Haberler

AK Parti Malatya İl Teşkilatı, OSB'yi Ziyaret Etti

Güncelleme:

30 Mart yerel seçimleri çalışmalarını sürdüren AK Parti Malatya İl Teşkilatı, Organize Sanayi Bölgesinde sanayicilerle bir araya geldi.

30 Mart yerel seçimleri çalışmalarını sürdüren AK Parti Malatya İl Teşkilatı, Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) sanayicilerle bir araya geldi.

OSB tarafından düzenlenen kahvaltı programı kapsamında OSB Bölge Müdürlükleri ve OSB'de fabrikası bulunan sanayicilerle bir araya gelen AK Parti heyeti, ekonomideki gelişmeler ve Malatya'ya yapılan yatırımlarla ilgili istişarede bulundu.

"EKONOMİDE ÖNEMLİ GELİŞMELER YAŞANDI"

OSB'de gerçekleştirilen programda konuşan AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, AK Parti iktidarları döneminde ekonomide önemli gelişmelerin yaşandığını kaydetti.

Şahin, "Bu ülkede ihracat nereden nereye geldi. Ekonomimizin büyüklüğüne bakıyoruz; 2002 yılında iktidara geldiğimizde 230 milyar dolarlarda iken, şuanda 800 milyar dolarlara geldi" dedi.

Şahin, istihdama yönelik önemli çalışmalar yaptıklarını da sözlerine ekledi.

Ülke üzerinde oynanmak istenen oyunlara milletin hiçbir zaman prim vermediğini ifade eden Şahin, "Birileri elbette ki rahatsız olacak. Rahatsız olunca da hesapsız, kitapsız şekilde, fütursuzca Başbakanımızı ve AK Parti'yi bu ülkenin gündeminden düşürmek için ellerinden gelen bütün melanetleri yapıyorlar. AK Parti'yi ötekileştirmeye çalışıyorlar. Ama milletimiz buna hiçbir zaman prim vermedi. Bundan sonrada prim vermeyeceklerini biliyoruz" diye konuştu.

"12 YILDA ÖNEMLİ GELİŞMELER YAŞANDI"

AK Parti Malatya İl Başkanı Avukat Bülent Tüfenkçi, Türkiye'de hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını söyledi.

Tüfenkçi, "17 Aralıkla birlikte yargı üzerinden AK Parti'ye, onunda üzerinden Türkiye'ye bir algı operasyonu yapıldı. Bununla, Recep Tayyip Erdoğan'sız bir AK Parti, AK Parti'siz de bir Türkiye hedefleniyordu. Yine koalisyonlarla yönetilen bir ülke hedefleniyordu. Ağustos ayında, cumhur, kendi Cumhurbaşkanını seçecek. Bunu ifsat etmeye çalışanlar, Türkiye'nin yakalamış olduğu istikrarı, güveni, dış politikadaki onurlu duruşu ve ekonominin geldiği noktadan rahatsız oldular. Bu noktada hesaplar yapıyorlar. Bu hesapları milletimiz bozacaktır. Sizlerin bir oyu, bu oyunu bozacak güçtedir. Gelişen dünyaya ayak uydurabilmek ve bir adım öne geçebilmek için üretimin her aşamasında kaliteye önem veriyoruz. Araştırma-Geliştirme (Ar-Ge) faaliyetleriyle is gücü ve finans kaynaklarından tasarruf ediyor, ileri teknoloji üretimini hızlandırıyoruz. Hayata geçirdiğimiz kalite ve Ar-Ge yaklaşımıyla Malatya'da Ar-Ge birimi olan firma sayısı 33'e, Kalite Kontrol Birimi olan firma sayısı 89'a yükseldi. Hizmet ve ticaret sektörlerindeki KOBİ'lerin de KOSGEB desteklerinden yararlanmasının önünü açtık. Bu kapsamda, 2003-2013 yılları arasında Malatya'da 4 bin 110 KOBİ ve girişimciye 33,7 milyon TL hibe desteği ile 129 milyon liralık kredi hacmi oluşturduk" şeklinde konuştu.

"TEŞVİKLER VE DESTEKLERLE SANAYİNİN GELİŞMESİNE KATKI SAĞLANIYOR"

Malatya Belediye Başkanı ve AK Parti'nin Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı Ahmet Çakır, "Özellikle son 10 yıla baktığımız zaman artık belirli grupların değil Anadolu'nun her noktasından da ülke ekonomisine büyük katkı sağlayan sanayicilerin yetiştiğini görebiliyoruz. Bu anlamda bölgemizde de gurur duyacağımız bir tablo var. Ama istikrar ve Türkiye'nin geldiği nokta gerçekten çok önemli. Bunu çok iyi algılayıp, irdelememiz gerekiyor. Bu noktada rehavete düşmememiz gerekiyor. Özellikle sanayicilerimizin sadece sektör anlamında değil ülke genelindeki siyasi tablo ve istikrarı da görmeli ve elinden geleni yapmalıdır" diye konuştu.

Büyükşehir ile birlikte Malatya'da yönetim anlayışında da değişimin olacağını kaydeden Çakır, Malatya'yı kalkındırarak, her noktaya kalıcı ve sağlıklı hizmetler yapılacağını söyledi.

Çakır, 5 yıl içerisinde yoğun tempo içerisinde önemli hizmetlerin yapıldığını belirterek, büyükşehir ile birlikte Malatya'yı bir bütün olarak ele alıp, her noktaya hizmet götüreceklerini dile getirdi.

"MALATYA'YA ÇİFT BOYUTLU HİZMET GELECEK"

AK Parti'nin Yeşilyurt Merkez İlçe Belediye Başkanlığı adayı Hacı Uğur Polat, Malatya'nın yeni bir sürece girdiğini kaydederek, 30 Mart'tan sonra Malatya'ya çift boyutlu hizmet geleceğini dile getirdi.

Polat, AK Parti'nin yerinden yönetime büyük önem verdiğine vurgu yaparak, yerinden yönetimin AK Parti'nin iktidarlarında uygulandığını ifade etti.

AK Parti'nin yerel yönetimlerde başarılı çalışmalar yaptığına değinen Polat, yerinden yönetimle sıkıntıların yerinde çözüldüğünü söyledi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Çakır Ak Parti Türkiye Malatya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title