı Eğilmez, gazetecilerin Diyarbakır'daki ailelerin eylemi ile ilgili sorusuna, kapatılan Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) Eş Başkanı ve Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna'nın partisinin Hakkari kongresinde söylediği Kürtçe deyimle cevap verdi. Diyarbakır'daki ailelerin başlattığı eylemlerin barış sürecinin bir sonucu olduğunu vurgulayan Eğilmez, "Bugüne kadar, korkan, korkutulan insanlar, 'yeter' diyor. Meşhur, Kürtçe'de 'edi bese' diyorlardı. Daha önce 'Edi bese' diyenler, bugün edi bese diyenleri anlamıyorlar. Anlamazlıktan geliyorlar. Sayın Başbakanımız, 'demokrasi fazla geldi, bunlara' demişti. Gerçekten öyle, çünkü bu anneler de, 'yeter artık', 'edi bese' diyorlar. Bunu herkesin anlaması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Lice'deki bayrağa yapılan saldırının da sorulduğu Başkan Eğilmez, saldırının bayrağa değil, barış sürecine yapıldığını kaydetti. Tüm sorumluların bulunup, cezalandırılmasını isteyen Eğilmez, devletin şu ana kadarki gösterdiği tavrın da takdire şayan olduğunu ifade etti. Benzer provokasyonların Şanlıurfa'da da olabileceğini söyleyen Eğilmez, "Barış istemeyenler, süreci baltalamak isteyenler, Gezi'de diğer eylemlerde istediğini alamayanlar, çirkin olaylara sebep oluyorlar. Çirkin girişimlere sebep oluyorlar. Özellikle bayrağımıza yapılan saldırıyı kınıyoruz. Bu fiili işleyenler kanun çerçevesinde cezası neyse çekmelidir. Özellikle bayrağa yapılan saldırı kabul edilemez. İnşallah bir an önce yapanlar, yapılanlar bulur ki cezaları verilir. İnşallah barış süreci böyle devam eder. Kanın durmasından rahatsız olanlar var. Birileri istemese de devam edecektir" diye konuştu. Benzer provokasyonların devam edebileceği uyarısında bulunan Eğilmez, şöyle devam etti:

"Provokasyonlar, özellikle çocuklar kullanılarak olacaktır. Önemli olan herkesin bayrağa sahip çıkmasıdır. 77 milyonun ortak değeridir. Bu tür provokasyonlara halkımız, izin vermemelidir. Özellikle Kürtler, bizler izin vermemeliyiz."

İSTİFALARIN İSTENMESİ

Eğilmez, Ak Parti Genel Merkezi tarafından Şanlıurfa'nın Suruç, Akçakale ve Bozova ilçe teşkilat başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin istifalarının istendiği yönünde yerel basında yer alan iddiaların doğru olduğunu ifade etti. 3 ilçe başkanının bugün partiye istifalarını vereceğini açıklayan Eğilmez, "Türkiye genelinde 500'ün üzerinde ilçede bir değişim oldu. Bu değişim ilimize de 3 ilçe olarak yansıdı. Bu 3 ilçe başkanı arkadaşımıza bugüne kadar gösterdikleri emek ve çabadan dolayı teşekkür ediyorum. Sonraki hayatlarında başarılar diliyorum. Bozova ilçe başkanımız 12 yıldır ilçe başkanlığımızı yapıyordu. Diğer ilçe başkanlarımız 2012 yılında kongre ile ilçe başkanlığına geldiler. Bu arada ilçe başkanlarının istifası ile birlikte tüm asil ve yedek yönetim kurullarının istifası da istendi. O arkadaşlarımızın da istifalarını alacağız. İnşallah en kısa sürede yeni ilçe başkanlarımızı ve yönetim kurulunu gelen merkezimiz belirleyecektir" dedi.

Seçimi kaybedilen 4 ilçeden 2'sinde ilçe başkanının istifası istendiğini, diğer iki ilçe başkanının görevine devam ettiğini hatırlatan Eğilmez, seçimi kazandığı halde istifası istenen bir ilçe başkanı da bulunduğunu kaydetti. Eğilmez, başarı, uyum, çalışma performansının bir arada değerlendirildiğini söylerken, istifaların istenmesinde 17 Aralık sürecinin alakası bulunmadığını da vurguladı.

YENİ YÖNETİMLERİN BELİRLENMESİ

İlçe teşkilatlarında görev alan ve istifası istenenlerden bazı isimlerin ise yeni oluşturulacak yönetimlerde görev alabileceğini de belirten Eğilmez, yeni atanacak ilçe başkanları ve yönetimlerle birlikte Cumhurbaşkanlığı seçimlerine hızlı bir şekilde hazırlanacaklarını kaydetti. Atanan başkan ve teşkilat yöneticilerinin ilçe kongrelerine kadar görevlerini sürdüreceklerini vurgulayan Eğilmez, yeni başkan ve yöneticilerin belirlenmesi sürecini ise şöyle anlattı:

"İlçe başkanı ve yönetimde olmak isteyen arkadaşlarımız, İl Başkanlığı'na başvuru formlarını doldurup, teslim edecekler. AK Parti Şanlıurfa İl Koordinatörü ve Batman Milletvekili Ahmet İnal, bir süre sonra ilimizde olacak. Birlikte değerlendirmede bulunacağız. Daha sonra Genel Merkezimiz, bir arkadaşımızı, ilçe başkanı olarak tayin edecektir."

Gazetecilerin sorusu üzerine Yusuf Eğilmez, istifası istenen ilçe başkanlarının da tekrar başvuruda bulunabileceğini kaydetti.

"RABİA MEYDANI" TARTIŞMALARI

Şanlıurfa'da eski vilayet binası mevkiinde yeni yapılan meydana verilen 'Rabia' ismi nedeniyle eleştirilere de cevap veren Eğilmez, meydana Rabia isminin belediye meclisinde BDP'li vekillerin de desteğiyle verildiğini belirtti. Eğilmez, "Meydanın isminin Rabia olması için belediye meclisinde oy veren arkadaşlarımız adeta linç kampanyasına tutuldu. Meydanın isminin değiştirilmesi meselesi değil, yeni bir meydana bir isim verilmesi meseledir. Bu meydana Rabia Meydanı ismi verildi. Yeni vilayet binasının bulunduğu meydana Cumhuriyet Meydanı ismi verildiyse de buraya da, Rabia Meydanı adı verildi. Tüm belediye meclisi arkadaşlarımızı bu konuda tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

"MECLİSLER AÇIK OLUR"

Eğilmez'e bir gazeteci ise Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi ve Eyüp Belediyesi meclisi toplantılarının basına kapalı yapıldığını söyleyerek, yeni uygulamayı nasıl bulduğunu sordu. Meclis toplantılarının basına ve halka açık olması gerektiğini belirten Eğilmez, "Meclisler açık olur. Basına, halka açık yapılır. Şu anda herhalde, aksi yönde alınmış karar var mı bilmiyorum. Bu toplantıların basına ve halka açık yapılmasının mahsuru olacağını düşünüyorum" dedi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

YUSUF EĞİLMEZ Diyarbakır Şanlıurfa Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title