Haberler

AK Parti İl Başkanı Çetinkaya Basınla İstişare Toplantısı Düzenledi

AK Parti Kırşehir İl Başkanı Salih Çetinkaya düzenlediği basın toplantısı iel medya çalışanları ve temsilcileri ile istişarede bulundu.

AK Parti Kırşehir İl Başkanı Salih Çetinkaya düzenlediği basın toplantısı iel medya çalışanları ve temsilcileri ile istişarede bulundu.

Çeitnkaya, Cumhurbaşkanlığı seçim süreci, yeni Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ahilik Haftası Etkinliklerini değerlendirerek istişarede bulundu.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SÜRECİNİ ÇOK ÖNEMLİ BİR BAŞARI İLE TAMAMLADIK

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecini çok önemli bir başarı ile tamamladıklarını anlatan Çetinkaya, "Partimiz 2001 yılında kurulduğu günden bu yana birlik ve beraberliğimizi bozmadan her zaman bir bütün olarak hareket ettik.

AK Parti büyük ve Türkiye için önemli bir misyona sahip olan, amacı her zaman milletine hizmet olan bir partidir. AK Parti Milletine hizmet, milletinin geleceği ve refahı için çalışan bir partidir. Gerçekleştirmiş olduğumuz, Cumhurbaşkanlığı seçimleri Türkiye için ne kadar önemli olduğu günümüzde yaşanan olaylar ile ortaya çıkmış, ülkemizi kaos ortamına sokmak isteyenlere en güzel cevabı millet vermiştir.

Milletimiz, vatandaşımız kendi öz iradesi ile kararını vererek, milletin adına Tükiye'nin ve bölgesinin liderine desteğini göstererek Recep Tayyip Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı yaptı.

AK Parti Kırşehir Teşkilatı olarak, Seçimler öncesinde parti teşkilatlarımızın da her anlamda bir bütün olarak hazırlandık. Teşkilatlarımızı her anlamda Bilinçlendirerek, alacakları sorumluluğun öneminden anlatarak, onlarla birlikte çalışmalarımıza devam ettik. Çok şükür Allah'a seçimlerden zaferle ayrıldık. AK Parti Milletin, Türkiye'nin partisi olarak, seçimlerden galip bir şekilde ayrıldı. Kırşehirli hemşerilerimiz başta olmak üzere, emeği geçen tüm teşkilatlarımız, isimli isimsiz tüm kahramanlarımıza ve siz değerli basın mensuplarımıza da seçim döneminde göstermiş olduğunuz hassasiyet için de tekrar tekrar teşekkür ediyorum" dedi.

27. AHİLİK KÜLTÜR HAFTASI VE 50. ESNAF BAYRAMI

Ahiliğin başlıbaşına bir yaşam biçimi olduğunu söyleyen AK Parti İl Başkanı Çetinkaya, "Ahilik sadece esnaflık geleneği yada geleneklerden oluşan bir sistem değil, Ahilik toplumsal bir yaşam biçimidir. İnsani değerler anlamında Ahilik saygı, hak ve hukuka riayet etme, şefkatli ve cömert olmakla birlikte, güler yüzlü olma ilkelerine dayanan bir sistemdir. Ahilik Teşkilatı 21'inci yüzyılda dahi izlerinin, alışkanlıklarının ve yapı taşlarının son derece önemli olduğu anlaşılmaktadır.

Birlik, kardeşlik, dostluk, hoşgörü ve insan sevgisinin merkezi olan Ahilik ve Ahilik teşkilatı merkezine insanı ve insancıl yaşanması gerektiğini koymuştur. Ahilik prensipleri ile oluşan Ahilik Teşkilatlarında ise kanaat temel prensip olmakla birlikte şükür, hakka, hukuka riayet en temel şarttır. Ahilik esnaf teşkilatlarının bir bütünüdür ve bizim esnafımız sabah gelir, dükkanını dualar ile açar, müşterisi için hazırlıklarını yapar ve müşterisini beklemeye başlar ve müşterisi için de her zaman güler yüzlüdür.

İlk müşteri ve ilk alınan para, bizim esnafımız için çok önemliydi ve buna bugün dahi 'siftah' denir. Siftahını yapan bir esnaf, eğer komşu dükkan bunu yapmadıysa, 'Ben siftah ettim; komşum etmedi' diyerek, gelen müşteriyi nezaketle komşusuna yönlendirerek onunda kazanmasını siftah etmesini ister.

Haksız kazanç, haksızlık yapılmasını istemez ve müşteriyi yanıltarak ticaret yapma gibi bir anlayışa sahip değildir. Bizim esnafımız, sınırsızca kazanmayı; kazanmak için her yolu mübah görmeyi kesinlikle ayıplayarak Ahilik anlayışı ile Ahi Evran'ın da söylediği gibi Hırs Kapısını kapayıp, kanaat ve rıza kapısını açmışlardır. Kazandığıyla yetinen, ihtiyacı kadar kazanan, fazlasını paylaşan, bizim esnafımızdır. Bu anlayış, bu esnaflık düsturu Kırşehir'den dağılan Ahilik prensibinin, Ahi Evran'ın halen yaşayan güzel hasletleri olmuştur.

Ahiliğin merkezi denilirken, Ahiliğin merkezine yakışan bir külliye olmazda olmazdı. Kırşehir Belediye Başkanımız Yaşar Bahçeci'de Kırşehirin bu eksikliğini görerek Kırşehir'e Cumhuriyet Tarihinin ilk külliyesi projesini hazırladı ve Kırşehir'in sahip olduğu bu değere değer kazandırdı. Kendisine bu özverili çalışması için teşekkür ederken, şimdiden gayet güzel olan bu proje, tamamlandığında kültürel bir miras haline gelecektir" şeklinde konuştu. - KIRŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

SALİH ÇETİNKAYA Kırşehir Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title