Haberler

AK Parti Hakkari İl Başkanı Tarhan'ın Kaçırılması

Hakkari Barosu, Mazlum-Der ve İnsan Hakları Derneği (İHD), terör örgütü tarafından kaçırılan AK Parti Hakkari İl Başkanı Abdulmecit Tarhan'ın serbest bırakılmasını istedi.

Hakkari Barosu, Mazlum-Der ve İnsan Hakları Derneği (İHD), terör örgütü tarafından kaçırılan AK Parti Hakkari İl Başkanı Abdulmecit Tarhan'ın serbest bırakılmasını istedi.

AK Parti İl Başkanı ve Hakkari Barosu avukatlarından Tarhan'ın serbest bırakılması için bir araya gelen baro, Mazlum-Der ve İHD temsilcileri, ortak basın açıklaması yaptı.

İHD Hakkari Şube Başkanı Akbulut, gazetecilere yaptığı açıklamada, kaymakam adayı, güvenlik güçleri ve siyasi parti temsilcilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin terör örgütü mensuplarınca alıkonulduğunu belirterek, çeşitli girişimlerle kaçırılan birçok kişinin serbest bırakıldığını ifade etti.

Akbulut, terör örgütünün son olarak 2 Eylül'de AK Parti Hakkari İl Başkanı Tarhan'ı kaçırdığına değinerek, "Yaşam hakkı ve kişi güvenliği konusunda duruşumuzun sonucu olarak Tarhan'ın serbest bırakılmasını talep ediyor ve bunu bekliyoruz" dedi.

Baro Başkanı Kutbettin Bayazit ise ülkenin terörle mücadelede yeteri kadar bedel ödediğine dikkati çekerek, "En büyük amacımız, çıkarımız ve çalışmamız, gelecek nesillere yaşanabilir bir ülke ortamı sağlamaktır. Bütün kaygılarımızı, acılarımızı, ön yargılarımızı bir tarafa bırakarak yeni dramlara, yeni ölümlere karşı durmak hepimizin insanı görevidir. Alıkonulan meslektaşımızın serbest bırakılmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

Tarhan'ın ağabeyi Osman Tarhan da, aile olarak İHD, Mazlum-Der ve baroya müracaat ederek, Abdülmecit Tarhan'ın sağlıklı şekilde ve kısa sürede dönmesi için gerekli girişimlerde bulunmalarını talep ettiklerini söyledi.

Muhabir: Yılmaz Kazandıoğlu / Yahya Öylek

Yayıncı: Levent Harman - HAKKARİ

Kaynak: AA / Güncel

Abdülmecit Tarhan Ak Parti Hakkari Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title