Haberler

AK Parti Hakkari İl Başkanı Tarhan'ın Serbest Bırakılması

Teröristlerce kaçırıldıktan sonra serbest bırakılan AK Parti Hakkari İl Başkanı Abdülmecit Tarhan, ailesine kavuştu.

Tarhan, saat 23.00 sularında kendisini almaya gelen heyetle Hakkari'ye ulaştı. Evinin önünde bekleyen gazetecilere görüntü vermek istemeyen Tarhan, bir yakınının evine gitti. Gazetecilerin ayrılmasının ardından Tarhan'ın evine geçtiği öğrenildi.

Mazlum-Der Hakkari Şube Başkanı Cengiz Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir süre önce kaçırılan Tarhan'ı almak için Mazlum-Der ve İnsan Hakları Derneği'nce (İHD) oluşturulan ve kendisinin de aralarında bulunduğu 8 kişilik heyetin yaklaşık 1 hafta önce Irak'ın kuzeyine gittiğini söyledi.

Dün sabah saatlerinde Tarhan'ı PKK'lılardan teslim alarak Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptıklarını ifade eden Şen, saat 23.00 sularında Hakkari'ye ulaştıklarını kaydetti. Şen, Tarhan'ı ailesine sağ salim ettiklerini bildirdi.

Şen, "Yaklaşık 1 aydır PKK'nın elinde bulunan Tarhan, ailesine kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor. Yarın iki sivil toplum kuruluşu ve Tarhan ortak basın toplantısı düzenleyecek" dedi.

Muhabir: Yılmaz Kazandıoğlu - Yahya Öylek

Yayıncı: Tarkan Demir - HAKKARİ

Kaynak: AA / Güncel

Abdülmecit Tarhan Cengiz Şen Ak Parti Hakkari Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title